Skip to main content
Sydøstasiatisk svinekød
Sydøstasiatisk svinekød

Sydøstasiatisk svinekød

med hvidløgsris og stegte grøntsager

Det sydøstasiatiske køkken kendetegnes ved retter, der er nemme at tilberede med forskellige stærke, aromatiske komponenter. Det får du et eksempel på i dag: Hvidløgsris passer sig selv på komfuret, mens vi steger hakket svinekød, gulerod og pak choi med asiatiske krydderier og sojasauce. Top med sesammayonnaise, avocadoskiver og asiatisk dressing for at fuldende oplevelsen.

Tags:
Hurtig
Mælkefri
Børnevenlig
Comfort Food
Allergener:
Gluten
Soja
Hvede
Sesam

Produceret på et anlæg, der behandler æg, mælk, fisk, jordnødder, sesam, skaldyr, soja, nødder og hvede.

Samlet tid20 minutter
20 minutter
SværhedsgradMedium

Ingredienser

Antal portioner

20 ml

Sojasauce med lavt saltindhold

(Indeholder: Gluten, Soja, Hvede)

50 g

Vegansk sesammayonnaise

(Indeholder: Gluten, Soja, Sesam)

250 g

Hakket svinekød

150 g

Jasminris

1 stk

Pak choi

4 g

Ga-Laksa

1 stk

Hvidløgsfed

1 stk

Gulerod

20 g

Asiatisk dressing

(Indeholder: Gluten, Soja, Hvede, Sesam)

1 stk

Avocado

Ikke inkluderet i din måltidskasse

½ spsk

Olie til ris

3 dl

Vand til ris

½ tsk

Salt til ris

½ spsk

Olie til stegning

¼ tsk

Salt til grøntsager

¼ tsk

Salt til kød

1 tsk

Sukker til sauce

¼ tsk

Salt til sauce

Næringsindhold

Energi (kJ)3747 kJ
Kalorier (kcal)895 kcal
Fedt49.6 g
Mættet fedt9.6 g
Kulhydrat78.8 g
Sukker12.3 g
Kostfibre7.5 g
Protein37.5 g
Salt7.5 g
Potassium547.3 mg
Calcium64.6 mg
Iron1 mg

Fremgangsmåde

Kog hvidløgsris
1

Pres eller hak hvidløg fint.

Opvarm olivenolie i en gryde på middel varme.

Svits hvidløg i 30 sek, eller indtil velduftende.

Tilsæt vand, og bring i kog. Tilsæt ris og salt, og kog under låg på lav varme i 12 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min.

TIP: Fjern ikke låget, mens risen hviler.

Forbered råvarer
2

Imens, halver avocado, og fjern sten. Grav indmad ud med en ske, og skær i tynde skiver.

Skær gulerod (uskrællet) i tynde, halve skiver.

Hak pak choi groft.

Steg grøntsager
3

Opvarm olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.

Steg gulerod i 3-4 min, eller indtil møre.

Tilsæt pak choi, og steg videre i 2 min.

Krydr med salt og et nip peber, og overfør til en skål.

Steg kød
4

Opvarm samme stegepande (tilsæt en smule olivenolie ved behov) på middelhøj varme.

Steg hakket svinekød med Ga-Laksa og salt i 4-5 min, eller indtil brunet.

VIGTIGT: Kødet er færdigt, når det er gennemstegt og uden antydning af rødt.

Tilsæt grøntsager
5

Tilsæt gulerod, pak choi, sojasauce og sukker til stegepanden, og steg i 1-2 min, eller indtil gennemvarmet.

Krydr med salt og et nip peber.

Server
6

Anret hvidløgsris, svinekød og grøntsager i dybe tallerkener.

Dryp med sesammayonnaise.

Top med avocado og asiatisk dressing.