
I dag laver vi en vidunderlig svinemørbradgryde med peberfrugt, tomat, løg, chili og gulerod. Gryden bliver cremet af fløde, og får en skøn smag af vores færdiglavede krydderiblanding, som vi kalder Jorden rundt. Vi serverer gryden med luftige ris og pynter med kruspersille.
Produceret på et anlæg, der behandler æg, mælk, fisk, jordnødder, sesam, skaldyr, soja, nødder og hvede.
½ g
Chiliflager
150 g
Langkornede hvide ris
250 g
Svinemørbrad
1 stk
Tomat
150 ml
Madlavningsfløde
(Indeholder: Mælk)
4 g
Bouillon
(Indeholder: Selleri)
35 g
Tomatpuré
1 stk
Kruspersille
1 stk
Løg
4 g
Jorden Rundt
(Indeholder: Æg, Sennep)
1 stk
Peberfrugt
1 stk
Gulerod
3 dl
Vand til ris
½ tsk
Salt til ris
1 spsk
Olie til stegning
1 dl
Vand til sauce
¼ tsk
Salt til sauce

Bring vand i kog i en mellemstor gryde.
Tilsæt ris og salt, og kog under låg på middellav varme i 14 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min.
TIP: Fjern ikke låget, mens risen hviler.

Imens, skær peberfrugt i 1 cm strimler.
Skær gulerod (uskrællet) i 1 cm tern.
Hak løg fint.
Skær svinemørbrad i 2 cm skiver på et andet skærebræt, og krydr med et nip salt og peber.

Opvarm olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.
Steg svinemørbrad i 2-3 min på hver side, eller indtil gylden og gennemstegt, og overfør til en tallerken.
Opvarm samme stegepande på middelhøj varme.
Steg løg og Jorden Rundt i 1-2 min, eller indtil velduftende.
Tilsæt peberfrugt og gulerod, og steg videre i 5-6 min, eller indtil bløde.
TIP: Kødet er færdigt, når det er uden antydning af rødt.

Imens, skær tomat i små tern, og hak persille fint.
Tilsæt madlavningsfløde, bouillon, tomatpuré, vand og tomat til stegepanden, og lad simre i 2-3 min, eller indtil tyknet.
TIP: Tilsæt et skvæt vand, hvis saucen er for tyk.

Tilsæt svinemørbrad og et nip chiliflager, og rør rundt i 30 sek, eller indtil gennemvarmet.
Krydr med salt og et stort nip peber.
TIP: Spring chiliflagerne over, eller brug mindre, hvis du ikke er til stærk mad.

Anret ris på tallerkener.
Top med svinemørbradgryde.
Drys med persille.

