Skip to main content
Baconsvøbt kylling
Baconsvøbt kylling

Baconsvøbt kylling

med løgsovs og bagte grøntsager

Tags:
Hvedefri
Allergener:
Mælk

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid30 minutter
30 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

75 ml

Crème fraiche

(Indeholder: Mælk)

62.5 g

Bacon, skiver

1 stk

Hvidløgsfed

200 g

Brun sovs

(Indeholder: Mælk)

1 stk

Purløg

280 g

Kyllingebryst

1 stk

Løg

150 g

Grønne bønner

2 stk

Gulerod

500 g

Kartofler

Ikke inkluderet i din måltidskasse

½ tsk

Salt til mos

¼ tsk

Salt til grøntsager

1 spsk

Smør til løg

½ dl

Vand til sauce

Næringsindhold

Energi (kJ)3271 kJ
Kalorier (kcal)782 kcal
Fedt34.2 g
Mættet fedt19.3 g
Kulhydrat70.5 g
Sukker18.4 g
Protein49.4 g
Salt4.9 g

Fremgangsmåde

Lav hvidløgsmos
1

Forvarm ovnen til 200°C/180°C (varmluft).

Bring en stor gryde med saltet vand i kog. 

Skræl kartoffel, og skær i 2 cm tern. Skræl hvidløg. 

Kog kartofler og hvidløg i 11-13 min, eller indtil de nemt kan deles med en kniv. Hæld vand fra, og tilsæt crème fraiche, salt og et nip peber. Mos med en kartoffelmoser eller gaffel, og stil til side med låg på. 

Bag grøntsager
2

Imens, skær gulerod (uskrællet) i 1 cm stave.

Skær ender af grønne bønner.

Skær løg i tynde, halve skiver.

Fordel gulerod og grønne bønner på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie, krydr med salt og et nip peber, og vend sammen. 

Bag i ovnen i 10-15 min, eller indtil møre.

Bag kylling
3

Skær kylling i 3 cm strimler på et andet skærebræt, og svøb i bacon.

Opvarm en stor stegepande på høj varme.

Steg kylling i 1-2 min på hver side, eller indtil brunet.

Overfør til en anden bageplade med bagepapir, og bag i ovnen i 5-6 min, eller indtil gennemtilberedt.

TIP: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.

Lav løgsovs
4

Imens, smelt smør i samme stegepande på middel varme.

Steg løg i 4-5 min, eller indtil bløde.

Tilsæt brun sovs og vand, og lad simre i 1-2 min, eller indtil gennemvarmet.

Smag til med salt og peber.

Forbered purløg
5

Hak purløg fint.

Server
6

Anret hvidløgsmos og grøntsager på tallerkener.

Top med kylling og løgsovs.

Drys med purløg.