Skip to main content
Sprød pankoblomkål

Sprød pankoblomkål

med hvidløgsris & stegte grøntsager

4.5
(29)

Prøv disse krydrede, bagte blomkålsbuketter, der smukt ledsages af friske, sprøde grøntsager i en kombination, der vil åbne dine øjne får blomkålens vidunderlige evner. En perfekt afbalanceret ret, hvor hvidløgsrisene er den hemmelige ingrediens.

Tags:
Vegetarisk
Allergener:
Æg
Sennep
Gluten
Hvede
Soja

Produceret på et anlæg, der behandler æg, mælk, fisk, jordnødder, sesam, skaldyr, soja, nødder og hvede.

Samlet tid35 minutter
SværhedsgradMedium

Ingredienser

Antal portioner

250 g

Blomkål

1 g

Chiliflager

25 g

Ketchup

40 g

Aioli

(Indeholder: Æg, Sennep)

50 g

Panko

(Indeholder: Gluten, Hvede)

2 stk

Hvidløgsfed

150 g

Jasminris

60 g

Spinat

1 stk

Gulerod

2 stk

Forårsløg

1 stk

Agurk, piccolo

stk

Agurk

25 ml

Sojasauce

(Indeholder: Gluten, Hvede, Soja)

25 g

Mayonnaise

(Indeholder: Æg, Sennep)

10 g

Sesamfrø

Ikke inkluderet i din måltidskasse

3 dl

Vand

Næringsindhold

Kalorier (kcal)606.1 kcal
Energi (kJ)2536 kJ
Fedt24.4 g
Mættet fedt2.1 g
Kulhydrat84.9 g
Sukker4.2 g
Kostfibre2.3 g
Protein11 g
Salt2.7 g

Fremgangsmåde

Bag blomkål
1

Forvarm ovnen til 220°C/200°C varmluft. Bland et nip chiliflager (stærk!), aioli og 1/2 ketchup i en lille skål. Skær blomkål i små buketter. Vend blomkål med dressingen, en smule olivenolie* og salt* i en stor skål. Tilsæt panko, og vend det hele sammen. Fordel blomkål på en bageplade med bagepapir, og bag i 25-30 min.

Kog hvidløgsris
2

Pres eller hak hvidløg fint. Opvarm en smule olivenolie* og en klat smør* i en gryde. Svits hvidløg i 1-2 min. Tilsæt ris, vand* og salt*, og bring i kog. Dæk til med låg og sænk til lav varme. Kog i 12 min. Tag gryden af varmen, og lad den stå i 10-15 min med låg på indtil vandet er absorberet.

Forbered grøntsager
3

Hak spinat groft. Halver gulerod (uskrællet), og skær i tynde skiver. Snit forårsløg, og adskil den hvide del fra den grønne. Skær agurk i tynde skiver.

Bland bang bang-sauce
4

Bland sesamfrø, et nip chiliflager (stærk!), sojasauce, mayonnaise og resterende ketchup i en skål.

Steg grøntsager
5

Opvarm en smule olivenolie* i en stegepande ved middelhøj varme, når risene har 5 min tilbage af tilberedningstiden. Steg gulerod i 3-4 min. Tilsæt spinat og den hvide del af forårsløget, og steg videre i 1-2 min.

Server
6

Anret hvidløgsris og stegte grøntsager i dybe tallerkener, og top med blomkål, agurk og sauce. Drys med den grønne del af forårsløget.