Skip to main content
Sprød pankoblomkål

Sprød pankoblomkål

med hvidløgsris & stegte grøntsager

4.5
(520)

Prøv disse krydrede, bagte blomkålsbuketter, der smukt ledsages af friske, sprøde grøntsager i en kombination, der vil åbne dine øjne får blomkålens vidunderlige evner. En perfekt afbalanceret ret, hvor hvidløgsrisene er den hemmelige ingrediens.

Tags:
Vegetarisk
Allergener:
Æg
Sennep
Gluten
Hvede
Soja

Produceret på et anlæg, der behandler æg, mælk, fisk, jordnødder, sesam, skaldyr, soja, nødder og hvede.

Samlet tid35 minutter
15 minutter
SværhedsgradMedium

Ingredienser

Antal portioner

25 g

Ketchup

40 g

Aioli

(Indeholder: Æg, Sennep)

50 g

Panko

(Indeholder: Gluten, Hvede)

2 stk

Hvidløgsfed

150 g

Jasminris

60 g

Spinat

(Kan indeholde spor af: Selleri)

1 stk

Gulerod

2 stk

Forårsløg

1 stk

Agurk

25 ml

Sojasauce

(Indeholder: Gluten, Hvede, Soja)

25 g

Mayonnaise

(Indeholder: Æg, Sennep)

10 g

Sesamfrø

275 g

Blomkål

1 g

Chiliflager

Ikke inkluderet i din måltidskasse

3 dl

Vand (trin 2)

¼ tsk

Salt (trin 2)

efter behov

Smør (trin 2)

Næringsindhold

Kalorier (kcal)689 kcal
Energi (kJ)2882 kJ
Fedt25.3 g
Mættet fedt2.3 g
Kulhydrat94.4 g
Sukker12.9 g
Kostfibre8.6 g
Protein16.6 g
Salt3.3 g

Redskaber

Stegepande
Gryde

Fremgangsmåde

Bag blomkål
1

Tænd ovnen på 220°C/200°C varmluft. Skær blomkål i små buketter. Bland aioli, et nip chiliflager, en smule olivenolie*, et nip salt* og halvdelen af ketchup til en dressing i en stor skål. Tilsæt blomkål, og vend indtil helt dækket af dressing. Tilsæt panko, og vend med blomkål. Fordel på en bageplade med bagepapir. Bag i ovnen i 25-30 min.

Kog hvidløgsris
2

Pres eller hak hvidløg fint. Smelt en klat smør* med en smule olivenolie* i en gryde på middelhøj varme. Svits hvidløg i 1-2 min. Tilsæt vand* [3 dl | 6 dl], ris og salt* [1/4 tsk dl | 1/2 tsk], og bring i kog. Sænk til lav varme, og kog under låg i 12 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min, eller indtil vandet er absorberet.

Forbered grøntsager
3

Skyl spinat, og hak groft. Skær gulerod (uskrællet) i tynde, halve skiver. Hak forårsløg fint (adskil den hvide del fra den grønne). Skær agurk i tynde skiver.

Bland chilimayo
4

Bland sesamfrø, et nip chiliflager, sojasauce, mayonnaise og resterende ketchup i en lille skål.

Steg grøntsager
5

Opvarm en smule olivenolie* i en stegepande på middelhøj varme, når risene har 5 min tilbage. Steg gulerod i 3-4 min. Tilsæt spinat og det hvide forårsløg, og steg i 1-2 min.

Server
6

Anret hvidløgsris og stegte grøntsager i dybe tallerkener. Top med blomkål, agurk og chilimayo. Drys med det grønne forårsløg.