Skip to main content
Zucchinifyldt kyllingebryst
Zucchinifyldt kyllingebryst

Zucchinifyldt kyllingebryst

med bagte rodfrugter og aioli inspireret af Bulbasaur

I aften frister vi med en fantastisk ret med kylling. Vi fylder kyllingebryst med zucchini stegt med chili og hvidløg, og ovnsteger den til perfektion. Vi springer kartoflerne over i aften, ovnbager i stedet løg, gulerod, pastinak og rødbede, og blander dem med frisk spinat. Vi topper herlighederne med cremet aioli.

Tags:
Hvedefri
Mere grønt
Proteinrig
Max 50g kulhydrater
Under 650 kcal
Allergener:
Mælk
Æg
Sennep

Produceret på et anlæg, der behandler æg, mælk, fisk, jordnødder, sesam, skaldyr, soja, nødder og hvede.

Samlet tid30 minutter
20 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

4 g

Hvide Løjer & Urter

½ stk

Zucchini

30 g

Spinat

1 stk

Rødbede

280 g

Kyllingebryst

20 g

Finrevet ost

(Indeholder: Mælk, Æg)

2 stk

Pastinak

½ g

Chiliflager

40 g

Aioli

(Indeholder: Æg, Sennep)

½ stk

Løg

2 stk

Gulerod

Ikke inkluderet i din måltidskasse

¼ tsk

Salt til kød

Næringsindhold

Energi (kJ)2098 kJ
Kalorier (kcal)501 kcal
Fedt18.2 g
Mættet fedt3.6 g
Kulhydrat42 g
Sukker23.7 g
Kostfibre11.7 g
Protein42.9 g
Salt1.6 g
Potassium28.8 mg
Calcium4.4 mg

Fremgangsmåde

Forbered rodfrugter
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).

Skær løg i både.

Skær gulerod (uskrællet), pastinak (uskrællet) og rødbede (uskrællet) i 2 cm tern.

Bag rodfrugter
2

Fordel rodfrugter på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie, krydr med et nip salt og peber, og vend sammen.

Bag i ovnen i 20-30 min, eller indtil møre.

TIP: Benyt flere bageplader, hvis der ikke er plads på en.

Steg zucchini
3

Imens, riv zucchini groft.

Opvarm en smule olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.

Steg zucchini, Hvide Løjer & Urter og chiliflager i 2-3 min, eller indtil væsken er fordampet.

TIP: Spring chiliflagerne over, eller brug mindre, hvis du ikke er til stærk mad.

Forbered kylling
4

Læg en hånd på hver kyllingebrystfilet, og lav et snit (men skær ikke helt igennem) med en skarp kniv på et andet skærebræt.

Krydr med salt.

Bag kylling
5

Overfør kylling til en bageplade med bagepapir, fyld med zucchini, fold sammen, og top med finrevet ost.

Bag i ovnen i 13-14 min, eller indtil gennemtilberedt.

Skyl spinat.

Tilsæt spinat til bagepladen med færdige rodfrugter, og vend sammen.

TIP: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.

Server
6

Anret kyllingebryst og rodfrugter på tallerkener.

Server med aioli.