
Ovnbagt kylling
med grøn tomatsalsa & søde kartoffelfritter
Jackpot, endnu en velsmagende og hurtig middagsret, at byde familien på! Kyllingelårfilet får et mexicansk præg i denne opskrift, hvor den ovnbages med velsmagende tomatsauce og dækkes med smeltet mozzarella. Serveres med sprøde, søde kartoffelfritter og frisk, grøn tomatsalsa. Kort sagt, en opskrift på succes!
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
Ingredienser
300 g
Kyllingelårfilet
1 pakke
Finthakkede tomater
1 stk
Tomat
pakke
Hakkede tomater
1 dåse
Majs
1 stk
Grøn tomat
450 g
Sød kartoffel
50 g
Revet mozzarella
(Indeholder Mælk)
4 g
Hello Mexico
½ stk
Rødløg
2 stk
Hvidløgsfed
1 stk
Lime
Fremgangsmåde

Forvarm ovnen til 240°C/220°C varmluft. Skær lime i både. Skær sød kartoffel (uskrællet) til 1 cm tykke fritter. Fordel fritter på en bageplade med bagepapir. Dryp med olivenolie*, og krydr med salt* og peber*. Vend det hele sammen, og bag i 20 min, eller indtil gyldne.

Hak rødløg fint. Pres eller hak hvidløg fint. Hak tomat groft. Dræn majs i en si. Opvarm en stegepande ved høj varme. Steg majs i 3-4 min. Bland majs, tomat og en smule limesaft i en skål. Krydr med salt* og peber*.

Læg hånden fladt på hver kyllingelårfilet, og skær igennem med en skarp kniv. Fjern overskydende fedt, og læg på en bageplade med bagepapir. Krydr med salt* og peber*. Bag i 10 min. TIPS: Fedt tilfører smag til kyllingen, så fjern ikke det hele!

Opvarm en smule olivenolie* i samme stegepande ved middelhøj varme. Steg løg i 3-4 min. Tilsæt hvidløg og Hello Mexico, og steg videre i 1 min. Tilsæt finthakkede tomater og vand* [1/2 dl, 2 pers. | 1 dl, 4 pers.], og lad simre i 2-3 min.

Tag bagepladen med kylling ud af ovnen. Hæld tomatsauce ud over kyllingen, og drys med mozzarella. Stil tilbage i ovnen, og bag i 5-6 min.

Anret kylling, søde kartoffelfritter og grøn tomatsalsa på tallerkener. Server med limebåde.