Skip to main content
Brasiliansk reje-og kokosmælkgryde

Brasiliansk reje-og kokosmælkgryde

med stegte majs og peanutsalsa

4.2
(151)

Smag på typiske brasilianske smage med vores Brasiliansk reje-og kokosmælkgryde. Her får gyldenstegte rejer selskab af en krydret og cremet kokosmælksauce, og friskhed til retten kommer i form af en herlig salsa lavet på stegte majs, peanuts, rødløg, lime og koriander. En farverig smagsoplevelse, der får dine smagsløg til at danse samba!

Tags:
Hurtig
Under 650 kcal
Spis mig først
Allergener:
Krebsdyr
Jordnødder

Produceret på et anlæg, der behandler æg, mælk, fisk, jordnødder, sesam, skaldyr, soja, nødder og hvede.

Samlet tid25 minutter
15 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

150 g

Kongerejer

(Indeholder: Krebsdyr)

125 ml

Kokosmælk

195 g

Hakkede tomater

1 stk

Koriander

1 g

Chiliflager

1 stk

Citrusfrugt

150 g

Basmatiris

½ stk

Løg

1 stk

Majs

20 g

Saltede peanuts

(Indeholder: Jordnødder Kan indeholde spor af: Sesam, Nøtter)

4 g

Panamad

Ikke inkluderet i din måltidskasse

3 dl

Vand til ris

½ tsk

Salt til ris

¼ tsk

Salt til salsa

½ tsk

Salt til sauce

¼ tsk

Salt til rejer

½ spsk

Smør til sauce

Næringsindhold

Energi (kJ)2600 kJ
Kalorier (kcal)622 kcal
Fedt22.1 g
Mættet fedt13 g
Kulhydrat87.3 g
Sukker12.3 g
Kostfibre5.8 g
Protein21.9 g
Kolesterol78 mg
Salt6.4 g
Potassium42.8 mg
Calcium19.9 mg
Iron0.2 mg

Redskaber

Stegepande
Gryde

Fremgangsmåde

Kog ris
1

Bring vand i kog i en gryde.

Tilsæt ris og salt, og kog under låg på middellav varme i 10 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min.

TIP: Fjern ikke låget, mens risen hviler.

Forbered råvarer
2

Imens, halver lime.

Hak koriander og rødløg fint.

Hak peanuts groft.

Hæld væde fra majs.

Lav peanutsalsa
3

Opvarm en smule olivenolie i en mellemstor stegepande på middelhøj varme.

Steg majs i 4-5 min, eller indtil gyldne.

Bland majs, rødløg, peanuts, koriander, et skvæt limesaft og salt i en stor skål. Tilsæt eventuelt en smule olivenolie.

Steg rejer
4

Opvarm en smule olivenolie i samme stegepande på middelhøj varme.

Steg rejer med salt i 1-2 min på hver side, eller indtil gyldne og gennemstegte. 

Overfør til en skål.

TIP: Rejerne er færdige, når kødet er hvidt og mat.

Lav sauce
5

Smelt smør i samme stegepande (tør af først) på middel varme.

Tilsæt Panamad og chiliflager, når smørret er smeltet, og steg i 30 sek, eller indtil velduftende.

Tilsæt hakkede tomater, kokosmælk og salt, og lad simre i 3-4 min, eller indtil tyknet.

TIP: Undlad chiliflagerne, eller brug mindre, hvis du ikke er til stærk mad.

Server
6

Anret ris og sauce i dybetallerkener.

Top med rejer og peanutsalsa.