
Striploin steak
med bearnaise-aioli, grønne bønner & rosmarinfritter
Her byder vi på en luksus ret, perfekt til en festlig lørdag aften. Supermør, perfekt stegt striploin steak. Lækkert tilbehør er hjemmelavet bearnaise-aioli, grønne bønner med hvidløg og sprøde rosmarinfritter.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
Ingredienser
300 g
Angus Striploin
500 g
Kartofler
1 stk
Skalotteløg
1 pose
Bredbladet persille
1 stk
Rosmarin
2 stk
Hvidløgsfed
1 pose
Estragon
150 g
Grønne bønner
80 g
Aioli
(Indeholder Æg, Sennep)
Fremgangsmåde
Tænd ovnen på 240°C/220°C varmluft. Tag bøffer ud af køleskabet. Skær kartofler (uskrællet) til fritter. Hak rosmarin [1 stilk, 2 pers. | 1 stilk, 4 pers.] groft. Fordel fritter på en bageplade med bagepapir, og drys med rosmarin. Dryp med en smule olivenolie*, krydr med salt* og peber*, og vend sammen.Bag i ovnen i 25-30 min.
Hak estragon, persille og skalotteløg fint. Pres eller hak hvidløg fint. Skyl bønner under koldt vand* i en si.
Bland aioli, estragon, skalotteløg og persille i en lille skål. Krydr med salt* og peber*.
Opvarm en smule olivenolie* i en stor stegepande på høj varme, når fritterne har 10 min tilbage. Krydr bøffer med et nip salt* og peber*. Brun i 1 min på hver side. Skru ned til middel varme, og steg i 1-2 min på hver side for medium-rare.TIP: Steg i yderligere 1-2 min, hvis du vil have bøfferne mere stegt. VIGTIGT: Bøffen er sikker at spise, når den har en flot stegeskorpe på begge sider.
Opvarm en smule olivenolie* i en anden stegepande på middelhøj varme. Tilsæt bønner, krydr med salt* og peber*, og steg i 2 min. Tilsæt hvidløg, og steg under omrøring i 1 min.
Anret bøffer, rosmarinfritter og bønner på tallerkener. Server med bearnaise-aioli.