
Chili- og sojastegt torsk
med kokosris og mangosalsa
En letlavet, men alligevel spændende hverdagsret med skønne smage, der passer perfekt, når det skal gå hurtigt, men samtidig overraske. Fisken steges og får derefter lov til at flyde rundt i en sød og syrlig sauce med lime og chili. Vi laver også et cremet kokosris, som helt sikkert bliver et hit hos store og små. Vi lokker også med en fantastisk mangosalsa med peberfrugter, som er både velsmagende, og samtidigt gudesmuk at se på!
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
Ingredienser
150 g
Basmatiris
100 ml
Kokosmælk
250 g
Torsk
(Indeholder Fisk)
1 pose
Koriander
½ stk
Mango
½ stk
Rød chili
40 g
Sød chilisauce
25 ml
Sojasauce
(Indeholder Hvede, Soja, Gluten)
1 stk
Lime, økologisk
1 stk
Peberfrugt
Ikke inkluderet i din måltidskasse
¼ tsk
Salt (trin 1)
2 dl
Vand (trin 1)
1 spsk
Vand (trin 5)
Fremgangsmåde
Bring kokosmælk [1/2 pakke, 2P] og vand* [2 dl | 4 dl] i kog i en gryde. Tilsæt ris og salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk], skru ned til lav varme, og lad simre under låg i 15 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min, eller vandet er absorberet.
Skær mango [1/2 stk, 2P] i 1 cm tern. Hak peberfrugt fint. Hak chili [1/2 stk, 2P] fint. Hak koriander groft. Riv limeskal fint, og skær lime i både.
Bland mango, peberfrugt, koriander, chili og et skvæt limesaft i en skål, og krydr med et nip salt*. TIP: Undlad at bruge chilien, hvis du ikke er til stærk mad.
Opvarm en smule olivenolie* i en stor stegepande på middelhøj varme, når risene har 5 min tilbage. Steg fisk i 2-4 min på hver side, eller indtil gennemstegt. Krydr med et nip salt* og peber*, og tag panden af varmen. TIP: Fisken er færdig, når kødet er mælkehvidt og mat.
Tilsæt sød chilisauce, sojasauce, vand* [1 spsk | 2 spsk] og limeskal, og vend forsigtigt.
Anret kokosris og fisk på tallerkener. Øs resterende chilisauce fra panden over. Top med mangosalsa. Server med limebåde.