Skip to main content
Paprikakrydret svinemørbradgryde
Paprikakrydret svinemørbradgryde

Paprikakrydret svinemørbradgryde

med langkornede ris og frisk kruspersille

I dag laver vi en vidunderlig svinemørbradgryde med peberfrugt, tomat, løg, chili og gulerod. Gryden bliver cremet af fløde, og får en skøn smag af vores færdiglavede krydderiblanding, som vi kalder Jorden rundt. Vi serverer gryden med luftige ris og pynter med kruspersille.

Tags:
Hvedefri
Børnevenlig
Allergener:
Mælk
Selleri
Æg
Sennep

Produceret på et anlæg, der behandler æg, mælk, fisk, jordnødder, sesam, skaldyr, soja, nødder og hvede.

Samlet tid30 minutter
30 minutter
SværhedsgradMedium

Ingredienser

Antal portioner

½ g

Chiliflager

150 g

Langkornede hvide ris

250 g

Svinemørbrad

1 stk

Tomat

150 ml

Madlavningsfløde

(Indeholder: Mælk)

4 g

Bouillon

(Indeholder: Selleri)

35 g

Tomatpuré

1 stk

Kruspersille

1 stk

Løg

4 g

Jorden Rundt

(Indeholder: Æg, Sennep)

1 stk

Peberfrugt

1 stk

Gulerod

Ikke inkluderet i din måltidskasse

3 dl

Vand til ris

½ tsk

Salt til ris

1 spsk

Olie til stegning

1 dl

Vand til sauce

¼ tsk

Salt til sauce

Næringsindhold

Energi (kJ)3471 kJ
Kalorier (kcal)830 kcal
Fedt37.7 g
Mættet fedt20.1 g
Kulhydrat86.2 g
Sukker17.9 g
Kostfibre6 g
Protein36.9 g
Salt5.3 g
Trans Fat0.1 g
Potassium449.7 mg
Calcium23.8 mg
Iron0.6 mg

Fremgangsmåde

Kog ris
1

Bring vand i kog i en mellemstor gryde.

Tilsæt ris og salt, og kog under låg på middellav varme i 14 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min.

TIP: Fjern ikke låget, mens risen hviler.

Forbered råvarer
2

Imens, skær peberfrugt i 1 cm strimler.

Skær gulerod (uskrællet) i 1 cm tern.

Hak løg fint.

Skær svinemørbrad i 2 cm skiver på et andet skærebræt, og krydr med et nip salt og peber.

Steg kød
3

Opvarm olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.

Steg svinemørbrad i 2-3 min på hver side, eller indtil gylden og gennemstegt, og overfør til en tallerken.

Opvarm samme stegepande på middelhøj varme.

Steg løg og Jorden Rundt i 1-2 min, eller indtil velduftende.

Tilsæt peberfrugt og gulerod, og steg videre i 5-6 min, eller indtil bløde.

TIP: Kødet er færdigt, når det er uden antydning af rødt.

Steg grøntsager
4

Imens, skær tomat i små tern, og hak persille fint.

Tilsæt madlavningsfløde, bouillon, tomatpuré, vand og tomat til stegepanden, og lad simre i 2-3 min, eller indtil tyknet.

TIP: Tilsæt et skvæt vand, hvis saucen er for tyk.

Tilsæt kød
5

Tilsæt svinemørbrad og et nip chiliflager, og rør rundt i 30 sek, eller indtil gennemvarmet.

Krydr med salt og et stort nip peber.

TIP: Spring chiliflagerne over, eller brug mindre, hvis du ikke er til stærk mad.

Server
6

Anret ris på tallerkener.

Top med svinemørbradgryde.

Drys med persille.