Skip to main content
Ovnbagt kyllingebryst
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Ovnbagt kyllingebryst

Ovnbagt kyllingebryst

med sesamkartofler, broccoli & lagret ost

Kylling og kartofler elskes af hele familien, og i aften vil alle smile, når tallerkerne bliver sat frem. De vil nemlig være fyldt med sprødt kyllingebryst, bagte sesamkartofler & bagt broccoli. Spændende tilbehør er bagt citron og cremet aioli!

Tags:
Børnevenlig
Mad i fad
Allergener:
Egg
Senf

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid25 minutter
15 minutter
SværhedsgradMedium

Ingredienser

Antal portioner

250 g

Broccoli

4 g

Middelhavsdrøm

500 g

Kartofler

280 g

Kyllingebryst

20 g

Finrevet ost

1 stk

Citron

10 g

Sesamfrø

40 g

Aioli

sideBannerName

Næringsindhold

Kalorier (kcal)541.5 kcal
Energi (kJ)2265.8 kJ
Fedt17.4 g
Mættet fedt1.9 g
Kulhydrat49.8 g
Sukker6.6 g
Kostfibre8.5 g
Protein44.5 g
Salt0.5 g

Redskaber

Bageplade

Fremgangsmåde

Skær kartofler
1

Tænd ovnen på 240°C/220°C varmluft. Skær kartofler (uskrællet) i 2 cm tern.

Bag kartofler
2

Fordel kartofler på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie*, og krydr med et nip salt* og peber*. Drys med sesamfrø, og vend sammen. Bag i ovnen i 25-30 min, eller indtil gyldne.

Forbered råvarer
3

Skær broccoli i buketter (inklusive stilk). Halver citron. Vend kylling med en smule olivenolie*, Middelhavsdrøm og et nip salt* og peber* i en skål.

Bag kylling & broccoli
4

Tag bagepladen ud, når kartoflerne har bagt i 15 min, og placer kylling i den ene side. Placer broccoli ved siden af kartoflerne, dryp med en smule olivenolie,* og krydr med et nip salt* og peber*. Placer citron med den skårne side opad på bagepladen. Bag i ovnen i 12 min.

Tilsæt revet ost
5

Drys kylling med revet ost. Bag øverst i ovnen i yderligere 3-4 min, indtil kyllingen er gennemstegt, osten er smeltet, broccolien er mør og citronerne har fået farve. VIGTIGT: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.

Server
6

Anret broccoli, kartofler og kylling på tallerkener. Server med citron og aioli.