topBanner
Citronlaks

Citronlaks

med ovnbagte kartofler, broccoli & dild

Spis fisk mindst én gang om ugen, siger de, så vi gør, hvad vi kan for at gøre det lettere, og serverer dig her en klassisk opskrift på ovnbagt citronlaks, kombineret med smag i form af dild, aioli og lækre ovnbagte kartofler. Med en klat smør løfter vi smagene til nye højder, og gør aftenens middag til en fornøjelig oplevelse.

Allergener:fisksellerimælkægsennep

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener.

Forberedelsestid35 minutter
SværhedsgradMedium
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

500 g

Kartofler

1 stk

Citron

1 pose

Dild

1 stk

Hvidløgsfed

250 g

Broccoli

250 g

Laksefilet

(Indeholderfisk)

4 g

Grøntsagsbouillon

(Indeholderselleri)

40 g

Aioli

(Indeholderæg, sennep)

Ikke inkluderet i din måltidskasse

½ dl

Vand*

Smør*

(Indeholdermælk)
Næringsindhold
Næringsindholdarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100g
Energi (kJ)2770 kJ
Kalorier (kcal)662 kcal
Fedt34 g
Mættet fedt5 g
Kulhydrat51 g
Sukker8 g
Protein35 g
Salt1 g
Fremgangsmådearrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Forvarm ovn til 220°C/200°C varmluft.

Skær kartofler (uskrællet) i 1 cm tern.

Fordel på en bageplade. Dryp med en smule olivenolie*. Krydr med salt* og peber*. Vend sammen.

Bag i ovnen i 20-25 min, eller indtil gyldne og sprøde.

2

Pres eller hak hvidløg fint.

Hak dild groft.

Del citron i to. Skær den ene halvdel i tynde skiver.

Bland vand*, grøntsagsbouillon, hvidløg, et stort skvæt citronsaft og 1/2 dild i en lille skål.

3

Skær broccoli i små buketter.

Fordel på samme bageplade, når kartoflerne har 15 min tilbage i ovnen. Dryp med en smule olivenolie*. Krydr med salt* og peber*.

Bag i 15 min.

4

Opvarm en smule olivenolie* i en stegepande ved middelhøj varme.

Steg laks med skindsiden nedad i 3-4 min.

Vend laks.

5

Hæld citronbouillon i panden.

Tilsæt en klat smør*. Steg i 3-4 min.

6

Anret laks, kartofler og broccoli på tallerkener.

Øs citronbouillon over laksen.

Top med citronskiver og resterende dild.

Server med aioli.