Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
75 ml
Crème fraiche
(Indeholder: Mælk)
62.5 g
Bacon, skiver
1 stk
Hvidløgsfed
200 g
Brun sovs
(Indeholder: Mælk)
1 stk
Purløg
280 g
Kyllingebryst
1 stk
Løg
150 g
Grønne bønner
2 stk
Gulerod
500 g
Kartofler
½ tsk
Salt til mos
¼ tsk
Salt til grøntsager
1 spsk
Smør til løg
½ dl
Vand til sauce
Forvarm ovnen til 200°C/180°C (varmluft).
Bring en stor gryde med saltet vand i kog.
Skræl kartoffel, og skær i 2 cm tern. Skræl hvidløg.
Kog kartofler og hvidløg i 11-13 min, eller indtil de nemt kan deles med en kniv. Hæld vand fra, og tilsæt crème fraiche, salt og et nip peber. Mos med en kartoffelmoser eller gaffel, og stil til side med låg på.
Imens, skær gulerod (uskrællet) i 1 cm stave.
Skær ender af grønne bønner.
Skær løg i tynde, halve skiver.
Fordel gulerod og grønne bønner på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie, krydr med salt og et nip peber, og vend sammen.
Bag i ovnen i 10-15 min, eller indtil møre.
Skær kylling i 3 cm strimler på et andet skærebræt, og svøb i bacon.
Opvarm en stor stegepande på høj varme.
Steg kylling i 1-2 min på hver side, eller indtil brunet.
Overfør til en anden bageplade med bagepapir, og bag i ovnen i 5-6 min, eller indtil gennemtilberedt.
TIP: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.
Imens, smelt smør i samme stegepande på middel varme.
Steg løg i 4-5 min, eller indtil bløde.
Tilsæt brun sovs og vand, og lad simre i 1-2 min, eller indtil gennemvarmet.
Smag til med salt og peber.
Hak purløg fint.
Anret hvidløgsmos og grøntsager på tallerkener.
Top med kylling og løgsovs.
Drys med purløg.