Enhver superhelt har brug for lækker aftensmad for at holde sig sund og stærk! Derfor indeholder aftenens superheltetallerken krydret kyllingebryst, bagt sød kartoffel og stegt broccoli, og til seje og modige børn er der urte-gremolata, som smager fantastisk oven på kyllingen! Vi serverer hele herligheden med citronbåde og yoghurt til at dyppe i.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
280 g
Kyllingebryst
250 g
Broccoli
1 pose
Bredbladet persille
10 g
Græskarkerner
(Kan indeholde spor af: Spelt, Jordnødder, Sesam, Hvede, Havre, Nødder, Byg, Kamut, Rug)
2 g
Røget paprika
450 g
Sød kartoffel
75 g
Yoghurt
(Indeholder: Mælk)
4 g
Panamad
1 stk
Citron
½ tsk
Salt til kartofler
¼ tsk
Salt til kød
1 spsk
Olie til grøntsager
2 spsk
Olie til gremolata
¼ tsk
Salt til gremolata
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Skær sød kartoffel (uskrællet) i 2 cm tern.
Fordel på den ene side af en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie, krydr med Panamad, salt og et nip peber, og vend sammen.
Bag i ovnen i 20-30 min, eller indtil møre.
TIP: Benyt flere bageplader, hvis der ikke er plads på en.
Imens, opvarm en stor stegepande på middelhøj varme.
Rist solsikkekerner i 3-4 min, eller indtil gyldne. Overfør til en lille skål.
Opvarm en smule olivenolie i samme stegepande på middelhøj varme.
Steg kylling med salt og røget paprika i 2 min på hver side, eller indtil brunet.
Overfør kyllingen til den anden side af bagepladen, og bag i ovnen i 11-12 min, eller indtil gennemtilberedt, når kartofler har 15 min tilbage.
Skær broccoli i buketter og stokken i 2 cm tern.
TIP: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.
Imens, opvarm olivenolie i samme stegepande på middelhøj varme.
Steg broccoli i 5-6 min, eller indtil møre.
TIP: Tilsæt et skvæt vand, så går tilberedningen hurtigere!
Hak persille og græskarkerner fint.
Skær citron i både.
Bland olivenolie, et stort skvæt citron, persille, græskarkerner, salt og et nip peber i en lille skål.
Anret sød kartoffel, kylling og broccoli på tallerkener.
Top kylling med gremolata til de voksne.
Server med yoghurt og resterende citronbåde.