Lav denne ret en dag når I er ekstra sultne - vi garanterer at I allesammen vil rulle mætte fra bordet. Carbonara er en af de få pastaretter, hvor det ikke er fastlagt præcis hvilken pasta, der skal bruges. I aften laver vi den med Tortiglietti, som minder om Rigatoni, kendt for at være en ægte sovsetyv! Til en tung pastaret passer en henrivende tomatsalat med sursød balsamico perfekt!
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
1 pakke
Pasta
(Indeholder Hvede, Gluten Kan indeholde Soja)
1 pakke
Madlavningsfløde
(Indeholder Mælk)
1 stk
Tomat
200 g
Champignon
15 ml
Balsamico
1 stk
Hvidløgsfed
60 g
Blandet salat
20 g
Finrevet ost
140 g
Bacon, tern
1 pose
Bredbladet persille
2 stk
Æg (trin 2)
Bring en stor gryde med saltet vand* i kog. Pres eller hak hvidløg fint. Hak persille fint. Skær svampe i tynde skiver. Skær tomat i 1 cm tern. Skyl salat under koldt vand* i et dørslag.
Bland æggeblomme* [2 stk I 4 stk], madlavningsfløde og revet ost i en skål, og krydr med et stort nip salt og peber*. Pisk sammen med en gaffel, og stil til side. TIP: Saucen bliver ekstra cremet, når du kun bruger æggeblommen.
Tilsæt pasta til gryden med kogende vand*, og kog i 10-12 min, eller indtil ‘al dente'. Hæld vand fra, og kom pasta tilbage i gryden.
Opvarm en stor stegepande på middelhøj varme. Steg bacon i 3-4 min. Tilsæt svampe og hvidløg, og steg i 4-5 min, eller indtil bløde. Skru ned til middel varme, tilsæt pasta, og vend sammen. TIP: Hvis der ikke er plads nok i stegepanden, kan du i stedet blande alt i gryden.
Tilsæt æggeblanding og halvdelen af persille, og lad simre under omrøring i 2 min. Smag til med salt* og peber*. Bland salat, tomat, balsamico og en smule olivenolie* i en skål. Krydr med et nip salt* og peber*.
Anret carbonara i dybe tallerkener. Drys med resterende persille. Server med tomatsalat.