topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Ovnbagt kylling

Ovnbagt kylling

med grøn tomatsalsa & søde kartoffelfritter

Jackpot, endnu en velsmagende og hurtig middagsret, at byde familien på! Kyllingelårfilet får et mexicansk præg i denne opskrift, hvor den ovnbages med velsmagende tomatsauce og dækkes med smeltet mozzarella. Serveres med sprøde, søde kartoffelfritter og frisk, grøn tomatsalsa. Kort sagt, en opskrift på succes!

Allergener:
Mælk

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid35 minutter
SværhedsgradMedium

Ingredienser

Antal portioner

300 g

Kyllingelårfilet

1 pakke

Finthakkede tomater

1 stk

Tomat

pakke

Hakkede tomater

1 dåse

Majs

1 stk

Grøn tomat

450 g

Sød kartoffel

50 g

Revet mozzarella

(Indeholder Mælk)

4 g

Hello Mexico

½ stk

Rødløg

2 stk

Hvidløgsfed

1 stk

Lime

sideBannerName

Næringsindhold

Kalorier (kcal)152 kcal
Energi (kJ)635 kJ
Fedt7.31 g
Mættet fedt4.1 g
Kulhydrat11.64 g
Sukker3.9 g
Protein8.44 g
Salt0.6 g

Fremgangsmåde

Lav fritter
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C varmluft. Skær lime i både. Skær sød kartoffel (uskrællet) til 1 cm tykke fritter. Fordel fritter på en bageplade med bagepapir. Dryp med olivenolie*, og krydr med salt* og peber*. Vend det hele sammen, og bag i 20 min, eller indtil gyldne.

Steg majs
2

Hak rødløg fint. Pres eller hak hvidløg fint. Hak tomat groft. Dræn majs i en si.  Opvarm en stegepande ved høj varme. Steg majs i 3-4 min. Bland majs, tomat og en smule limesaft i en skål. Krydr med salt* og peber*.

Tilbered kylling
3

Læg hånden fladt på hver kyllingelårfilet, og skær igennem med en skarp kniv. Fjern overskydende fedt, og læg på en bageplade med bagepapir. Krydr med salt* og peber*. Bag i 10 min. TIPS: Fedt tilfører smag til kyllingen, så fjern ikke det hele!

Lav tomatsauce
4

Opvarm en smule olivenolie* i samme stegepande ved middelhøj varme. Steg løg i 3-4 min. Tilsæt hvidløg og Hello Mexico, og steg videre i 1 min. Tilsæt finthakkede tomater og vand* [1/2 dl, 2 pers. | 1 dl, 4 pers.], og lad simre i 2-3 min.

Gratiner kylling
5

Tag bagepladen med kylling ud af ovnen. Hæld tomatsauce ud over kyllingen, og drys med mozzarella. Stil tilbage i ovnen, og bag i 5-6 min.

Server
6

Anret kylling, søde kartoffelfritter og grøn tomatsalsa på tallerkener. Server med limebåde.

Meal right image

Udforsk lignende opskrifter

Meal left image