Skip to main content
Middelhavsbowl med souvlaki-oksekød
Middelhavsbowl med souvlaki-oksekød

Middelhavsbowl med souvlaki-oksekød

med tzatziki og dildris

Vores Middelhavsbowl med souvlaki-oksekød bringer de solrige smage fra Grækenland ind i dit køkken. Nyd både smagen af souvlaki- og harissakrydret oksekød, hjemmelavet tzatziki og tomatsalat med citrusfrugtsyltede løg, for denne ret er let, frisk og perfekt til enhver lejlighed.

Tags:
Hurtig
Hvedefri
Mere grønt
Under 650 kcal
Proteinrig
Allergener:
Mælk

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid25 minutter
25 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

225 g

Hakket oksekød

4 g

Souvlaki-krydderi

(Kan indeholde spor af: Æg, Fisk, Sennep, Sesam, Soja, Selleri, Krebsdyr, Mælk)

1 stk

Citrusfrugt

150 g

Basmatiris

½ stk

Agurk

1 stk

Hvidløgsfed

75 g

Yoghurt

(Indeholder: Mælk)

1 stk

Dild

250 g

Cherrytomater

½ stk

Løg

2 g

Harissa-krydderi

Ikke inkluderet i din måltidskasse

½ tsk

Salt til ris

3 dl

Vand til ris

½ tsk

Sukker til syltning

Næringsindhold

Energi (kJ)2504 kJ
Kalorier (kcal)599 kcal
Fedt17.4 g
Mættet fedt7.5 g
Kulhydrat80.3 g
Sukker10.2 g
Protein33.8 g
Salt4.2 g

Fremgangsmåde

Kog ris
1

Bring vand i kog i en gryde.

Tilsæt ris og salt, og kog under låg på middellav varme i 10 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min. 

TIP: Fjern ikke låget, mens risen hviler.

Sylt løg
2

Skær løg i tynde, halve skiver.

Halver citrusfrugt. 

Bland et skvæt citrusfrugtsaft, sukker, et stort nip salt og løg i en mellemstor skål. 

Lav tzatziki
3

Riv hvidløg fint.

Riv agurk groft, og pres så meget væske ud som muligt. 

Bland agurk, yoghurt, hvidløg og et nip salt og peber i en mellemstor skål.

Steg kød
4

Opvarm en smule olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.

Steg oksekød med souvlaki-krydderi, harissa-krydderi og et nip salt i 4-5 min, eller indtil brunet. 

VIGTIGT: Kødet er færdigt, når det er gennemstegt og uden antydning af rødt.

Lav tomatsalat
5

Imens, halver cherrytomater.

Hak dild fint.

Bland cherrytomater i skålen med løg lige inden servering.

Vend dild i gryden med ris.

Server
6

Anret ris i dybe tallerkener, og top med kød.

Server med tzatziki og tomatsalat.