Tag på vandretur langs de centralamerikanske bjergrygge, og se couscousen glitre som snefug på Volcán Tajumulco, når den reflekteres mod de sprøde koftaer. Serveres med en kold citrondressing, der forfrisker måltidet som kølig bjergluft.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
100 g
Couscous
(Indeholder Gluten, Hvede)
1 pose
Mynte
1 stk
Hvidløgsfed
250 g
Hakket oksekød
8 g
Panamad
30 g
Panko
(Indeholder Gluten, Hvede)
1 stk
Tomat
stk
Agurk
1 stk
Agurk, piccolo
4 g
Kyllingebouillon
1 pose
Bredbladet persille
20 g
Tranebær
1 stk
Appelsin
75 g
Fraiche
1 stk
Citron
1 stk
Æg
2.5 dl
Vand
Bring en kedel vand* i kog. Bland tranebær, couscous og kyllingebouillon i en skål. Tilsæt kogende vand* [2 dl til 2 pers. | 4 dl til 4 pers.] til skålen, dæk til med et låg, og stil til side.
Hak mynte fint. Riv hvidløg fint. Bland hakket oksekød, Central American Style (stærk!), mynte, æg*, panko, salt*, peber* og hvidløg. Rul farsen til koftaer (ca. 6 cm lange og 2,5 cm tykke). Der skal laves 3 koftaer pr. person.
Opvarm en smule olie* i en stor stegepande ved middelhøj varme. Steg koftaer i 11-12 min, eller indtil de er har taget farve og er gennemstegte.
Hak tomat og agurk fint. Hak persille fint. Skræl appelsin, og fjern den hvide hinde. Skær appelsin ud i 1 cm tern. Bland tomat, agurk og appelsin til couscousen i en skål.
Bland fraiche, citronsaft, salt* og peber* i en lille skål.
Anret appelsintabbouleh på tallerkener. Top med koftaer og dressing.