HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconCitronstegt Kylling
topBanner
Citronstegt kylling

Citronstegt kylling

med sesambagte rodfrugter og tzatziki

Kylling, kartofler og agurk! Tre ingredienser, der er yderst almindelige i de fleste familier. Aftenens opskrift indeholder alle tre, men vi har lavet en opskrift, som helt sikkert vil overraske hele familien med nye smagsoplevelser! Vi steger kyllingen, og så lader vi den simre i en skøn citronbouillon med dild. Vi bager kartoflerne sammen med pastinakker , gulerod og rødbeder. Vi blander agurken med yoghurt til en skøn dressing.

Tags:Under 650 kcal
Allergener:SesamMælkSelleri

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Forberedelsestid35 minutter
25 minutter
SværhedsgradMedium
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

1 stk

Pastinak

1 stk

Rødbede

10 g

Sesamfrø

(IndeholderSesamKan indeholdeNødder, Jordnødder)

1 stk

Agurk

1 stk

Hvidløgsfed

½ stk

Citron, økologisk

280 g

Kyllingebryst

75 g

Yoghurt

(IndeholderMælk)

4 g

Grøntsagsbouillon

(IndeholderSelleri)

4 g

Hvide Løjer & Urter

1 stk

Gulerod

1 pose

Dild

500 g

Kartofler

Ikke inkluderet i din måltidskasse

1 spsk

Smør (trin 5)

½ dl

Vand (trin 4)

¼ tsk

Salt (trin 4)

Næringsindhold
Næringsindholdarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100g
Kalorier (kcal)606 kcal
Energi (kJ)2537 kJ
Fedt16.01 g
Mættet fedt7.7 g
Kulhydrat72.55 g
Sukker19.7 g
Protein44.52 g
Salt2.2 g
arrow down iconarrow down icon
Bageplade
Stegepande
Fremgangsmåde
Fremgangsmådearrow up iconarrow up icon
1

Tænd ovnen på 240°C/220°C varmluft. Skær pastinak (uskrællet) i kvarte på langs. Skær kartoffel (uskrællet), rødbede (uskrællet) og gulerod (uskrællet) i 2 cm tern. Fordel på en bageplade [2 stk, 4P] med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie, og drys med sesamfrø. Krydr med et stort nip salt og peber, og vend sammen. Bag i ovnen i 20-25 min, eller indtil gyldne.

2

Pres eller hak hvidløg fint. Riv agurk, og pres så meget væske ud som muligt gennem et rent viskestykke. Hak dild groft. Riv citronskal [1/2 stk, 2P], og skær citron i både. Skær kylling i 3 stykker på et andet skærebræt. Vend kylling med Hvide Løjer & Urter, en smule olivenolie og et nip salt i en skål.

3

Opvarm en smule olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme. Steg kylling i 5-6 min, eller indtil gylden og gennemstegt. TIP: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.

4

Bland agurk og youghurt i en lille skål. Krydr med salt [1/4 tsk I 1/2 tsk] og et nip peber. Bland vand [1/2 dl I 1 dl], grøntsagsbouillon, dild (gem lidt til anretning), citronskal, et stort skvæt citronsaft og hvidløg i en lille skål.

5

Tilsæt citronbouillon og smør [1 spsk | 2 spsk] til stegepanden, og lad simre i 1-2 min.

6

Anret kylling, rodfrugter og tzatziki på tallerkener. Øs citronbouillon over kylling. Drys med resterende dild. Server med resterende citronbåde.