Skip to main content
Krydret oksekød

Krydret oksekød

med mandler & persille

3.7
(41)

Vores kok Sophie har botaniseret i verdens spisekammer og præsenterer her en spændende hverdagsopskrift på persillecouscous og baharatkrydret oksekød - Mellemøstens yndlings krydderiblanding med en utrolig smag. Stegt oksekød med grøntsager og knuste tomater i en aromatisk og smagsintensiv gryderet, der får dine smagsløg til at danse mavedans med glæde. Mandler og en klat creme giver retten prikken over i’et

Tags:
Hurtig
Allergener:
Gluten
Hvede
Nøtter

Produceret på et anlæg, der behandler æg, mælk, fisk, jordnødder, sesam, skaldyr, soja, nødder og hvede.

Samlet tid20 minutter
SværhedsgradMedium

Ingredienser

Antal portioner

1 pose

Bredbladet persille

2 stk

Hvidløgsfed

1 stk

Gulerod

1 stk

Rød peberfrugt

1 stk

Citrusfrugt

4 g

Bouillon

100 g

Couscous

(Indeholder: Gluten, Hvede)

250 g

Hakket oksekød

2 g

Baharat krydderiblanding

pakke

Hakkede tomater

1 pakke

Finthakkede tomater

75 g

Fraiche

20 g

Mandler

(Indeholder: Nøtter)

Ikke inkluderet i din måltidskasse

¼ tsk

Salt

2.5 dl

Vand

Næringsindhold

Kalorier (kcal)471 kcal
Energi (kJ)1970.7 kJ
Fedt18.4 g
Mættet fedt5.6 g
Kulhydrat41.2 g
Sukker1.6 g
Kostfibre3.3 g
Protein33.9 g
Salt3.5 g

Fremgangsmåde

Forbered grøntsager
1

Pres eller hak hvidløg fint. Riv gulerod (uskrællet). Skær peberfrugt i 2 cm tern. Riv citronskal, og skær citron i både. Hak persille groft.

Kog couscous
2

Bring vand* og oksebouillon i kog i en kasserolle. Tilsæt couscous og en smule olivenolie*. Læg låg på, og fjern kasserollen fra varmen. Lad hvile i 5 min, eller indtil vandet er absorberet.

Steg grøntsager
3

Opvarm en smule olivenolie* i en stegepande ved middelhøj varme. Steg gulerod og peberfrugt i 2-3 min.

Steg kød
4

Tilsæt hakket oksekød, og steg i 3-4 min. Tilsæt hvidløg, citronskal og Baharat, og steg videre i 1 min. Tilsæt hakkede tomater, vand* [1/2 dl, 2 pers.] og et nip salt*, og lad simre i 2-3 min.

Lav persillecouscous
5

Rør 1/2 persille i kasserollen med couscous.

Server
6

Anret persillecousous i dybe tallerkener. Top med oksekød, mandler, fraiche og resterende persille. Server med citronbåde.