Skip to main content
Kyllingeburger
Kyllingeburger

Kyllingeburger

med karamelliserede rødløg & fritter

4.5
(8,3 t)

Burgere smager altid godt, og selvfølgelig er det sjovt at variere lidt, så her kommer en lækker opskrift på en smagsrig kyllingeburger med hjemmelavede fritter. Mariner kyllingen i varme og krydrede smag af spidskommen, ristet hvidløg, chili, cayenne og oregano, og læg i ristede brioche-brød sammen med karamelliserede løg, friske tomater, salat og mayo. Enkel, frygtelig god, og klar på bare en halv time. Slet ikke dumt!

Allergener:
Æg
Sennep

Produceret på et anlæg, der behandler æg, mælk, fisk, jordnødder, sesam, skaldyr, soja, nødder og hvede.

Samlet tid30 minutter
15 minutter
SværhedsgradMedium

Ingredienser

Antal portioner

1 stk

Tomat

4 g

Panamad

50 g

Mayonnaise

(Indeholder: Æg, Sennep)

15 ml

Balsamico

500 g

Kartofler

280 g

Kyllingebryst

30 g

Blandet salat

1 stk

Løg

1 stk

Hvidløgsfed

2 stk

Briocheboller

Ikke inkluderet i din måltidskasse

1 tsk

Sukker

1 spsk

Vand

Næringsindhold

Kalorier (kcal)333 kcal
Energi (kJ)1395 kJ
Fedt19.1 g
Mættet fedt1.7 g
Kulhydrat5.3 g
Sukker3.3 g
Kostfibre0.3 g
Protein34.1 g
Salt0.7 g

Fremgangsmåde

Lav fritter
1

Forvarm ovn til 240°C/220°C varmluft. Skær kartofler (uskrællet) til fritter. Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie*. Krydr med salt* og peber*. Vend sammen. Bag i ovnen i 25-30 min.

Karamelliser rødløg
2

Skær rødløg i tynde, halve skiver. Skær tomat i tynde skiver. Pres eller hak hvidløg fint. Opvarm en smule olivenolie* i en stegepande ved middel varme. Steg rødløg i 5-6 min, eller indtil bløde. Tilsæt balsamico, vand* og sukker*. Rør rundt. Steg i 3-5 min, eller indtil karamelliseret. Overfør til en skål.

Mariner kylling
3

Bland et nip salt*, hvidløg, Panamad og en smule olivenolie* i en skål. Læg hånden fladt på hvert kyllingebryst (på et andet skærebræt). Skær igennem med en skarp kniv. Vend kylling i skålen med marinade. Stil til side.

Steg kylling
4

Opvarm en smule olivenolie* i samme stegepande (skyl af først) ved middel varme, når fritterne har 10 min tilbage. Steg kylling i 2-4 min på hver side. Overfør til en tallerken.

Varm boller
5

Varm boller på en rist i ovnen i 3 min.

Server
6

Smør boller med mayonnaise. Fyld med kylling, rødløg, salat og tomat. Server med fritter og resterende salat.