
Den klassiske hakkebøf er en fast bestanddel af det danske køkken, og kan tilberedes lige velsmagende på komfuret som på grillen. Til en hakkebøf hører naturligvis kartofler, og vores version med græsk ost er ingen undtagelse. Den grov kartoffelmos flankeres af en frisk salat af tomat og pesto. Serveres med citronbåde.
Produceret på et anlæg, der behandler æg, mælk, fisk, jordnødder, sesam, skaldyr, soja, nødder og hvede.
250 g
Hakket oksekød
30 g
Panko
(Indeholder: Gluten, Hvede)
75 g
Græsk salatost
1 stk
Bøftomat
1 stk
Grøn tomat
60 g
Grøn pesto
(Indeholder: Sulfitter, Mælk)
1 pose
Basilikum
1 stk
Citrusfrugt
300 g
Kartofler
½ stk
Løg
efter behov
Smør
1 stk
Æg

Bring en gryde med vand* i kog. Skær kartofler i halve. Kog kartofler i 20-25 min ved middelhøj varme.

Hak rødløg fint. Smuldr salatost. Bland salatost, hakket oksekød, panko, æg*, salt*, peber* og rødløg [1 spsk til 2 pers. | 2 spsk til 4 pers.] i en skål.

Form fars til 1 bøf pr. person (2 cm tykke). Opvarm en smule olivenolie* i en stegepande ved middelhøj varme. Steg bøffer i 5-6 min på hver side, eller indtil de er gennemstegte.Grill: Grill bøfferne i 5-6 min på hver side, eller indtil de er gennemstegte.

Skær tomat i tynde skiver, og læg på en tallerken. Drys med pesto, salt*, peber*, et par basilikumblade og rødløg [1 spsk til 2 pers. | 2 spsk til 4 pers.].

Hak resterende basilikum fint. Riv citronskal, og skær citron i både. Hæld vandet fra kartoflerne, og tilsæt citronskal, en stor klat smør* og basilikum. Mos kartofler groft med en kartoffelmoser eller gaffel. Krydr med salt* og peber*. Grill: Pak 3-4 kogte kartofler, citronskal, smør* og basilikum i sølvpapir, og grill i 5 min. Mos groft.

Anret bøffer, kartofler og tomatsalat på tallerkener. Top med basilikum, og server med citronbåde.