
I aften går den kulinariske rejse til Grækenland, og vi frister med en fantastisk laks, som vi først topper med smuldret salatost med middelhavskrydderier og derefter bager gylden i ovnen. Samtidigt laver vi kartoffelbåde med citrusfrugt, en frisk tomatsalat med rødløg og balsamico og en skøn tzatziki.
Produceret på et anlæg, der behandler æg, mælk, fisk, jordnødder, sesam, skaldyr, soja, nødder og hvede.
1 stk
Citrusfrugt
2 stk
Tomat
4 g
Middelhavsdrøm
½ stk
Agurk
250 g
Laksefilet
(Indeholder: Fisk)
75 g
Yoghurt
(Indeholder: Mælk)
500 g
Kartofler
½ stk
Hvidløgsfed
12 ml
Balsamico
(Indeholder: Sulfitter)
½ g
Oregano, tørret
(Kan indeholde spor af: Mælk, Rug, Byg, Havre, Hvede, Spelt, Kamut, Khorasanhvede, Sennep, Gluten)
50 g
Græsk ost
(Indeholder: Mælk)
½ stk
Løg
½ tsk
Salt til kartofler
1 spsk
Olie til dressing
½ spsk
Olie til salat
¼ tsk
Salt til salat

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Skær kartofler (uskrællet) i 2 cm både.
Halver citrusfrugt.
Fordel kartofler på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie og citrusfrugtsaft, krydr med oregano, salt og et nip peber, og vend sammen.
Bag i ovnen i 25-35 min, eller indtil møre.
TIP: Benyt flere bageplader, hvis der ikke er plads på en.

Imens, pres eller hak hvidløg fint.
Riv agurk, og pres så meget væske ud som muligt i et viskestykke.
Bland agurk, yoghurt, hvidløg og et nip salt og peber i en skål.

Smuldr græsk ost i en lille skål.
Tilsæt Middelhavsdrøm, olivenolie og et nip peber, og vend sammen.
TIP: Smuldr osten så fint som muligt.

Dup laks tør med køkkenrulle, og placer med skindsiden nedad på en bageplade med bagepapir.
Top med græsk ost.
Bag i ovnen i 9-10 min, eller indtil gennemtilberedt, når kartoflerne har 10 min tilbage.
TIP: Laksen er færdig, når kødet er mat i midten.

Hak tomat groft.
Hak løg fint.
Bland løg, tomat, balsamico, olivenolie, salt og et nip peber i en skål.

Anret laks, kartofler og tomatsalat på tallerkener.
Server med tzatziki.