
Dansk husmandskost er altid et sikkert kort, når man serverer middag til familien. Her kommer en hurtig og spændende variation af biksemad, som vores dygtige kok Sara har piftet op med syrligt æble, ovnbagte kartofler, rødbeder og syltede løg. Retten serveres med klassisk tilbehør såsom velsmagende, mundrette pølsestykker og spejlæg.
Produceret på et anlæg, der behandler æg, mælk, fisk, jordnødder, sesam, skaldyr, soja, nødder og hvede.
25 ml
Hvidvinseddike
12.5 ml
Sojasauce
(Indeholder: Hvede, Soja, Gluten)
500 g
Kartofler
200 g
Kålpølse
50 g
Ketchup
1 stk
Løg
1 pose
Bredbladet persille
1 stk
Æble
1 stk
Løg
2 stk
Rødbede
2 stk
Æg
½ tsk
Salt
3 tsk
Sukker
½ dl
Vand

Forvarm ovn til 220°C/200°C varmluft. Skær kartofler og rødbeder i 2 cm tern. Hak løg fint.

Fordel kartofler, rødbede og løg på en bageplade. Dryp med olivenolie*. Krydr med salt* og peber*. Vend det hele sammen. Bag i ovnen i 20-25 min.

Skær rødløg i tynde skiver. Bland vand*, hvidvinseddike, sukker*, salt* og rødløg i en skål. Stil til side.

Opvarm en smule olivenolie* i en stegepande ved middelhøj varme. Hak persille groft. Skær pølse i 1 cm tykke, halve skiver. Skær æble i 1 cm tern. Bland ketchup og soja i en lille skål. Steg pølse og æble i 8-10 min. Tilsæt ovnbagte kartofler, rødbede og løg. Tilsæt ketchupsauce og 1/2 persille. Rør det hele sammen. Stil til side.

Opvarm en smule olivenolie* i en anden stegepande ved middelhøj varme. Spejl æg* i 5-6 min. Krydr med salt* og peber*.

Anret biksemad på tallerkener. Top med spejlæg*, syltet løg og resterende persille. Krydr med salt* og peber*.

