
I aften steger vi svine- og kalvekødsboller, og topper dem med en dejlig karrysauce med fløde og kyllingebouillon. Dejligt tilbehør er luftige ris og en frisk gulerods- og æblesalat med salatblanding, lime og honning.
Produceret på et anlæg, der behandler æg, mælk, fisk, jordnødder, sesam, skaldyr, soja, nødder og hvede.
250 g
Hakket svine-/kalvekød
½ stk
Løg
4 g
Curry-On
1 pakke
Madlavningsfløde
(Indeholder: Mælk)
4 g
Kyllingebouillon
2 stk
Gulerod
1 stk
Æble
60 g
Blandet salat
½ stk
Citrusfrugt
12.5 g
Honning
25 g
Rasp
(Indeholder: Gluten, Hvede)
150 g
Langkornede hvide ris
3 dl
Vand (trin 1)
½ tsk
Salt (trin 1)
1 stk
Æg (trin 2)
½ tsk
Salt (trin 2)
1 spsk
Hvedemel (trin 5)
¼ tsk
Salt (trin 5)
1 spsk
Smør (trin 5)

Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft).
Bring vand [3 dl | 6 dl] i kog i en gryde.
Tilsæt ris og salt [½ tsk | 1 tsk], og kog under låg på middellav varme i 10 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min.
TIP: Fjern ikke låget, mens risen hviler.

Imens, hak løg [½ stk, 2P] fint.
Bland hakket svine-/kalvekød, rasp, løg, æg [1 stk | 2 stk] og salt [1/2 tsk | 1 tsk] i en stor skål.
Form fars til kødboller (5 pr. person), og fordel på en bageplade med bagepapir. Bag i 10-12 min, eller indtil gyldne og gennemstegte.
VIGTIGT: Kødbollerne er færdige, når kødet er gennemstegt og uden antydning af rødt.

Riv gulerod (uskrællet) groft.
Skær æble i tynde, halve skiver.
Skyl salat.
Skær lime [½ stk, 2P] i både.

Pisk honning [1/2 pakke, 2P], et stort skvæt limesaft og et nip salt og peber sammen i en mellemstor skål.
Tilsæt æble, gulerod og salat, og vend sammen lige inden servering.

Smelt smør [1 spsk | 2 spsk] i en gryde på middel varme.
Tilsæt Curry-On, og rør rundt.
Tilsæt hvedemel [1 spsk | 2 spsk], og rør rundt indtil jævn.
Tilsæt madlavningsfløde lidt ad gangen, og pisk i 3-4 min, eller indtil jævn.
Tilsæt kyllingebouillon, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og et nip peber, og lad simre i 2-3 min, eller indtil let tyknet.

Anret ris og kødboller på tallerkener.
Top med sauce.
Server med gulerod-æblesalat.