Superhelte-tallerken med kyllingebryst
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile

Superhelte-tallerken med kyllingebryst

med sød kartoffel, broccoli og yoghurtdip

Enhver superhelt har brug for lækker aftensmad for at holde sig sund og stærk! Derfor indeholder aftenens superheltetallerken krydret kyllingebryst, bagt sød kartoffel og stegt broccoli, og til seje og modige børn er der urte-gremolata, som smager fantastisk oven på kyllingen! Vi serverer hele herligheden med citronbåde og yoghurt til at dyppe i.

Tags:
Børnevenlig
Allergener:
Mælk

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid30 minutter
25 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

280 g

Kyllingebryst

250 g

Broccoli

1 pose

Bredbladet persille

10 g

Græskarkerner

(Kan indeholde spor af: Spelt, Jordnødder, Sesam, Hvede, Havre, Nødder, Byg, Kamut, Rug)

2 g

Røget paprika

450 g

Sød kartoffel

75 g

Yoghurt

(Indeholder: Mælk)

4 g

Panamad

1 stk

Citron

Ikke inkluderet i din måltidskasse

½ tsk

Salt til kartofler

¼ tsk

Salt til kød

1 spsk

Olie til grøntsager

2 spsk

Olie til gremolata

¼ tsk

Salt til gremolata

sideBannerName

Næringsindhold

Energi (kJ)2695 kJ
Kalorier (kcal)644 kcal
Fedt28.3 g
Mættet fedt5.3 g
Kulhydrat45.4 g
Sukker6.7 g
Protein46.3 g
Salt3.1 g

Fremgangsmåde

1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).

Skær sød kartoffel (uskrællet) i 2 cm tern.

Fordel på den ene side af en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie, krydr med Panamad, salt og et nip peber, og vend sammen. 

Bag i ovnen i 20-30 min, eller indtil møre.

TIP: Benyt flere bageplader, hvis der ikke er plads på en.

2

Imens, opvarm en stor stegepande på middelhøj varme. 

Rist solsikkekerner i 3-4 min, eller indtil gyldne. Overfør til en lille skål.

Opvarm en smule olivenolie i samme stegepande på middelhøj varme. 

Steg kylling med salt og røget paprika i 2 min på hver side, eller indtil brunet. 

3

Overfør kyllingen til den anden side af bagepladen, og bag i ovnen i 11-12 min, eller indtil gennemtilberedt, når kartofler har 15 min tilbage.

Skær broccoli i buketter og stokken i 2 cm tern.

TIP: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.

4

Imens, opvarm olivenolie i samme stegepande på middelhøj varme. 

Steg broccoli i 5-6 min, eller indtil møre. 

TIP: Tilsæt et skvæt vand, så går tilberedningen hurtigere!

5

Hak persille og græskarkerner fint.

Skær citron i både.

Bland olivenolie, et stort skvæt citron, persille, græskarkerner, salt og et nip peber i en lille skål.

6

Anret sød kartoffel, kylling og broccoli på tallerkener.

Top kylling med gremolata til de voksne.

Server med yoghurt og resterende citronbåde.