Skip to main content
Sprødpaneret kylling og karrypasta
Sprødpaneret kylling og karrypasta

Sprødpaneret kylling og karrypasta

med forårsløg og majs

Er børnene derhjemme vilde med sprødstegt, paneret kylling? Så er denne opskrift lige noget for dem! Her serverer vi gyldenstegt kylling på en lækker pasta i karrysauce med løg og majs. I de voksnes og modige børns portioner er saucen også tilsmagt med sennep. Hertil kommer der en frisk salat med spinat og gulerodsbånd.

Tags:
Børnevenlig
Allergener:
Gluten
Hvede
Mælk
Æg
Sennep

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid30 minutter
25 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

180 g

Pasta

(Indeholder: Gluten, Hvede Kan indeholde spor af: Soja, Sennep)

75 ml

Madlavningsfløde

(Indeholder: Mælk)

50 g

Panko

(Indeholder: Gluten, Hvede)

20 g

Finrevet ost

(Indeholder: Mælk, Æg)

4 g

Curry-On

15 g

Sennep

(Indeholder: Sennep)

1 stk

Løg

1 stk

Majs

1 stk

Gulerod

1 stk

Forårsløg

30 g

Spinat

280 g

Kyllingebryst

Ikke inkluderet i din måltidskasse

1 dl

Gemt pastavand

¼ tsk

Salt til kød

2 dl

Mel til panering

¼ tsk

Salt til panering

1 stk

Æg til panering

1 spsk

Olie til stegning

½ spsk

Olie til salat

¼ tsk

Salt til salat

½ spsk

Olie til grøntsager

½ tsk

Salt til pasta

Næringsindhold

Energi (kJ)5007 kJ
Kalorier (kcal)1197 kcal
Fedt36.5 g
Mættet fedt14.3 g
Kulhydrat149.5 g
Sukker16.1 g
Kostfibre9.8 g
Protein65.8 g
Kolesterol0.1 mg
Salt4.3 g
Potassium57.6 mg
Calcium8.8 mg
Iron0.1 mg

Fremgangsmåde

Kog pasta
1

Bring en stor gryde med saltet vand i kog.

Kog pasta i 11-12 min, eller indtil ‘al dente'.

Gem en kop pastavand, og hæld resten fra.

TIP: Vandet skal være salt som havvand. - ‘Al dente’ betyder, at pastaen er kogt, men stadig har en smule bid.

Paner kylling
2

Imens, skær kylling i mindre stykker (3 pr. person) på et andet skærebræt, og krydr med salt.

Bland hvedemel, salt og et nip peber i en dyb tallerken. 

Pisk æg i en anden dyb tallerken. 

Kom panko i en tredje dyb tallerken. 

Vend kylling i hvedemel, derefter i æg og til sidst i panko. Overfør til en tallerken. 

TIP: Hvis du ikke har æg, kan det erstattes med mælk.

Steg kylling
3

Hæld olivenolie i en stor stegepande, så hele bunden er dækket, og varm op på middelhøj varme.

Steg kylling i 3-4 min på hver side, eller indtil gylden og gennemstegt, og overfør til en tallerken med køkkenrulle. 

TIP: Tilsæt ekstra olivenolie, hvis kyllingen sidder fast på panden. - Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.

Lav salat
4

Imens, hak løg groft.

Skræl gulerod til lange, tynde bånd, og hak det sidste stykke fint.

Snit forårsløg fint.

Hæld væde fra majs.

Skyl spinat.

Bland spinat, gulerod, olivenolie, salt og et nip peber i en mellemstor skål.

Lav sauce
5

Opvarm olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.

Steg løg og majs i 2-3 min, eller indtil bløde. Tilsæt Curry-On og steg i 30 sek, eller indtil velduftende. Tilsæt madlavningsfløde, salt og pastavand, og lad simre i 1-2 min, eller indtil let tyknet.

Tag børnenes portioner fra, hvis de ikke er til sennep. Tilsæt sennep til resterende sauce til de voksne. Tilsæt pasta og finrevet ost, og vend sammen.

TIP: Tilsæt et skvæt vand, hvis pastaen ser tør ud.

VIGTIGT: Denne opskrift bruger halvdelen af mængden af nogle ingredienser - tjek ingredienslisten!

Server
6

Anret pasta i skåle.

Top med kylling og forårsløg.

Server med salat.