Dild- & citronpaneret laks
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Dild- & citronpaneret laks

Dild- & citronpaneret laks

med fritter & grøn salat

Hvis der er noget vi holder af her i Norden, er det paneret fisk. Kombinationen af bagt, sprød rasp og fløjlsblød, saftig fisk er ikke til at tage fejl af, og vores panerede laks er ingen undtagelse. Under et sprødt skjold af citron- og dildpanering gemmer sig et stykke mundvandsdrivende laks, der med garanti vil gøre enhver nordbo varm om hjertet. Serveres med kartoffelfritter og grøn salat.

Allergener:
Gluten
Hvede
Æg
Sennep

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid35 minutter
SværhedsgradMedium

Ingredienser

Antal portioner

500 g

Kartofler

1 pose

Dild

½ stk

Citron

1 stk

Hvidløgsfed

15 g

Panko

(Indeholder Gluten, Hvede)

200 g

Laksefilet

1 stk

Tomat

75 g

Blandet salat

50 g

Mayonnaise

(Indeholder Æg, Sennep)

sideBannerName

Næringsindhold

Kalorier (kcal)187 kcal
Energi (kJ)784 kJ
Fedt17.67 g
Mættet fedt1.3 g
Kulhydrat6.32 g
Sukker0.7 g
Protein1.17 g
Salt0.3 g

Fremgangsmåde

Lav fritter
1

Forvarm ovnen til 220°C/200°C varmluft. Skær kartofler (uskrællet) i tynde stave. Fordel stave på en bageplade med bagepapir. Krydr med salt* og peber*, og dryp med olivenolie*. Vend det hele sammen, og bag øverst i ovnen i 25-30 min.

Forbered panering
2

Hak dild fint. Riv citronskal, og skær citron i både. Pres eller hvidløg fint. Bland dild, citronskal, hvidløg, panko og en smule olivenolie* i en skål. Smag til med salt* og peber*.

Paner laks
3

Dup laksefileter tørre med køkkenrulle, og læg på en ny bageplade med bagepapir. Drys urtepanko over laksefileterne, og pres omhyggeligt, så den sidder fast. Noget af urtepankoen vil falde af, men det gør ikke noget - den skal bruges senere!

Tilbered laks
4

Bag laksefileter i 6-10 min, eller indtil urtepankoen er gylden og laksen er gennembagt. 

Bland salat
5

Hak tomat groft, mens laksefileterne er i ovnen. Bland en smule olivenolie*, lidt citronsaft og et nip salt* og peber* i en skål. Tilsæt tomat og salatblanding. Vend det hele sammen.

Server
6

Anret laksefileter, fritter og salat på tallerkener. Drys med den resterende urtepanko, og server med mayonnaise.