Sej er en torskfisk med lidt mørkere kød end almindelig torsk. Paner den i panko og steg den i olie, så får du fantastisk fast og velsmagende kød. Server fisken med hjemmelavede fritter og aioli, en vidunderlig peberfrugtsalsa med persille, og så er denne uges lækre fiskeret klar til at spise!
Produceret på et anlæg, der behandler æg, mælk, fisk, jordnødder, sesam, skaldyr, soja, nødder og hvede.
250 g
Sej
(Indeholder: Fisk)
6 ml
Balsamico
(Indeholder: Sulfitter)
25 g
Panko
(Indeholder: Gluten, Hvede)
250 g
Cherrytomater
500 g
Kartofler
40 g
Aioli
(Indeholder: Æg, Sennep)
8 g
Ay Cajun-ba
(Indeholder: Sulfitter)
1 stk
Peberfrugt
1 stk
Bredbladet persille
½ tsk
Salt til kartofler
1 tsk
Sukker til salsa
¼ tsk
Salt til salsa
2 spsk
Mel til panering
¼ tsk
Salt til panering
1 stk
Æg til panering
1 spsk
Olie til stegning

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Skær kartofler (uskrællet) til 1 cm fritter.
Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie, krydr med salt og et nip peber, og vend sammen.
Bag i ovnen i 25-35 min, eller indtil møre.
TIP: Benyt flere bageplader, hvis der ikke er plads på en.

Hak persille fint.
Skær cherrytomater i kvarte.
Skær peberfrugt i 1 cm tern.
Bland cherrytomater, peberfrugt, persille, balsamico, sukker, salt og et nip peber i en skål.

Bland hvedemel, salt og et nip peber i en skål.
Pisk æg i en anden skål.
Kom panko og halvdelen af Ay Cajun-ba i en tredje skål.
Dup fisk tør med køkkenrulle, og krydr med et nip salt og resterende Ay Cajun-ba.
Vend fisk i hvedemel, derefter i æg og til sidst i panko.
TIP: Hvis du ikke har æg, kan det erstattes med 2 spsk mælk.

Hæld olivenolie i en stegepande, så hele bunden er dækket, og varm op på middelhøj varme.
Steg fisk i 2-3 min på hver side, eller indtil gylden og gennemstegt.
Overfør til en tallerken med køkkenrulle.
TIP: Fisken er færdig, når kødet er mælkehvidt og mat.
Anret salsa, fritter og fisk på tallerkener.
Server med aioli.