Skip to main content
Paneret torsk

Paneret torsk

med æble-fennikelsalat og remoulade

I aften skal vi forkæles med sprødpaneret torsk med skønne krydderier, og hjemmelavede rødbede- og pastinakfritter med remoulade. En skøn kontrast til den lidt tunge mad er en frisk æble-fennikelsalat med citrusfrugt.

Tags:
Børnevenlig
Mere grønt
Proteinrig
Allergener:
Gluten
Hvede
Fisk
Æg
Sennep

Produceret på et anlæg, der behandler æg, mælk, fisk, jordnødder, sesam, skaldyr, soja, nødder og hvede.

Samlet tid30 minutter
20 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

4 g

Hvide Løjer & Urter

1 stk

Citrusfrugt

50 g

Panko

(Indeholder: Gluten, Hvede)

250 g

Torsk

(Indeholder: Fisk)

½ g

Oregano, tørret

(Kan indeholde spor af: Mælk, Rug, Byg, Havre, Hvede, Spelt, Kamut, Khorasanhvede, Sennep, Gluten)

1 stk

Æble

½ stk

Fennikel

75 g

Remoulade

(Indeholder: Æg, Sennep)

2 stk

Pastinak

2 stk

Rødbede

Ikke inkluderet i din måltidskasse

½ tsk

Salt til rodfrugter

1 spsk

Olie til salat

½ tsk

Sukker til salat

2 spsk

Mel til panering

¼ tsk

Salt til panering

1 stk

Æg til panering

¼ tsk

Salt til fisk

1 spsk

Olie til stegning

Næringsindhold

Energi (kJ)2984 kJ
Kalorier (kcal)713 kcal
Fedt26.7 g
Mættet fedt3.9 g
Kulhydrat77.6 g
Sukker32.8 g
Kostfibre15.2 g
Protein36.1 g
Kolesterol0.1 mg
Salt3.4 g
Potassium86.9 mg
Calcium4.5 mg

Fremgangsmåde

Lav rodfrugtefritter
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).

Skær rødbede og pastinak (uskrællet) til 1 cm fritter.

Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie, krydr med oregano, salt og et nip peber, og vend sammen.

Bag i ovnen i 25-35 min, eller indtil møre.

TIP: Benyt flere bageplader, hvis der ikke er plads på en.

Forbered frugt og grønt
2

Imens, skær citrusfrugt i både.

Skær æble i små tern.

Skær fennikel i tynde, halve skiver.

Lav æble-fennikelsalat
3

Bland olivenolie, et skvæt citrusfrugtsaft, sukker og et nip salt og peber i en mellemstor skål.

Tilsæt fennikel og æble, og vend sammen.

Forbered fisk
4

Bland hvedemel, salt og et nip peber i en dyb tallerken.

Pisk æg i en anden dyb tallerken.

Bland panko og Hvide Løjer & Urter i en tredje dyb tallerken.

Dup fisk tør med køkkenrulle, og krydr med salt.

Vend fisk i hvedemel, derefter i æg og til sidst i panko.

TIP: Hvis du ikke har æg, kan det erstattes med 2 spsk mælk.

Steg fisk
5

Hæld olivenolie i en stegepande, så hele bunden er dækket, og varm op på middelhøj varme.

Steg fisk i 2-3 min på hver side, eller indtil gylden og gennemstegt, og overfør til en tallerken med køkkenrulle.

TIP: Fisken er færdig, når kødet er mælkehvidt og mat.

Server
6

Anret fisk, rodfrugtefritter og æble-fennikelsalat på tallerkener.

Server med remoulade.