HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconCitronstegt Laks
topBanner
Citronstegt laks

Citronstegt laks

med sesambagte kartofler og færdigrørt aioli

Populær

Spis fisk mindst én gang om ugen, siger de, så vi gør, hvad vi kan for at gøre det lettere, og serverer dig her en klassisk opskrift på ovnbagt citronlaks, kombineret med smag i form af dild, aioli og lækre stegte sesamkartofler. Med en klat smør løfter vi smagene til nye højder, og gør aftenens middag til en fornøjelig oplevelse.

Allergener:sesamfiskselleriægsennep

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Forberedelsestid30 minutter
30 minutter
SværhedsgradMedium
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

10 g

Sesamfrø

(Indeholdersesam)

1 stk

Citron, økologisk

1 pose

Dild

1 stk

Hvidløgsfed

250 g

Broccoli

250 g

Laksefilet

(Indeholderfisk)

4 g

Grøntsagsbouillon

(Indeholderselleri)

40 g

Aioli

(Indeholderæg, sennep)

500 g

Kartofler

Ikke inkluderet i din måltidskasse

efter behov

Smør* (trin 5)

½ dl

Vand* (trin 2)

Næringsindhold
Næringsindholdarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100g
Energi (kJ)2888.8845 kJ
Kalorier (kcal)690.46 kcal
Fedt36.357 g
Mættet fedt5.3 g
Kulhydrat51.0936 g
Sukker7.7 g
Protein36.173 g
Salt1.4 g
arrow down iconarrow down icon
Bageplade
Rivejern
Stegepande
Fremgangsmåde
Fremgangsmådearrow up iconarrow up icon
1

Tænd ovnen på 220°C/200°C varmluft. Skær kartofler (uskrællet) i 1 cm tern. Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie*, og drys med sesamfrø. Krydr med et nip salt* og peber*, og vend sammen. Bag i ovnen i 20-25 min, eller indtil gyldne og sprøde.

2

Pres eller hak hvidløg fint. Hak dild groft. Riv citronskal fint, del citron i to, og skær den ene halvdel i tynde skiver. Bland vand* [1/2 dl | 1 dl], grøntsagsbouillon, hvidløg, citronskal, et stort skvæt citronsaft og halvdelen af dild i en lille skål.

3

Skær broccoli i små buketter. Fordel på bagepladen med kartofler, når de har 15 min tilbage i ovnen. Dryp med en smule olivenolie*, og krydr med et nip salt* og peber*. Bag i ovnen i 15 min.

4

Opvarm en smule olivenolie* i en stegepande på middelhøj varme, når grøntsagerne har 10 min tilbage i ovnen. Steg laks med skindsiden nedad i 3-4 min. Vend laks.

5

Hæld citronbouillon i panden. Tilsæt en klat smør*, og steg videre i 3-4 min. TIP: Laksen er færdig, når kødet er mat i midten.

6

Anret laks, kartofler og broccoli på tallerkener. Øs citronbouillon over laksen. Top med citronskiver og resterende dild. Server med aioli.