Vores kok Sophie har botaniseret i verdens spisekammer og præsenterer her en spændende hverdagsopskrift på persillecouscous og baharatkrydret oksekød - Mellemøstens yndlings krydderiblanding med en utrolig smag. Stegt oksekød med grøntsager og knuste tomater i en aromatisk og smagsintensiv gryderet, der får dine smagsløg til at danse mavedans med glæde. Mandler og en klat creme giver retten prikken over i’et
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
1 pose
Bredbladet persille
2 stk
Hvidløgsfed
1 stk
Gulerod
1 stk
Rød peberfrugt
1 stk
Citron
4 g
Oksebouillon
100 g
Couscous
(Indeholder Gluten, Hvede)
250 g
Hakket oksekød
2 g
Baharat krydderiblanding
pakke
Hakkede tomater
1 pakke
Finthakkede tomater
75 g
Fraiche
20 g
Mandler
(Indeholder Nødder)
¼ tsk
Salt
2.5 dl
Vand
Pres eller hak hvidløg fint. Riv gulerod (uskrællet). Skær peberfrugt i 2 cm tern. Riv citronskal, og skær citron i både. Hak persille groft.
Bring vand* og oksebouillon i kog i en kasserolle. Tilsæt couscous og en smule olivenolie*. Læg låg på, og fjern kasserollen fra varmen. Lad hvile i 5 min, eller indtil vandet er absorberet.
Opvarm en smule olivenolie* i en stegepande ved middelhøj varme. Steg gulerod og peberfrugt i 2-3 min.
Tilsæt hakket oksekød, og steg i 3-4 min. Tilsæt hvidløg, citronskal og Baharat, og steg videre i 1 min. Tilsæt hakkede tomater, vand* [1/2 dl, 2 pers.] og et nip salt*, og lad simre i 2-3 min.
Rør 1/2 persille i kasserollen med couscous.
Anret persillecousous i dybe tallerkener. Top med oksekød, mandler, fraiche og resterende persille. Server med citronbåde.