
Drøm dig væk til det solrige Middelhav med dette veganske måltid spækket med smag. Sød honning og aromatisk oregano tilføjer en ny dimension til halloumi og dens saltholdighed. Sæt de krydrede, ristede grøntsager og nogle perlecouscous på gaflen, og føl, hvordan dråberne af citron balancerer hele retten. Denne middag skuffer ingen!
Produceret på et anlæg, der behandler æg, mælk, fisk, jordnødder, sesam, skaldyr, soja, nødder og hvede.
4 g
Bouillon
170 g
Perlecouscous
(Indeholder: Hvede, Gluten)
1 pose
Bredbladet persille
½ stk
Citrusfrugt
1 g
Oregano, tørret
25 g
Honning
75 g
Fraiche
1 stk
Zucchini
1 stk
Løg
250 g
Blomkål
8 g
Panamad
200 g
Halloumi
efter behov
Salt
3 dl
Vand

Forvarm ovnen til 220°C/200°C varmluft. Skær zucchini i 2 cm tern. Skær rødløg i 2 cm både. Skær blomkål [200 g, 2 pers | 400 g, 4 pers.] i små buketter. Fordel grøntsager på en bageplade med bagepapir. Drys med Central American Style (stærk!) og en smule olivenolie*. Vend sammen, og bag i 18-20 min.

Skær halloumi i 1 cm tykke skiver. Læg halloumi i en skål med koldt vand*, og stil til side. Bring en gryde med vand* [400 ml, 2 pers. | 800 ml, 4 pers.] og grøntsagsbouillon i kog. Sænk til middel varme, og tilsæt perlecouscous. Lad simre i 12-15 min.

Hak persille fint. Riv citronskal, og skær citron i både. Dup halloumi tør med køkkenrulle.

Opvarm en smule olivenolie* i en stegepande ved middelhøj varme. Steg halloumi i 2 min på hver side, eller indtil gylden. Tilsæt honning og et nip oregano, og steg videre i 1 min.

Vend bagte grøntsager, citronskal [1 tsk, 2 pers. | 2 tsk, 4 pers.], persille (gem lidt til anretning) i gryden med perlecouscous. Smag til med salt* og peber*.

Anret couscous og grøntsager på tallerkener. Top med halloumi, fraiche og resterende persille. Server med citronbåde.

