Skip to main content
Kyllingeboller

Kyllingeboller

med karryris, koriander & chili

4.4
(29)

Pak Bhutia-hesten og giv dig ud på en velduftende tur i en indisk slette af jasminris. Rid gennem karrysaucens mystiske kyster, helt til de runde kyllingeboller, der stiger op fra tallerkenen som Taj Mahal. Top med koriander.

Allergener:
Gluten
Hvede
Sennep
Soja

Produceret på et anlæg, der behandler æg, mælk, fisk, jordnødder, sesam, skaldyr, soja, nødder og hvede.

Samlet tid30 minutter
SværhedsgradMedium

Ingredienser

Antal portioner

150 g

Jasminris

1 stk

Løg

2 stk

Hvidløgsfed

300 g

Hakket kyllingekød

30 g

Panko

(Indeholder: Gluten, Hvede)

1 stk

Ingefær

1 stk

Forårsløg

1 stk

Citrusfrugt

20 g

Gul karrypasta

(Indeholder: Sennep)

250 ml

Kokosmælk

25 ml

Sojasauce

(Indeholder: Gluten, Hvede, Soja)

60 g

Spinat

½ stk

Chili

1 pose

Koriander

Ikke inkluderet i din måltidskasse

1 stk

Æg

3.5 dl

Vand

Næringsindhold

Kalorier (kcal)384.9 kcal
Energi (kJ)1610.3 kJ
Fedt3.4 g
Mættet fedt0.9 g
Kulhydrat76.6 g
Sukker2.1 g
Kostfibre2.5 g
Protein11.8 g
Kolesterol0.1 mg
Salt2.9 g

Fremgangsmåde

Kog ris
1

Forvarm ovnen til 220°C/200°C varmluft. Bring i mellemstor kasserolle med vand* og ris i kog ved høj varme. Sænk til middelhøj varme, og lad det simre i 11-12 min under låg.

Rul kyllingeboller
2

Hak løg og hvidløg fint (gem halvdelen til saucen). Bland hakket kyllingekød, halvdelen af hvidløg, halvdelen af løg, æg* og panko i en skål. Krydr med salt* og peber*. Form små kødboller af farsen med en ske (der skal laves 5 pr. person), og læg dem på en bageplade med bagepapir. Bag kyllingeboller i ovnen i 15-20 min.

Forbered frugt & grønt
3

Hak ingefær fint. Snit forårsløg fint. Skær lime i både.

Lav karrysauce
4

Opvarm en smule olivenolie* i en pande ved middelhøj varme. Tilsæt ingefær, resten af hvidløg og løg, og rør i 30 sek. Tilsæt karrypasta, limesaft, kokosmælk og soja. Lad saucen simre i 5 min. Rør spinat og forårsløg i, og lad simre videre i 2-3 min. Smag til med salt* og peber*.

Forbered chili & koriander
5

Halver chili, og fjern kerner. Hak chili og koriander groft.

Servera
6

Anret ris i dybe tallerkener, og server med karrysauce og kyllingeboller.