Skip to main content
Honning- og sojastegte kikærter
Honning- og sojastegte kikærter

Honning- og sojastegte kikærter

med jasminris og frisk koriander

I aften laver vi en velsmagende og nem vegetarbowl med masser af vidunderlige farver og ingredienser. Ris og stegte kikærter danner base i vores bowl, som også indeholder tomater, kål og avocado. For at få endnu mere farve og smag topper vi med asiatisk mayo, chili og citrusfrugtbåde.

Tags:
Hurtig
Vegetarisk
Mælkefri
Comfort Food
Allergener:
Gluten
Sesam
Soja
Hvede

Produceret på et anlæg, der behandler æg, mælk, fisk, jordnødder, sesam, skaldyr, soja, nødder og hvede.

Samlet tid20 minutter
20 minutter
SværhedsgradMedium

Ingredienser

Antal portioner

½ stk

Chili

12.5 g

Honning

1 stk

Citrusfrugt

37.5 g

Asiatisk woksauce

(Indeholder: Gluten, Sesam, Soja, Hvede)

1 stk

Koriander

390 g

Kikærter

150 g

Jasminris

1 stk

Avocado

1 stk

Tomat

150 g

Kålblanding, skåret

50 g

Vegansk asiatisk mayonnaise

(Indeholder: Gluten, Sesam, Soja, Hvede)

20 ml

Sojasauce

(Indeholder: Gluten, Soja)

10 g

Sesamfrø

(Indeholder: Sesam Kan indeholde spor af: Nøtter, Jordnødder)

1 stk

Forårsløg

Ikke inkluderet i din måltidskasse

3 dl

Vand til ris

½ tsk

Salt til ris

1 spsk

Olie til stegning

1 spsk

Olie til slaw

¼ tsk

Salt til slaw

Næringsindhold

Energi (kJ)3916 kJ
Kalorier (kcal)936 kcal
Fedt51 g
Mættet fedt6.9 g
Kulhydrat102.6 g
Sukker19.5 g
Kostfibre15.4 g
Protein21.5 g
Salt5.2 g
Trans Fat0.1 g
Potassium495 mg
Calcium29.1 mg
Iron1.1 mg

Fremgangsmåde

Kog ris
1

Bring vand i kog i en gryde.

Tilsæt ris og salt, og kog under låg på middellav varme i 12 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min.

TIP: Fjern ikke låget, mens risen hviler.

Steg kikærter
2

Skyl kikærter under koldt vand i en si.

Opvarm olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.

Steg kikærter i 5-6 min, eller indtil brunet, og sænk til lav varme.

Tilsæt asiatisk woksauce, honning, sojasauce og sesamfrø, og steg videre i 1-2 min, eller indtil tyknet.

Forbered grøntsager
3

Imens, skær tomat i 1 cm tern.

Halver avocado, og fjern sten. Grav indmad ud med en ske, og skær i tynde skiver.

Hak koriander fint.

Flæk chili, fjern kerner, og hak fint.

Snit forårsløg fint.

Skær citrusfrugt i både.

Bland kålsalat
4

Bland kålblanding, olivenolie, et skvæt citrusfrugtsaft, salt og et nip peber i en skål.

Tilsæt koriander
5

Rør forårsløg i gryden med færdig ris.

Tilsæt koriander og et skvæt citrusfrugtsaft til panden med kikærter, og rør rundt.

Server
6

Anret ris i dybe tallerkener.

Top med kikærter, tomat, kålsalat og avocado.

Dryp med asiatisk mayonnaise, og drys med chili.

Server med resterende citrusfrugtbåde.

TIP: Undlad chilien, eller brug mindre, hvis du ikke er til stærk mad.