Skip to main content
Græsk inspireret laks

Græsk inspireret laks

med citrusbagte kartofler og tzatziki

I aften går den kulinariske rejse til Grækenland, og vi frister med en fantastisk laks, som vi først topper med smuldret salatost med middelhavskrydderier og derefter bager gylden i ovnen. Samtidigt laver vi kartoffelbåde med citrusfrugt, en frisk tomatsalat med rødløg og balsamico og en skøn tzatziki.

Allergener:
Fisk
Mælk
Sulfitter

Produceret på et anlæg, der behandler æg, mælk, fisk, jordnødder, sesam, skaldyr, soja, nødder og hvede.

Samlet tid30 minutter
20 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

1 stk

Citrusfrugt

2 stk

Tomat

4 g

Middelhavsdrøm

½ stk

Agurk

250 g

Laksefilet

(Indeholder: Fisk)

75 g

Yoghurt

(Indeholder: Mælk)

500 g

Kartofler

½ stk

Hvidløgsfed

12 ml

Balsamico

(Indeholder: Sulfitter)

½ g

Oregano, tørret

(Kan indeholde spor af: Mælk, Rug, Byg, Havre, Hvede, Spelt, Kamut, Khorasanhvede, Sennep, Gluten)

50 g

Græsk ost

(Indeholder: Mælk)

½ stk

Løg

Ikke inkluderet i din måltidskasse

½ tsk

Salt til kartofler

1 spsk

Olie til dressing

½ spsk

Olie til salat

¼ tsk

Salt til salat

Næringsindhold

Energi (kJ)3203 kJ
Kalorier (kcal)766 kcal
Fedt42.2 g
Mættet fedt12.3 g
Kulhydrat59.6 g
Sukker11.6 g
Kostfibre8.1 g
Protein37.9 g
Kolesterol100 mg
Salt3.2 g
Trans Fat0.2 g
Potassium2215.7 mg
Calcium43.7 mg
Iron1.6 mg

Fremgangsmåde

Bag kartofler
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).

Skær kartofler (uskrællet) i 2 cm både.

Halver citrusfrugt.

Fordel kartofler på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie og citrusfrugtsaft, krydr med oregano, salt og et nip peber, og vend sammen.

Bag i ovnen i 25-35 min, eller indtil møre.

TIP: Benyt flere bageplader, hvis der ikke er plads på en.

Lav tzatziki
2

Imens, pres eller hak hvidløg fint.

Riv agurk, og pres så meget væske ud som muligt i et viskestykke.

Bland agurk, yoghurt, hvidløg og et nip salt og peber i en skål.

Forbered græsk ost
3

Smuldr græsk ost i en lille skål.

Tilsæt Middelhavsdrøm, olivenolie og et nip peber, og vend sammen.

TIP: Smuldr osten så fint som muligt.

Bag laks
4

Dup laks tør med køkkenrulle, og placer med skindsiden nedad på en bageplade med bagepapir.

Top med græsk ost.

Bag i ovnen i 9-10 min, eller indtil gennemtilberedt, når kartoflerne har 10 min tilbage.

TIP: Laksen er færdig, når kødet er mat i midten.

Lav tomatsalat
5

Hak tomat groft.

Hak løg fint.

Bland løg, tomat, balsamico, olivenolie, salt og et nip peber i en skål.

Server
6

Anret laks, kartofler og tomatsalat på tallerkener.

Server med tzatziki.