topBanner
Kyllingeburger

Kyllingeburger

med karamelliserede rødløg & fritter

Burgere smager altid godt, og selvfølgelig er det sjovt at variere lidt, så her kommer en lækker opskrift på en smagsrig kyllingeburger med hjemmelavede fritter. Mariner kyllingen i varme og krydrede smag af spidskommen, ristet hvidløg, chili, cayenne og oregano, og læg i ristede brioche-brød sammen med karamelliserede løg, friske tomater, salat og mayo. Enkel, frygtelig god, og klar på bare en halv time. Slet ikke dumt!

Allergener:ægglutenmælksennepsulfitter

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener.

Forberedelsestid30 minutter
SværhedsgradMedium
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

2 stk

Briocheboller

(Indeholderæg, gluten, mælkKan indeholdeKan indeholde spor af sesam, Kan indeholde spor af soja, Kan indeholde spor af nødder)

50 g

Mayonnaise

(Indeholderæg, sennep)

4 g

Panamad

1 stk

Tomat

1 stk

Rødløg

15 ml

Balsamico

(Indeholdersulfitter)

½ pose

Blandet salat

1 stk

Hvidløgsfed

500 g

Kartofler

2 stk

Kyllingebrystfilet

Ikke inkluderet i din måltidskasse

1 tsk

Sukker*

1 spsk

Vand*

Næringsindhold
Næringsindholdarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100g
Energi (kJ)3701 kJ
Kalorier (kcal)885 kcal
Fedt37 g
Mættet fedt7 g
Kulhydrat92 g
Sukker17 g
Protein51 g
Salt2 g
Fremgangsmådearrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Forvarm ovn til 240°C/220°C varmluft.

Skær kartofler (uskrællet) til fritter.

Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie. Krydr med salt og peber*. Vend sammen.

Bag i ovnen i 25-30 min.

2

Skær rødløg i tynde, halve skiver.

Skær tomat i tynde skiver.

Pres eller hak hvidløg fint.

Opvarm en smule olivenolie* i en stegepande ved middel varme.

Steg rødløg i 5-6 min, eller indtil bløde.

Tilsæt balsamico, vand og sukker. Rør rundt. Steg i 3-5 min, eller indtil karamelliseret. Overfør til en skål.

3

Bland et nip salt, hvidløg, Panamad og en smule olivenolie i en skål.

Læg hånden fladt på hvert kyllingebryst (på et andet skærebræt). Skær igennem med en skarp kniv.

Vend kylling i skålen med marinade. Stil til side.

4

Opvarm en smule olivenolie* i samme stegepande (skyl af først) ved middel varme, når fritterne har 10 min tilbage.

Steg kylling i 2-4 min på hver side. Overfør til en tallerken.

5

Varm boller på en rist i ovnen i 3 min.

6

Smør boller med mayonnaise.

Fyld med kylling, rødløg, salat og tomat.

Server med fritter og resterende salat.