Når du har lyst til en frisk og mættende salat med et mellemøstligt tvist, så er vores Middelhavskrydret fattoush-salat med rejer et godt bud. Vi steger rejer med vores krydderiblanding, Middelhavsdrøm, og laver en herlig fattoush-salat med agurk, tomat, radiser, persille, olivenolie og citrusfrugtfrugsaft. Hertil pitastænger med sesam, couscous og frisk yoghurt.
Produceret på et anlæg, der behandler æg, mælk, fisk, jordnødder, sesam, skaldyr, soja, nødder og hvede.
250 g
Cherrytomater
75 g
Radiser
½ stk
Agurk
1 stk
Forårsløg
1 stk
Bredbladet persille
1 stk
Citrusfrugt
150 g
Kongerejer
(Indeholder: Krebsdyr)
4 g
Middelhavsdrøm
100 g
Couscous
(Indeholder: Gluten, Hvede Kan indeholde spor af: Soja, Sennep)
10 g
Sesamfrø
(Indeholder: Sesam Kan indeholde spor af: Nøtter, Jordnødder)
2 stk
Pitabrød
(Indeholder: Gluten)
75 g
Yoghurt
(Indeholder: Mælk)
2.5 dl
Vand til couscous
¼ tsk
Salt til couscous
1 spsk
Olie til couscous
2 spsk
Olie til salat

Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft).
Bring vand, halvdelen af Middelhavsdrøm og salt i kog i en mellemstor gryde.
Tilsæt couscous og olivenolie, og rør godt rundt. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 5 min, eller indtil vandet er absorberet.

Pensl pitabrød med en smule olivenolie, og drys med sesamfrø.
Skær i 1 cm brede stænger.
Overfør til en bageplade med bagepapir, og bag i 2-3 min, eller indtil gyldne.
Skær agurk i 1 cm tern.
Halver cherrytomater.
Skær radiser og forårsløg i tynde skiver.
Hak persille fint.
Halver citrusfrugt.
Bland agurk, radiser, tomat, persille, olivenolie, et stort skvæt citrusfrugtsaft og et nip salt og peber i en stor skål.

Opvarm en smule olivenolie i en stegepande på middelhøj varme.
Steg rejer med resterende Middelhavsdrøm og et nip salt og peber i 1-2 min på hver side, eller indtil gyldne og gennemstegte.
TIP: Rejerne er færdige, når kødet er hvidt og mat.
Anret couscous i dybe tallerkener.
Top med salat, rejer, forårsløg og sesamstænger.
Server med en klat yoghurt.