HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconRejepasta
topBanner
Rejepasta

Rejepasta

med porre, gulerod og dild

Er I en familie, der elsker pasta? Så er det måske på tide at prøve en ny pastaopskrift! Det hjælper vi med i aften, når vi laver en skøn rejepasta. Vi koger spaghetti som vi blander med stegte rejer, rødløg, porre og hvidløg. Retten bliver lækkert cremet af creme fraiche, og får et spændende twist af dild og citron!

Tags:Børnevenlig
Allergener:krebsdyrsulfittermælksellerigluten

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Forberedelsestid30 minutter
30 minutter
SværhedsgradLet
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

1 pose

Dild

1 stk

Løg

2 stk

Hvidløgsfed

1 stk

Porre

1 stk

Gulerod

1 stk

Citron, økologisk

150 g

Rejer

(Indeholderkrebsdyr, sulfitterKan indeholdesulfitter)

150 g

Crème fraiche

(Indeholdermælk)

4 g

Grøntsagsbouillon

(Indeholderselleri)

270 g

Spaghetti

(IndeholderglutenKan indeholdesoja)

Ikke inkluderet i din måltidskasse

¼ tsk

Salt* (trin 5)

Næringsindhold
Næringsindholdarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100g
Kalorier (kcal)845.94 kcal
Energi (kJ)3539.4131 kJ
Fedt26.1605 g
Mættet fedt15.4 g
Kulhydrat108.5222 g
Sukker15.8 g
Protein35.841 g
Salt2.3 g
arrow down iconarrow down icon
Stegepande
Rivejern
Gryde
Fremgangsmåde
Fremgangsmådearrow up iconarrow up icon
1

Bring en stor gryde med saltet vand* i kog. Hak løg fint. Pres eller hak hvidløg fint. Skær porre i 1 cm halve skiver. Skræl gulerod, og riv groft. Riv citronskal, og skær citron i både. Hak dild fint.

2

Opvarm en smule olivenolie* i en stor stegepande på middelhøj varme. Tilsæt rejer og halvdelen af hvidløg, og krydr med et nip salt* og peber*. Steg i 2-3 min på hver side, eller indtil gyldne og gennemstegt. Overfør rejer til en lille skål, og dryp med et stort skvæt citronsaft.

3

Tilsæt pasta til gryden med kogende vand*, og kog i 8-9 min, eller indtil ‘al dente'. Gem en smule pastavand [1,5 dl | 3 dl], og hæld resten fra. Vend pasta med en smule olivenolie* i gryden. 

4

Opvarm en smule olivenolie* i samme stegepande på middelhøj varme. Steg løg, porre og resterende hvidløg i 2-3 min. Tilsæt gulerod, og steg videre i 3 min.

5

Tilsæt creme fraiche, pastavand [1 dl | 2 dl], grøntsagsbouillon, citronskal, dild (gem lidt til anretning) og salt [¼ tsk | ½ tsk], og lad simre i 4-5 min. Krydr med et nip peber*. Tilsæt pasta, og vend sammen. TIP: Tilsæt mere pastavand, hvis saucen er for tyk.

6

Anret pasta i skåle. Top med rejer. Drys med resterende dild. Server med citronbåde.