Vores Middelhavsbowl med souvlaki-oksekød bringer de solrige smage fra Grækenland ind i dit køkken. Nyd både smagen af souvlaki- og harissakrydret oksekød, hjemmelavet tzatziki og tomatsalat med citrusfrugtsyltede løg, for denne ret er let, frisk og perfekt til enhver lejlighed.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
225 g
Hakket oksekød
4 g
Souvlaki-krydderi
(Kan indeholde spor af: Æg, Fisk, Sennep, Sesam, Soja, Selleri, Krebsdyr, Mælk)
1 stk
Citrusfrugt
150 g
Basmatiris
½ stk
Agurk
1 stk
Hvidløgsfed
75 g
Yoghurt
(Indeholder: Mælk)
1 stk
Dild
250 g
Cherrytomater
½ stk
Løg
2 g
Harissa-krydderi
½ tsk
Salt til ris
3 dl
Vand til ris
½ tsk
Sukker til syltning
Bring vand i kog i en gryde.
Tilsæt ris og salt, og kog under låg på middellav varme i 10 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min.
TIP: Fjern ikke låget, mens risen hviler.
Skær løg i tynde, halve skiver.
Halver citrusfrugt.
Bland et skvæt citrusfrugtsaft, sukker, et stort nip salt og løg i en mellemstor skål.
Riv hvidløg fint.
Riv agurk groft, og pres så meget væske ud som muligt.
Bland agurk, yoghurt, hvidløg og et nip salt og peber i en mellemstor skål.
Opvarm en smule olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.
Steg oksekød med souvlaki-krydderi, harissa-krydderi og et nip salt i 4-5 min, eller indtil brunet.
VIGTIGT: Kødet er færdigt, når det er gennemstegt og uden antydning af rødt.
Imens, halver cherrytomater.
Hak dild fint.
Bland cherrytomater i skålen med løg lige inden servering.
Vend dild i gryden med ris.
Anret ris i dybe tallerkener, og top med kød.
Server med tzatziki og tomatsalat.