Skip to main content
Dukkahkylling

Dukkahkylling

med bagte grøntsager & persilledressing

3.9
(31)

Følg karavanen af livsnydere rundt om egyptiske pyramider af dukkahkylling i en ørken af bagte grøntsager, hvor den eneste nedbør kommer fra dit mundvand. Stop op ved en oase af dilddressing, men vær på vagt - dette måltid er så smukt, at du vil tro, det er et fatamorgana.

Produceret på et anlæg, der behandler æg, mælk, fisk, jordnødder, sesam, skaldyr, soja, nødder og hvede.

Samlet tid35 minutter
SværhedsgradMedium

Ingredienser

Antal portioner

15 g

Dukkah

75 g

Fraiche

1 stk

Gulerod

1 stk

Pastinak

280 g

Kyllingebryst

1 pose

Bredbladet persille

1 stk

Løg

1 stk

Rødbede

30 g

Spinat

1 stk

Hvidløgsfed

½ stk

Citrusfrugt

Ikke inkluderet i din måltidskasse

1 spsk

Vand

Næringsindhold

Kalorier (kcal)151.2 kcal
Energi (kJ)632.6 kJ
Fedt1.5 g
Mættet fedt0.4 g
Protein33.6 g
Salt0.2 g

Fremgangsmåde

Forbered grøntsager
1

Forvarm ovnen til 220°C/200°C varmluft. Skær rødbede og gulerod (uskrællet) i 2 cm store stykker. Skær sød kartoffel i 2 cm tykke både. Skær rødløg i både.

Bag rodfrugter
2

Fordel rødløg, rødbede og gulerod i den ene side af en bageplade med bagepapir. Fordel kartoffelbåde i den anden side. Dryp med olivenolie*, og smag til med salt* og peber*. Vend det hele sammen, og bag i ovnen i 20-25 min. 

Forbered kylling
3

Hak hvidløg fint. Hak persille groft. Riv citronskal, og skær citron i både. Læg hånden fladt på hvert kyllingebryst, og skær igennem med en skarp kniv. Bland Dukkah med et nip salt* og en smule olivenolie* i en skål. Vend kyllingefileter i Dukkah.

Steg kylling
4

Varm en smule olivenolie* i en stor stegepande ved middelhøj varme, når grøntsagerne har 10 min tilbage i ovnen. Steg kyllingefileter i 3-5 min på hver side.

Lav persilledressing
5

Bland fraiche, hvidløg, vand*, citronskal, citronsaft og halvdelen af persillen. Smag til med salt* og peber*.

Server
6

Skær kyllingefileter i skiver. Anret grøntsager, kartoffelbåde og kylling på tallerkener. Dryp med urtecreme, og top med resterende persille.