
Sæt tænderne i valnødder så sprøde, at den uimodståelig attraktive lyd vil tiltrække alle smagsløg inden for en kilometer radius til dit vindue. Vores linsesalat kommer med saftige appelsinstykker, der giver en forfriskende kontrast til den bløde ost og stikkende sennepsdressing. Serveres med citronbåde.
Produceret på et anlæg, der behandler æg, mælk, fisk, jordnødder, sesam, skaldyr, soja, nødder og hvede.
60 g
Spinat
75 g
Græsk salatost
1 pose
Bredbladet persille
450 g
Sød kartoffel
1 stk
Løg
20 g
Valnødder
1 pakke
Grønne linser
2 stk
Hvidløgsfed
1 stk
Citrusfrugt
1 stk
Appelsin
12.5 g
Sennep
(Indeholder: Sennep)

Forvarm ovnen til 220°C/200°C varmluft. Skær kartoffel (uskrællet) i 2 cm tern. Skær rødløg i 2 cm tykke både. Læg kartofler og rødløg på en bageplade med bagepapir, og dryp med olivenolie*. Krydr med et nip salt* og peber*. Vend det hele sammen, og bag i 20-25 min.

Hak valnødder groft. Dræn linser i et dørslag. Pres eller hak hvidløg fint. Riv citronskal, og skær citron i både. Skræl appelsin, og hak groft. Hak persille og spinat groft.

Bland sennep [1/2 pose til 2 pers.], citronsaft, en smule olivenolie* og en skvæt vand*. Krydr med salt* og peber*.

Opvarm en stor stegepande ved middelhøj varme, når grøntsagerne har 10 min tilbage af tilberedningstiden. Rist valnødder i 2-3 min, og stil til side.

Opvarm en smule olivenolie* i samme stegepande ved middelhøj varme. Steg hvidløg, linser og citronskal i 3-4 min under omrøring. Bland med bagte grøntsager, spinat, appelsin, persille (gem lidt til anretning) i en stor skål. Tilsæt sennepsdressing, vend det hele sammen.

Anret linsesalat i dybe tallerkener, og drys med salatost. Top med valnødder og resterende persille. Server med citronbåde.