Skip to main content
Pita med svinekødskofta | Byg selv
Pita med svinekødskofta | Byg selv

Pita med svinekødskofta | Byg selv

med sprød salat og regnbuefritter

Byg-selv-pita er et herligt koncept, fordi store og små nogle gange godt kan være uenige om, hvad der er lækkert at fylde i et pitabrød. Her får alle lov at vælge lige præcis det, de ønsker. Og valgmulighederne er mange og gode: Krydrede koftaer på svinekød, salat, tomat, rødløg og hvidløgsyoghurt. Hertil serverer vi sprøde fritter af rødbede, knoldseller og gulerod.

Tags:
Børnevenlig
Allergener:
Gluten
Mælk
Hvede
Selleri

Produceret på et anlæg, der behandler æg, mælk, fisk, jordnødder, sesam, skaldyr, soja, nødder og hvede.

Samlet tid35 minutter
20 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

250 g

Hakket svinekød

2 stk

Pitabrød

(Indeholder: Gluten)

100 g

Romainesalat

150 g

Yoghurt

(Indeholder: Mælk)

25 g

Rasp

(Indeholder: Gluten, Hvede)

1 stk

Tomat

½ stk

Hvidløgsfed

4 g

Panamad

½ stk

Løg

1 stk

Knoldselleri

(Indeholder: Selleri)

2 stk

Gulerod

2 stk

Rødbede

Ikke inkluderet i din måltidskasse

½ tsk

Salt til grøntsager

1 stk

Æg til koftas

¼ tsk

Salt til koftas

¼ tsk

Salt til sauce

Næringsindhold

Energi (kJ)3000 kJ
Kalorier (kcal)717 kcal
Fedt24.8 g
Mættet fedt10.8 g
Kulhydrat74.5 g
Sukker24 g
Kostfibre11.9 g
Protein43.7 g
Kolesterol0.1 mg
Salt5.8 g
Trans Fat0.1 g
Potassium373.8 mg
Calcium33.9 mg
Iron0.4 mg

Fremgangsmåde

Lav regnbuefritter
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).

Skær gulerod (uskrællet), knoldselleri (uskrællet) og rødbede (uskrællet) til 1 cm fritter.

Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie, krydr med salt og et nip peber, og vend sammen. 

Bag i ovnen i 25-35 min, eller indtil møre. 

TIP: Benyt flere bageplader, hvis der ikke er plads på en.

Forbered koftaer
2

Imens, bland hakket svinekød, æg, rasp, Panamad og salt i en stor skål. 

Form fars til 8 cm lange koftaer (3 pr. person).

Steg koftaer
3

Opvarm en smule olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.

Steg koftaer i 2-3 min, eller indtil brunede. 

Sænk til middel varme, og steg videre i 6-7 min, eller indtil gennemstegte. 

VIGTIGT: Koftaerne er færdige, når kødet er gennemstegt og uden antydning af rødt.

Forbered grøntsager
4

Imens, skær roden af salat, og skil bladene ad.

Hak tomat groft.

Hak løg og hvidløg fint.

Bland yoghurt, hvidløg, salt og et nip peber i en lille skål.

Varm pitabrød
5

Hold pitabrød under rindende vand i 1 sek.

Placer på risten i ovnen, og varm i 3-4 min.

Server
6

Anret regnbuefritter på tallerkener, og pitabrød, koftaer, dressing og grøntsager på spisebordet.

Byg din egen pita lige som du vil have den!