Skip to main content
Cremet persillekylling
Cremet persillekylling

Cremet persillekylling

med kogte kartofler og tranebærsalat

Kan vi friste med herlige smørvendte kartofler og hvidløgsmarineret kylling toppet med en vidunderlig cremet persillesauce? Den forfriskende æblesalat med spidskål og tranebær giver balance til retten. Et mættende, enkelt og lækkert måltid.

Tags:
Hurtig
Hvedefri
Børnevenlig
Allergener:
Mælk
Selleri

Produceret på et anlæg, der behandler æg, mælk, fisk, jordnødder, sesam, skaldyr, soja, nødder og hvede.

Samlet tid20 minutter
20 minutter
SværhedsgradMedium

Ingredienser

Antal portioner

150 g

Spidskål, skåret

4 g

Hvide Løjer & Urter

150 ml

Madlavningsfløde

(Indeholder: Mælk)

400 g

Små kartofler

1 stk

Hvidløgsfed

20 g

Tranebær

(Kan indeholde spor af: Nøtter, Jordnødder, Sesam)

280 g

Kyllingebryst

4 g

Bouillon

(Indeholder: Selleri)

1 stk

Æble

½ stk

Agurk

1 stk

Bredbladet persille

Ikke inkluderet i din måltidskasse

¼ tsk

Salt til kød

1 spsk

Olie til marinade

¼ tsk

Salt til salat

1 spsk

Smør til sauce

¼ tsk

Salt til sauce

Næringsindhold

Energi (kJ)3170 kJ
Kalorier (kcal)758 kcal
Fedt38.7 g
Mættet fedt22.1 g
Kulhydrat59.8 g
Sukker25 g
Kostfibre6.7 g
Protein41.8 g
Salt3.5 g
Potassium320.3 mg
Calcium46.3 mg
Iron1 mg

Fremgangsmåde

Forbered råvarer
1

Bring en stor gryde med saltet vand i kog.

Halver kartofler (uskrællet).

Hak persille groft.

Kog kartofler
2

Kog kartofler i 12-15 min, eller indtil møre, og hæld vand fra.

Krydr med et nip salt og peber, stil til side, og dæk til med låg.

Steg kylling
3

Imens, skær kylling i 3 cm tykke strimler på et andet skærebræt.

Opvarm en smule olivenolie i en stegepande på middelhøj varme.

Vend kylling med olivenolie, salt og Hvide Løjer & Urter i en skål.

Steg kylling i 3 min på hver side, eller indtil gennemstegt, og overfør til en tallerken.

TIP: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.

Lav æblesalat
4

Imens, skær æble i tynde, halve skiver.

Skær agurk i halve skiver.

Kom spidskål i en stor skål, og masser med en smule olivenolie i 30 sek.

Tilsæt æble, agurk, tranebær, salt og et nip peber, og vend sammen.

Lav persillesauce
5

Pres eller hak hvidløg fint.

Smelt smør i samme stegepande på middelhøj varme.

Svits hvidløg i 1 min, eller indtil velduftende.

Tilsæt madlavningsfløde, bouillon og persille, og lad simre i 1-2 min, eller indtil gennemvarmet.

Krydr med salt og et stort nip peber.

Server
6

Anret kartofler, kylling og æblesalat på tallerkener.

Top kylling med persillesauce.

Meal right image

Udforsk lignende opskrifter

Meal left image