Skip to main content
Ovnbagte svine- og kalvekødsboller
Ovnbagte svine- og kalvekødsboller

Ovnbagte svine- og kalvekødsboller

med karrysauce og frisk gulerod-æblesalat

4.0
(133)

I aften steger vi svine- og kalvekødsboller, og topper dem med en dejlig karrysauce med fløde og kyllingebouillon. Dejligt tilbehør er luftige ris og en frisk gulerods- og æblesalat med salatblanding, lime og honning.

Tags:
Børnevenlig
Allergener:
Mælk
Gluten
Hvede

Produceret på et anlæg, der behandler æg, mælk, fisk, jordnødder, sesam, skaldyr, soja, nødder og hvede.

Samlet tid30 minutter
30 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

250 g

Hakket svine-/kalvekød

½ stk

Løg

4 g

Curry-On

1 pakke

Madlavningsfløde

(Indeholder: Mælk)

4 g

Kyllingebouillon

2 stk

Gulerod

1 stk

Æble

60 g

Blandet salat

½ stk

Citrusfrugt

12.5 g

Honning

25 g

Rasp

(Indeholder: Gluten, Hvede)

150 g

Langkornede hvide ris

Ikke inkluderet i din måltidskasse

3 dl

Vand (trin 1)

½ tsk

Salt (trin 1)

1 stk

Æg (trin 2)

½ tsk

Salt (trin 2)

1 spsk

Hvedemel (trin 5)

¼ tsk

Salt (trin 5)

1 spsk

Smør (trin 5)

Næringsindhold

Kalorier (kcal)894 kcal
Energi (kJ)3739 kJ
Fedt35.4 g
Mættet fedt18.1 g
Kulhydrat102.5 g
Sukker23.4 g
Kostfibre8.2 g
Protein40.4 g
Kolesterol0.1 mg
Salt6.1 g

Redskaber

Bageplade
Rivejern
Gryde

Fremgangsmåde

Kog ris
1

Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft).

Bring vand [3 dl | 6 dl] i kog i en gryde.

Tilsæt ris og salt [½ tsk | 1 tsk], og kog under låg på middellav varme i 10 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min.

TIP: Fjern ikke låget, mens risen hviler. 

Bag kødboller
2

Imens, hak løg [½ stk, 2P] fint.

Bland hakket svine-/kalvekød, rasp, løg, æg [1 stk | 2 stk] og salt [1/2 tsk | 1 tsk] i en stor skål.

Form fars til kødboller (5 pr. person), og fordel på en bageplade med bagepapir. Bag i 10-12 min, eller indtil gyldne og gennemstegte.

VIGTIGT: Kødbollerne er færdige, når kødet er gennemstegt og uden antydning af rødt.

Forbered grøntsager
3

Riv gulerod (uskrællet) groft.

Skær æble i tynde, halve skiver.

Skyl salat.

Skær lime [½ stk, 2P] i både.

Lav gulerod-æblesalat
4

Pisk honning [1/2 pakke, 2P], et stort skvæt limesaft og et nip salt og peber sammen i en mellemstor skål.

Tilsæt æble, gulerod og salat, og vend sammen lige inden servering.

Lav sauce
5

Smelt smør [1 spsk | 2 spsk] i en gryde på middel varme.

Tilsæt Curry-On, og rør rundt.

Tilsæt hvedemel [1 spsk | 2 spsk], og rør rundt indtil jævn.

Tilsæt madlavningsfløde lidt ad gangen, og pisk i 3-4 min, eller indtil jævn.

Tilsæt kyllingebouillon, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og et nip peber, og lad simre i 2-3 min, eller indtil let tyknet.

Server
6

Anret ris og kødboller på tallerkener.

Top med sauce. 

Server med gulerod-æblesalat.