En letlavet, men alligevel spændende hverdagsret med skønne smage, der passer perfekt, nÄr det skal gÄ hurtigt, men samtidig overraske. Fisken steges og fÄr derefter lov til at flyde rundt i en sød og syrlig sauce med lime og chili. Vi laver ogsÄ et cremet kokosris, som helt sikkert bliver et hit hos store og smÄ. Vi lokker ogsÄ med en fantastisk mangosalsa med peberfrugter, som er bÄde velsmagende, og samtidigt gudesmuk at se pÄ!
LƦs produktets etiket for at fƄ al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diƦtbehov.
150 g
Basmatiris
100 ml
KokosmƦlk
250 g
Torsk
(Indeholderfisk)1 pose
Koriander
½ stk
Mango
½ stk
Chili
40 g
SĆød chilisauce
25 ml
Sojasauce
(Indeholdergluten, soja)1 stk
Lime, Ćøkologisk
1 stk
RĆød peberfrugt
¼ tsk
Salt* (trin 1)
2 dl
Vand* (trin 1)
1 spsk
Vand* (trin 5)
Bring kokosmælk [1/2 pakke, 2P] og vand* [2 dl | 4 dl] i kog i en gryde. Tilsæt ris og salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk], skru ned til lav varme, og lad simre under lÄg i 15 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under lÄg i 10 min, eller vandet er absorberet.
Skær mango [1/2 stk, 2P] i 1 cm tern. Hak peberfrugt fint. Hak chili [1/2 stk, 2P] fint. Hak koriander groft. Riv limeskal fint, og skær lime i bÄde.
Bland mango, peberfrugt, koriander, chili og et skvƦt limesaft i en skƄl, og krydr med et nip salt*. TIP: Undlad at bruge chilien, hvis du ikke er til stƦrk mad.
Opvarm en smule olivenolie* i en stor stegepande pÄ middelhøj varme, nÄr risene har 5 min tilbage. Steg fisk i 2-4 min pÄ hver side, eller indtil gennemstegt. Krydr med et nip salt* og peber*, og tag panden af varmen. TIP: Fisken er færdig, nÄr kødet er mælkehvidt og mat.
Tilsæt sød chilisauce, sojasauce, vand* [1 spsk | 2 spsk] og limeskal, og vend forsigtigt.
Anret kokosris og fisk pĆ„ tallerkener.Ā Ćs resterende chilisauce fra panden over.Ā Top med mangosalsa.Ā Server med limebĆ„de.