HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconKyllingeburger
topBanner
Kyllingeburger

Kyllingeburger

med karamelliserede rødløg & fritter

Burgere smager altid godt, og selvfølgelig er det sjovt at variere lidt, så her kommer en lækker opskrift på en smagsrig kyllingeburger med hjemmelavede fritter. Mariner kyllingen i varme og krydrede smag af spidskommen, ristet hvidløg, chili, cayenne og oregano, og læg i ristede brioche-brød sammen med karamelliserede løg, friske tomater, salat og mayo. Enkel, frygtelig god, og klar på bare en halv time. Slet ikke dumt!

Allergener:ægsennepsulfitterglutenmælk

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Forberedelsestid30 minutter
15 minutter
SværhedsgradMedium
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

4 g

Tomat

50 g

Panamad

15 ml

Mayonnaise

(Indeholderæg, sennep)

280 g

Balsamico

(Indeholdersulfitter)

2 stk

Kartofler

1 tsk

Kyllingebrystfilet

1 spsk

Blandet salat

Rødløg

Hvidløgsfed

Briocheboller

(Indeholderæg, gluten, mælkKan indeholdesesam, soja, nødder)

Ikke inkluderet i din måltidskasse

Sukker*

Vand*

Næringsindhold
Næringsindholdarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100g
Energi (kJ)2549.6038 kJ
Kalorier (kcal)609.37 kcal
Fedt26.91 g
Mættet fedt3.8 g
Kulhydrat48.47 g
Sukker11.1 g
Protein41.6275 g
Salt1.5 g
Fremgangsmåde
Fremgangsmådearrow up iconarrow up icon
1

Forvarm ovn til 240°C/220°C varmluft. Skær kartofler (uskrællet) til fritter. Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie*. Krydr med salt* og peber*. Vend sammen. Bag i ovnen i 25-30 min.

2

Skær rødløg i tynde, halve skiver. Skær tomat i tynde skiver. Pres eller hak hvidløg fint. Opvarm en smule olivenolie* i en stegepande ved middel varme. Steg rødløg i 5-6 min, eller indtil bløde. Tilsæt balsamico, vand* og sukker*. Rør rundt. Steg i 3-5 min, eller indtil karamelliseret. Overfør til en skål.

3

Bland et nip salt*, hvidløg, Panamad og en smule olivenolie* i en skål. Læg hånden fladt på hvert kyllingebryst (på et andet skærebræt). Skær igennem med en skarp kniv. Vend kylling i skålen med marinade. Stil til side.

4

Opvarm en smule olivenolie* i samme stegepande (skyl af først) ved middel varme, når fritterne har 10 min tilbage. Steg kylling i 2-4 min på hver side. Overfør til en tallerken.

5

Varm boller på en rist i ovnen i 3 min.

6

Smør boller med mayonnaise. Fyld med kylling, rødløg, salat og tomat. Server med fritter og resterende salat.