Skip to main content
Hakkebøf

Hakkebøf

med græsk salatost, tomatsalat & grov kartoffelmos

4.0
(40)

Den klassiske hakkebøf er en fast bestanddel af det danske køkken, og kan tilberedes lige velsmagende på komfuret som på grillen. Til en hakkebøf hører naturligvis kartofler, og vores version med græsk ost er ingen undtagelse. Den grov kartoffelmos flankeres af en frisk salat af tomat og pesto. Serveres med citronbåde.

Allergener:
Gluten
Hvede
Sulfitter
Mælk

Produceret på et anlæg, der behandler æg, mælk, fisk, jordnødder, sesam, skaldyr, soja, nødder og hvede.

Samlet tid30 minutter
SværhedsgradMedium

Ingredienser

Antal portioner

250 g

Hakket oksekød

30 g

Panko

(Indeholder: Gluten, Hvede)

75 g

Græsk salatost

1 stk

Bøftomat

1 stk

Grøn tomat

60 g

Grøn pesto

(Indeholder: Sulfitter, Mælk)

1 pose

Basilikum

1 stk

Citrusfrugt

300 g

Kartofler

½ stk

Løg

Ikke inkluderet i din måltidskasse

efter behov

Smør

1 stk

Æg

Næringsindhold

Kalorier (kcal)428.9 kcal
Energi (kJ)1794.3 kJ
Fedt27.5 g
Mættet fedt7.1 g
Kulhydrat16.1 g
Sukker2.1 g
Kostfibre0.9 g
Protein31.3 g
Kolesterol0.1 mg
Salt3 g

Fremgangsmåde

Kog kartofler
1

Bring en gryde med vand* i kog. Skær kartofler i halve. Kog kartofler i 20-25 min ved middelhøj varme.

Bland fars
2

Hak rødløg fint. Smuldr salatost. Bland salatost, hakket oksekød, panko, æg*, salt*, peber* og rødløg [1 spsk til 2 pers. | 2 spsk til 4 pers.] i en skål.

Steg bøffer
3

Form fars til 1 bøf pr. person (2 cm tykke). Opvarm en smule olivenolie* i en stegepande ved middelhøj varme. Steg bøffer i 5-6 min på hver side, eller indtil de er gennemstegte.Grill: Grill bøfferne i 5-6 min på hver side, eller indtil de er gennemstegte.

Lav tomatsalat
4

Skær tomat i tynde skiver, og læg på en tallerken. Drys med pesto, salt*, peber*, et par basilikumblade og rødløg [1 spsk til 2 pers. | 2 spsk til 4 pers.].

Lav kartoffelmos
5

Hak resterende basilikum fint. Riv citronskal, og skær citron i både. Hæld vandet fra kartoflerne, og tilsæt citronskal, en stor klat smør* og basilikum. Mos kartofler groft med en kartoffelmoser eller gaffel. Krydr med salt* og peber*. Grill: Pak 3-4 kogte kartofler, citronskal, smør* og basilikum i sølvpapir, og grill i 5 min. Mos groft.

Server
6

Anret bøffer, kartofler og tomatsalat på tallerkener. Top med basilikum, og server med citronbåde.