
I aften skal vi forkæles med sprødpaneret torsk med skønne krydderier, og hjemmelavede rødbede- og pastinakfritter med remoulade. En skøn kontrast til den lidt tunge mad er en frisk æble-fennikelsalat med citrusfrugt.
Produceret på et anlæg, der behandler æg, mælk, fisk, jordnødder, sesam, skaldyr, soja, nødder og hvede.
4 g
Hvide Løjer & Urter
1 stk
Citrusfrugt
50 g
Panko
(Indeholder: Gluten, Hvede)
250 g
Torsk
(Indeholder: Fisk)
½ g
Oregano, tørret
(Kan indeholde spor af: Mælk, Rug, Byg, Havre, Hvede, Spelt, Kamut, Khorasanhvede, Sennep, Gluten)
1 stk
Æble
½ stk
Fennikel
75 g
Remoulade
(Indeholder: Æg, Sennep)
2 stk
Pastinak
2 stk
Rødbede
½ tsk
Salt til rodfrugter
1 spsk
Olie til salat
½ tsk
Sukker til salat
2 spsk
Mel til panering
¼ tsk
Salt til panering
1 stk
Æg til panering
¼ tsk
Salt til fisk
1 spsk
Olie til stegning

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Skær rødbede og pastinak (uskrællet) til 1 cm fritter.
Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie, krydr med oregano, salt og et nip peber, og vend sammen.
Bag i ovnen i 25-35 min, eller indtil møre.
TIP: Benyt flere bageplader, hvis der ikke er plads på en.

Imens, skær citrusfrugt i både.
Skær æble i små tern.
Skær fennikel i tynde, halve skiver.

Bland olivenolie, et skvæt citrusfrugtsaft, sukker og et nip salt og peber i en mellemstor skål.
Tilsæt fennikel og æble, og vend sammen.

Bland hvedemel, salt og et nip peber i en dyb tallerken.
Pisk æg i en anden dyb tallerken.
Bland panko og Hvide Løjer & Urter i en tredje dyb tallerken.
Dup fisk tør med køkkenrulle, og krydr med salt.
Vend fisk i hvedemel, derefter i æg og til sidst i panko.
TIP: Hvis du ikke har æg, kan det erstattes med 2 spsk mælk.

Hæld olivenolie i en stegepande, så hele bunden er dækket, og varm op på middelhøj varme.
Steg fisk i 2-3 min på hver side, eller indtil gylden og gennemstegt, og overfør til en tallerken med køkkenrulle.
TIP: Fisken er færdig, når kødet er mælkehvidt og mat.

Anret fisk, rodfrugtefritter og æble-fennikelsalat på tallerkener.
Server med remoulade.