
Følg karavanen af livsnydere rundt om egyptiske pyramider af dukkahkylling i en ørken af bagte grøntsager, hvor den eneste nedbør kommer fra dit mundvand. Stop op ved en oase af dilddressing, men vær på vagt - dette måltid er så smukt, at du vil tro, det er et fatamorgana.
Produceret på et anlæg, der behandler æg, mælk, fisk, jordnødder, sesam, skaldyr, soja, nødder og hvede.
15 g
Dukkah
75 g
Fraiche
1 stk
Gulerod
1 stk
Pastinak
280 g
Kyllingebryst
1 pose
Bredbladet persille
1 stk
Løg
1 stk
Rødbede
30 g
Spinat
1 stk
Hvidløgsfed
½ stk
Citrusfrugt
1 spsk
Vand

Forvarm ovnen til 220°C/200°C varmluft. Skær rødbede og gulerod (uskrællet) i 2 cm store stykker. Skær sød kartoffel i 2 cm tykke både. Skær rødløg i både.

Fordel rødløg, rødbede og gulerod i den ene side af en bageplade med bagepapir. Fordel kartoffelbåde i den anden side. Dryp med olivenolie*, og smag til med salt* og peber*. Vend det hele sammen, og bag i ovnen i 20-25 min.

Hak hvidløg fint. Hak persille groft. Riv citronskal, og skær citron i både. Læg hånden fladt på hvert kyllingebryst, og skær igennem med en skarp kniv. Bland Dukkah med et nip salt* og en smule olivenolie* i en skål. Vend kyllingefileter i Dukkah.

Varm en smule olivenolie* i en stor stegepande ved middelhøj varme, når grøntsagerne har 10 min tilbage i ovnen. Steg kyllingefileter i 3-5 min på hver side.

Bland fraiche, hvidløg, vand*, citronskal, citronsaft og halvdelen af persillen. Smag til med salt* og peber*.

Skær kyllingefileter i skiver. Anret grøntsager, kartoffelbåde og kylling på tallerkener. Dryp med urtecreme, og top med resterende persille.

