
En skøn Tex-Mex klassiker, der går rent ind hos alle i familien. Prøv vores version med hvidløgsris og majs, hvis sødme komplementerer den kryddermarinerede kylling vidunderligt. Stiger varmen i munden for meget, kommer retten med en forfriskende limedressing til at slukke ildebranden med. Server den rygende varme bowl med limebåde.
Produceret på et anlæg, der behandler æg, mælk, fisk, jordnødder, sesam, skaldyr, soja, nødder og hvede.
1 stk
Rød peberfrugt
1 stk
Peberfrugt
1 stk
Løg
1 dåse
Majs
2 stk
Hvidløgsfed
100 g
Basmatiris
300 g
Kyllingelårfilet
½ stk
Citrusfrugt
1 pose
Koriander
75 g
Fraiche
4 g
Hello Mexico
1.33 spsk
Smør
3.75 dl
Vand

Forvarm ovnen til 220°C/200°C varmluft. Skær peberfrugt i 2 cm tykke strimler. Skær rødløg i 2 cm tykke både. Dræn majs. Fjern overskydende fedt fra kylling, og skær i strimler.

Fordel peberfrugt, rødløg og majs på en bageplade med bagepapir. Dryp med olivenolie*, og krydr med salt* og peber*. Vend det hele sammen, og bag i 20-25 min.

Hak hvidløg fint. Opvarm en gryde med en smule olivenolie* og en klat smør* ved middelhøj varme. Svits hvidløg i 1-2 min. Tilsæt ris, vand* og et nip salt*, og bring i kog. Sænk til lav varme, og dæk til med låg. Kog i 10 min. Tag gryden af varmen, og lad risene hvile i 10 min indtil vandet er absorberet.

Opvarm en smule olivenolie* i en stor stegepande ved middelhøj varme. Tilsæt Hello Mexico, og steg kylling i 5-6 min.

Riv limeskal, og skær lime i både. Hak koriander groft. Bland fraiche, limeskal og limesaft i en skål. Krydr med salt* og peber*.

Anret hvidløgsris, kylling og grøntsager i skåle. Top med limedressing og koriander. Server med limebåde.