Skip to main content
Kyllingeboller

Kyllingeboller

med karryris, koriander & chili

Pak Bhutia-hesten og giv dig ud på en velduftende tur i en indisk slette af jasminris. Rid gennem karrysaucens mystiske kyster, helt til de runde kyllingeboller, der stiger op fra tallerkenen som Taj Mahal. Top med koriander.

Allergener:
Gluten
Hvede
Sennep
Soja

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid30 minutter
SværhedsgradMedium

Ingredienser

Antal portioner

150 g

Jasminris

1 stk

Løg

2 stk

Hvidløgsfed

300 g

Hakket kyllingekød

30 g

Panko

1 stk

Ingefær

1 stk

Forårsløg

1 stk

Lime

20 g

Gul karrypasta

250 ml

Kokosmælk

25 ml

Sojasauce

60 g

Spinat

½ stk

Rød chili

1 pose

Koriander

Ikke inkluderet i din måltidskasse

1 stk

Æg

3.5 dl

Vand

Næringsindhold

Kalorier (kcal)384.9 kcal
Energi (kJ)1610.3 kJ
Fedt3.4 g
Mættet fedt0.9 g
Kulhydrat76.6 g
Sukker2.1 g
Kostfibre2.5 g
Protein11.8 g
Kolesterol0.1 mg
Salt2.9 g

Fremgangsmåde

Kog ris
1

Forvarm ovnen til 220°C/200°C varmluft. Bring i mellemstor kasserolle med vand* og ris i kog ved høj varme. Sænk til middelhøj varme, og lad det simre i 11-12 min under låg.

Rul kyllingeboller
2

Hak løg og hvidløg fint (gem halvdelen til saucen). Bland hakket kyllingekød, halvdelen af hvidløg, halvdelen af løg, æg* og panko i en skål. Krydr med salt* og peber*. Form små kødboller af farsen med en ske (der skal laves 5 pr. person), og læg dem på en bageplade med bagepapir. Bag kyllingeboller i ovnen i 15-20 min.

Forbered frugt & grønt
3

Hak ingefær fint. Snit forårsløg fint. Skær lime i både.

Lav karrysauce
4

Opvarm en smule olivenolie* i en pande ved middelhøj varme. Tilsæt ingefær, resten af hvidløg og løg, og rør i 30 sek. Tilsæt karrypasta, limesaft, kokosmælk og soja. Lad saucen simre i 5 min. Rør spinat og forårsløg i, og lad simre videre i 2-3 min. Smag til med salt* og peber*.

Forbered chili & koriander
5

Halver chili, og fjern kerner. Hak chili og koriander groft.

Servera
6

Anret ris i dybe tallerkener, og server med karrysauce og kyllingeboller.