Skip to main content
Hvidløgspaneret kylling
Hvidløgspaneret kylling

Hvidløgspaneret kylling

med kartofler & karamelliserede løg

4.1
(91)

Der er en grund til, at vi igen og igen vender tilbage til sprød, paneret kylling - det er jo så vanvittigt godt! I denne opskrift er vores kok Sara gået all in og piftet op med aromatisk hvidløg, syndigt søde, karamelliserede løg og lind kartoffelmos lavet med smør og citronskal. Du får friskhed i form af en syrlig pæresalat, der giver retten balance. Det er denne ret, du skal sætte på bordet i weekenden, eller når du fortjener hverdagsluksus.

Allergener:
Gluten
Hvede

Produceret på et anlæg, der behandler æg, mælk, fisk, jordnødder, sesam, skaldyr, soja, nødder og hvede.

Samlet tid35 minutter
SværhedsgradMedium

Ingredienser

Antal portioner

15 ml

Balsamico

1 stk

Zucchini

30 g

Panko

(Indeholder: Gluten, Hvede)

1 pakke

Græskarkerner

300 g

Kartofler

280 g

Kyllingebryst

1 stk

Løg

1 stk

Hvidløgsfed

½ stk

Citrusfrugt

1 stk

Pære

Ikke inkluderet i din måltidskasse

efter behov

Smør

1 stk

Æg

¼ tsk

Salt

efter behov

Sukker

⅔ spsk

Vand

Næringsindhold

Kalorier (kcal)306.1 kcal
Energi (kJ)1280.6 kJ
Fedt8.9 g
Mættet fedt2 g
Kulhydrat14 g
Sukker0.7 g
Kostfibre0.9 g
Protein40.9 g
Kolesterol0.1 mg
Salt1 g

Fremgangsmåde

Kog kartofler
1

Skær kartofler i kvarte. Riv citronskal. Skær citron i både. Bring letsaltet vand* og kartofler i kog i en gryde. Kog i 15 min, eller indtil møre. Hæld vand* fra. Tilsæt citronskal og en stor klat smør*. Smag til med salt* og peber*. Stil til side.

Karamelliser løg
2

Pres eller hak hvidløg fint. Skær rødløg i tynde skiver. Opvarm en smule olivenolie* og en klat smør* i en stegepande ved middelhøj varme. Steg rødløg og græskarkerner under omrøring i 4-5 min. Tilsæt balsamico, vand* og et nip sukker*. Lad simre i 3 min, eller indtil løgene er karamelliserede. Stil til side i en skål.

Paner kylling
3

Læg kylling mellem to fryseposer på et skærebræt. Bank kødet fladt med en kagerulle eller kødhammer (ca. 2 cm). Bland hvidløg, panko, salt* og et nip peber* i en skål. Pisk æg* i en anden skål. Vend kylling i æg* og derefter i panko.

Steg kylling
4

Hæld olie* i samme stegepande, så hele bunden er dækket. Varm olien* op ved middelhøj varme. Friter kylling i 3-4 min på hver side, eller indtil gylden og sprød.

Lav pæresalat
5

Skræl zucchini til lange, tynde bånd. Skær pære i tynde, halve skiver. Bland pære, zucchini og en skvæt citronsaft i en skål. Smag til med salt* og peber*.

Server
6

Anret kylling, kartofler og pæresalat på tallerkener. Top med karamelliserede løg. Server med citronbåde.