HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconOvnbagt Kylling
topBanner
Ovnbagt kylling

Ovnbagt kylling

med grøn tomatsalsa & søde kartoffelfritter

Børnevenlig

Jackpot, endnu en velsmagende og hurtig middagsret, at byde familien på! Kyllingelårfilet får et mexicansk præg i denne opskrift, hvor den ovnbages med velsmagende tomatsauce og dækkes med smeltet mozzarella. Serveres med sprøde, søde kartoffelfritter og frisk, grøn tomatsalsa. Kort sagt, en opskrift på succes!

Allergener:mælk

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Forberedelsestid35 minutter
SværhedsgradMedium
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

150 g

Kyllingelårfilet

50 g

Finthakkede tomater

1 stk

Tomat

Majs

Grøn tomat

Sød kartoffel

Revet mozzarella

(Indeholdermælk)

Hello Mexico

Rødløg

Hvidløgsfed

Lime

Næringsindhold
Næringsindholdarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100g
Energi (kJ)634.6082 kJ
Kalorier (kcal)151.675 kcal
Fedt7.305 g
Mættet fedt4.1 g
Kulhydrat11.6375 g
Sukker3.9 g
Protein8.4425 g
Salt0.6 g
Fremgangsmåde
Fremgangsmådearrow up iconarrow up icon
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C varmluft. Skær lime i både. Skær sød kartoffel (uskrællet) til 1 cm tykke fritter. Fordel fritter på en bageplade med bagepapir. Dryp med olivenolie*, og krydr med salt* og peber*. Vend det hele sammen, og bag i 20 min, eller indtil gyldne.

2

Hak rødløg fint. Pres eller hak hvidløg fint. Hak tomat groft. Dræn majs i en si.  Opvarm en stegepande ved høj varme. Steg majs i 3-4 min. Bland majs, tomat og en smule limesaft i en skål. Krydr med salt* og peber*.

3

Læg hånden fladt på hver kyllingelårfilet, og skær igennem med en skarp kniv. Fjern overskydende fedt, og læg på en bageplade med bagepapir. Krydr med salt* og peber*. Bag i 10 min. TIPS: Fedt tilfører smag til kyllingen, så fjern ikke det hele!

4

Opvarm en smule olivenolie* i samme stegepande ved middelhøj varme. Steg løg i 3-4 min. Tilsæt hvidløg og Hello Mexico, og steg videre i 1 min. Tilsæt finthakkede tomater og vand* [1/2 dl, 2 pers. | 1 dl, 4 pers.], og lad simre i 2-3 min.

5

Tag bagepladen med kylling ud af ovnen. Hæld tomatsauce ud over kyllingen, og drys med mozzarella. Stil tilbage i ovnen, og bag i 5-6 min.

6

Anret kylling, søde kartoffelfritter og grøn tomatsalsa på tallerkener. Server med limebåde.