Skip to main content
Pocheret æg

Pocheret æg

med frisk sommersalat & sennepsdressing (OBS! Æg medfølger ikke)

Før nænsomt kniven gennem ægget, og lad den cremede æggeblomme flyde ud over de sprøde salatblade og friske fennikel. Oplev et festfyrværkeri af sur-søde smage, når de let forkullede majs møder den syrlige sennepsdressing. Serveres med lunt brød smurt med pesto.

Tags:
Vegetarisk
Allergener:
Sulfitter
Mælk
Sennep

Produceret på et anlæg, der behandler æg, mælk, fisk, jordnødder, sesam, skaldyr, soja, nødder og hvede.

Samlet tid25 minutter
SværhedsgradMedium

Ingredienser

Antal portioner

1 dåse

Majs

1 stk

Citrusfrugt

150 g

Fraiche

½ stk

Fennikel

150 g

Radiser

90 g

Salat

1 pose

Purløg

½ stk

Baguette

60 g

Grøn pesto

(Indeholder: Sulfitter, Mælk)

20 g

Solsikkekerner

25 g

Sennep

(Indeholder: Sennep)

Ikke inkluderet i din måltidskasse

2 stk

Æg

Næringsindhold

Kalorier (kcal)332.6 kcal
Energi (kJ)1391.5 kJ
Fedt24.7 g
Mættet fedt3.5 g
Kulhydrat12.7 g
Sukker5.5 g
Kostfibre4.3 g
Protein12.3 g
Kolesterol0.2 mg
Salt1.6 g

Fremgangsmåde

Steg majs
1

Forvarm ovnen til 220°C/200°C varmluft. Bring en kasserolle letsaltet vand* i kog. Dræn majs. Opvarm en stegepande ved middelhøj varme, og steg majs i 8-10 min.

Bland sennepsdressing
2

Skær citron i både. Bland fraiche, sennep, salt*, peber* og citronsaft [1 spsk til 2 pers. | 2 spsk til 4 pers.] i en skål.

Lav salat
3

Skær fennikel i tynde skiver. Skær radiser i kvarte. Bræk hjertesalat i store stykker. Snit purløg fint. Bland fennikel, radiser, salat, majs, en smule olivenolie*, salt* og peber* i en skål.

Varm brød
4

Varm brød [1/2 til 2 pers.] i ovnen i 7-8 min. Skær brød i 3 cm tykke skiver.

Pocher æg
5

Rør rundt i det kogende vand, så der opstår en hvirvel. Hæld forsigtigt æg* ned i midten af hvirvlen. Vandet skal kun simre svagt. Kog i 3-4 min, eller indtil hviden er stivnet. Løft forsigtigt æg ud med en hulske, og læg det på køkkenpapir.

Server
6

Anret salat i dybe tallerkener, læg æg* på toppen, og drys med solsikkefrø, purløg og dressing. Server med citronbåde og brød smurt med pesto.