Skip to main content
Biksemad

Biksemad

med rødbeder, æble & syltet rødløg

4.2
(47)

Dansk husmandskost er altid et sikkert kort, når man serverer middag til familien. Her kommer en hurtig og spændende variation af biksemad, som vores dygtige kok Sara har piftet op med syrligt æble, ovnbagte kartofler, rødbeder og syltede løg. Retten serveres med klassisk tilbehør såsom velsmagende, mundrette pølsestykker og spejlæg.

Allergener:
Hvede
Soja
Gluten

Produceret på et anlæg, der behandler æg, mælk, fisk, jordnødder, sesam, skaldyr, soja, nødder og hvede.

Samlet tid40 minutter
SværhedsgradMedium

Ingredienser

Antal portioner

25 ml

Hvidvinseddike

12.5 ml

Sojasauce

(Indeholder: Hvede, Soja, Gluten)

500 g

Kartofler

200 g

Kålpølse

50 g

Ketchup

1 stk

Løg

1 pose

Bredbladet persille

1 stk

Æble

1 stk

Løg

2 stk

Rødbede

Ikke inkluderet i din måltidskasse

2 stk

Æg

½ tsk

Salt

3 tsk

Sukker

½ dl

Vand

Næringsindhold

Kalorier (kcal)138.9 kcal
Energi (kJ)581.1 kJ
Fedt4.7 g
Mættet fedt1.4 g
Kulhydrat15.9 g
Sukker13.6 g
Kostfibre0.4 g
Protein6.8 g
Kolesterol0.2 mg
Salt2.7 g

Fremgangsmåde

Forbered grøntsager
1

Forvarm ovn til 220°C/200°C varmluft. Skær kartofler og rødbeder i 2 cm tern. Hak løg fint. 

Bag grøntsager
2

Fordel kartofler, rødbede og løg på en bageplade. Dryp med olivenolie*. Krydr med salt* og peber*. Vend det hele sammen. Bag i ovnen i 20-25 min.

Sylt rødløg
3

Skær rødløg i tynde skiver. Bland vand*, hvidvinseddike, sukker*, salt* og rødløg i en skål. Stil til side.

Steg biksemad
4

Opvarm en smule olivenolie* i en stegepande ved middelhøj varme. Hak persille groft. Skær pølse i 1 cm tykke, halve skiver. Skær æble i 1 cm tern. Bland ketchup og soja i en lille skål. Steg pølse og æble i 8-10 min. Tilsæt ovnbagte kartofler, rødbede og løg. Tilsæt ketchupsauce og 1/2 persille. Rør det hele sammen. Stil til side.

Spejl æg
5

Opvarm en smule olivenolie* i en anden stegepande ved middelhøj varme. Spejl æg* i 5-6 min. Krydr med salt* og peber*.

Server
6

Anret biksemad på tallerkener. Top med spejlæg*, syltet løg og resterende persille. Krydr med salt* og peber*.