Pandestegt laks i let citron-smørsauce
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Pandestegt laks i let citron-smørsauce

Pandestegt laks i let citron-smørsauce

med ovnbagte grøntsager og cremet dressing

Ugens fiskeret behøver bestemt ikke at være kedelig! Her har vi sammensat en udsøgt kombination af smagfulde og farverige ingredienser. I aften byder vi på perfekt stegt laks serveret med ovnbagte kartofler og radiser. Skønt tilbehør er en dejlig citron-smørsauce og en cremet dressing med honning og sennep.

Allergener:
Fisk
Selleri
Mælk
Sennep
Sulfitter
Æg

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid35 minutter
30 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

250 g

Laksefilet

(Indeholder Fisk)

500 g

Kartofler

125 g

Radiser

150 g

Sukkerærter

1 stk

Forårsløg

1 stk

Skalotteløg

½ stk

Citron

1 stk

Hvidløgsfed

4 g

Grøntsagsbouillon

(Indeholder Selleri)

1 pose

Dild

½ pakke

Crème fraiche

(Indeholder Mælk)

20 g

Honning-sennepsdressing

(Indeholder Sennep, Sulfitter, Æg)

Ikke inkluderet i din måltidskasse

½ spsk

Smør (trin 5)

1 dl

Vand (trin 5)

½ spsk

Hvedemel (trin 5)

¼ tsk

Salt (trin 5)

sideBannerName

Næringsindhold

Kalorier (kcal)721 kcal
Energi (kJ)3015 kJ
Fedt38.2 g
Mættet fedt13.5 g
Kulhydrat58.1 g
Sukker11.8 g
Protein36.1 g
Salt1.9 g

Redskaber

Bageplade
Stegepande

Fremgangsmåde

Bag grøntsager
1

Tænd ovnen på 240°C/220°C varmluft.

Skær kartofler (uskrællet) i 1 cm både. 

Fordel kartofler og radiser på en bageplade [2 stk, 4P] med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie, krydr med et nip salt og peber, og vend sammen. Bag i ovnen i 25-30 min, eller indtil møre og let brunet. 

Tilsæt sukkerærter, når der er 10 min tilbage, og bag i ovnen i 8-10 min, eller indtil let møre.

Forbered grøntsager
2

Hak skalotteløg fint.

Skær citron [1/2 stk, 2P] i både. 

Hak halvdelen af dild fint, og pluk resten.

Pres eller hak hvidløg fint.

Snit forårsløg fint.

Bland dressing
3

Bland crème fraiche [1/2 pakke, 2P], honning-sennepsdressing og et nip salt og peber i en lille skål.

Steg fisk
4

Opvarm en smule olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.

Dub fisk tør med køkkenrulle, og krydr med et nip salt.

Steg med skindsiden nedad i 3-4 min.

Vend fisk, steg videre i 3-5 min, eller indtil gennemstegt, og overfør til en tallerken. 

VIGTIGT: Laksen er færdig, når kødet er mat i midten.

Lav sauce
5

Smelt smør [1/2 spsk | 1 spsk ] i samme stegepande (skyl af først) på middel varme. 

Steg skalotteløg i 1-2 min, eller indtil bløde. 

Tilsæt hvidløg, og steg videre i 30 sek.

Tilsæt vand [1 dl I 2 dl], grøntsagsbouillon, hvedemel [1/2 spsk | 1 spsk], et stort skvæt citronsaft og hakket dild, og rør rundt. Krydr med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og et nip peber, og lad simre i 3-4 min, eller indtil let tyknet.

Server
6

Anret grøntsager på tallerkener, og drys med forårsløg.

Top med laks og citron-smørsauce.

Drys med resterende dild. 

Server med dressing toppet med en smule olivenolie og et nip peber.