Skip to main content
Sprød BBQ-kylling

Sprød BBQ-kylling

med syrlig kålsalat og mild hvidløgsdressing

4.5
(3,2 t)

Med kun 8 ingredienser til rådighed skaber du børnevenlig magi i køkkenet i aften. Sprøde, hjemmelavede fritter, paneret kylling med bbq-marinade og frisk kålsalat. Selvfølgelig serveret med en lækker hvidløgsdressing med aioli. Enkelt, men virkelig velsmagende!

Tags:
Børnevenlig
Allergener:
Mælk
Gluten
Hvede
Æg
Sennep

Produceret på et anlæg, der behandler æg, mælk, fisk, jordnødder, sesam, skaldyr, soja, nødder og hvede.

Samlet tid25 minutter
15 minutter
SværhedsgradMedium

Ingredienser

Antal portioner

½ pakke

Fraiche

(Indeholder: Mælk)

325 g

Kyllingebrystfilet, BBQ-marineret

500 g

Kartofler

50 g

Panko

(Indeholder: Gluten, Hvede)

75 g

Snittet kålsalat

40 g

Aioli

(Indeholder: Æg, Sennep)

1 stk

Æble

20 g

Tranebær

1 pakke

Græskarkerner

Ikke inkluderet i din måltidskasse

1 stk

Æg (trin 2)

Næringsindhold

Kalorier (kcal)765 kcal
Energi (kJ)3201 kJ
Fedt27.7 g
Mættet fedt6 g
Kulhydrat78.8 g
Sukker15.4 g
Kostfibre5.7 g
Protein51.3 g
Kolesterol0.1 mg
Salt1.8 g

Redskaber

Bageplade
Stegepande

Fremgangsmåde

Bag fritter
1

Tænd ovnen på 220°C/200°C varmluft. Skær kartofler (uskrællet) til fritter. Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie*, krydr med et nip salt* og peber*, og vend sammen. Bag i ovnen i 25-30 min, eller indtil sprøde og gyldne.

Paner kylling
2

Skær kylling i 2 cm tykke strimler på et andet skærebræt. Bland panko med et nip salt* og peber* i en dyb tallerken. Pisk æg* [1 stk | 2 stk] i en anden dyb tallerken. Vend kylling i æg og derefter i panko.

Steg kylling
3

Hæld olivenolie* i en stor stegepande, så hele bunden er dækket, og varm op ved middelhøj varme. Steg kylling i 3-4 min på hver side. Stil til side på en tallerken med køkkenrulle. TIP: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.

Bland kålsalat
4

Skær æble i tynde, halve skiver. Bland snittet salat [1/2 pose, 2P], æble, en smule olivenolie*, fraiche [1 spsk | 2 spsk], tranebær og græskarkerner i en skål, og krydr med et nip salt* og peber*.

Lav hvidløgsdressing
5

Bland aioli med resterende fraiche [1/2 pakke, 2P] i en lille skål, og krydr med et nip salt* og peber*.

Server
6

Anret kylling, kålsalat og fritter på tallerkener. Server med hvidløgsdressing.

Meal right image

Udforsk lignende opskrifter

Meal left image