Pak Bhutia-hesten og giv dig ud på en velduftende tur i en indisk slette af jasminris. Rid gennem karrysaucens mystiske kyster, helt til de runde kyllingeboller, der stiger op fra tallerkenen som Taj Mahal. Top med koriander.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
150 g
Jasminris
1 stk
Løg
2 stk
Hvidløgsfed
300 g
Hakket kyllingekød
30 g
Panko
1 stk
Ingefær
1 stk
Forårsløg
1 stk
Lime
20 g
Gul karrypasta
250 ml
Kokosmælk
25 ml
Sojasauce
60 g
Spinat
½ stk
Rød chili
1 pose
Koriander
1 stk
Æg
3.5 dl
Vand
Forvarm ovnen til 220°C/200°C varmluft. Bring i mellemstor kasserolle med vand* og ris i kog ved høj varme. Sænk til middelhøj varme, og lad det simre i 11-12 min under låg.
Hak løg og hvidløg fint (gem halvdelen til saucen). Bland hakket kyllingekød, halvdelen af hvidløg, halvdelen af løg, æg* og panko i en skål. Krydr med salt* og peber*. Form små kødboller af farsen med en ske (der skal laves 5 pr. person), og læg dem på en bageplade med bagepapir. Bag kyllingeboller i ovnen i 15-20 min.
Hak ingefær fint. Snit forårsløg fint. Skær lime i både.
Opvarm en smule olivenolie* i en pande ved middelhøj varme. Tilsæt ingefær, resten af hvidløg og løg, og rør i 30 sek. Tilsæt karrypasta, limesaft, kokosmælk og soja. Lad saucen simre i 5 min. Rør spinat og forårsløg i, og lad simre videre i 2-3 min. Smag til med salt* og peber*.
Halver chili, og fjern kerner. Hak chili og koriander groft.
Anret ris i dybe tallerkener, og server med karrysauce og kyllingeboller.