Skip to main content
Superhelte-tallerken med kyllingebryst
Superhelte-tallerken med kyllingebryst

Superhelte-tallerken med kyllingebryst

med sød kartoffel, broccoli og yoghurtdip

Enhver superhelt har brug for lækker aftensmad for at holde sig sund og stærk! Derfor indeholder aftenens superheltetallerken krydret kyllingebryst, bagt sød kartoffel og stegt broccoli, og til seje og modige børn er der urte-gremolata, som smager fantastisk oven på kyllingen! Vi serverer hele herligheden med citronbåde og yoghurt til at dyppe i.

Tags:
Max 50g kulhydrater
Comfort Food
Børnevenlig
Allergener:
Mælk

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid30 minutter
25 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

280 g

Kyllingebryst

250 g

Broccoli

1 stk

Bredbladet persille

10 g

Græskarkerner

(Kan indeholde spor af: Spelt, Rug, Hvede, Sesam, Kamut, Byg, Jordnødder, Havre, Nøtter, Gluten)

2 g

Røget paprika

450 g

Sød kartoffel

75 g

Yoghurt

(Indeholder: Mælk)

4 g

Panamad

1 stk

Citron

Ikke inkluderet i din måltidskasse

½ tsk

Salt til kartofler

¼ tsk

Salt til kød

1 spsk

Olie til grøntsager

2 spsk

Olie til gremolata

¼ tsk

Salt til gremolata

Næringsindhold

Energi (kJ)2784 kJ
Kalorier (kcal)665 kcal
Fedt30.3 g
Mættet fedt6.7 g
Kulhydrat44.7 g
Sukker5.9 g
Kostfibre9.8 g
Protein46.4 g
Salt3 g

Fremgangsmåde

Bag søde kartofler
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).

Skær sød kartoffel (uskrællet) i 2 cm tern. 

Fordel på den ene side af en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie, krydr med Panamad, salt og et nip peber, og vend sammen. 

Bag i ovnen i 20-30 min, eller indtil møre.

TIP: Benyt flere bageplader, hvis der ikke er plads på en.

Brun kylling
2

Imens, opvarm en stor stegepande på middelhøj varme. 

Rist græskarkerner i 3-4 min, eller indtil gyldne. Overfør til en lille skål.

Opvarm en smule olivenolie i samme stegepande på middelhøj varme. 

Steg kylling med salt og røget paprika i 2 min på hver side, eller indtil brunet. 

VIGTIGT: I denne opskrift bruges halvdelen af mængden af visse ingredienser – dobbelttjek ingredienslisten!

Færdigbag kylling
3

Overfør kylling til den anden side af bagepladen, og bag i ovnen i 11-12 min, eller indtil gennemtilberedt, når kartoflerne har 15 min tilbage.

Skær broccoli i buketter og stokken i 2 cm tern.

TIP: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.

Steg broccoli
4

Imens, opvarm olivenolie i samme stegepande på middelhøj varme. 

Steg broccoli i 5-6 min, eller indtil møre. 

TIP: Tilsæt et skvæt vand, så går tilberedningen hurtigere!

Lav gremolata
5

Hak persille og græskarkerner fint.

Skær citron i både.

Bland olivenolie, et stort skvæt citron, persille, græskarkerner, salt og et nip peber i en lille skål.

Server
6

Anret sød kartoffel, kylling og broccoli på tallerkener.

Top kylling med gremolata til de voksne.

Server med yoghurt og resterende citronbåde.