HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconOvnbagt Kyllingebryst
topBanner
Ovnbagt kyllingebryst

Ovnbagt kyllingebryst

med sesamkartofler, broccoli & lagret ost

Kylling og kartofler elskes af hele familien, og i aften vil alle smile, når tallerkerne bliver sat frem. De vil nemlig være fyldt med sprødt kyllingebryst, bagte sesamkartofler & bagt broccoli. Spændende tilbehør er bagt citron og cremet aioli!

Tags:BørnevenligMad i fad
Allergener:mælkægsesamsennep

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Forberedelsestid25 minutter
15 minutter
SværhedsgradMedium
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

250 g

Broccoli

4 g

Middelhavsdrøm

500 g

Kartofler

280 g

Kyllingebrystfilet

10 g

Finrevet ost

(Indeholdermælk, æg)

40 g

Citron

Sesamfrø

(Indeholdersesam)

Aioli

(Indeholderæg, sennep)
Næringsindhold
Næringsindholdarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100g
Energi (kJ)2265.7617 kJ
Kalorier (kcal)541.53 kcal
Fedt17.365 g
Mættet fedt1.9 g
Kulhydrat49.835 g
Sukker6.6 g
Protein44.465 g
Salt0.5 g
arrow down iconarrow down icon
Bageplade
Fremgangsmåde
Fremgangsmådearrow up iconarrow up icon
1

Tænd ovnen på 240°C/220°C varmluft. Skær kartofler (uskrællet) i 2 cm tern.

2

Fordel kartofler på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie*, og krydr med et nip salt* og peber*. Drys med sesamfrø, og vend sammen. Bag i ovnen i 25-30 min, eller indtil gyldne.

3

Skær broccoli i buketter (inklusive stilk). Halver citron. Vend kylling med en smule olivenolie*, Middelhavsdrøm og et nip salt* og peber* i en skål.

4

Tag bagepladen ud, når kartoflerne har bagt i 15 min, og placer kylling i den ene side. Placer broccoli ved siden af kartoflerne, dryp med en smule olivenolie,* og krydr med et nip salt* og peber*. Placer citron med den skårne side opad på bagepladen. Bag i ovnen i 12 min.

5

Drys kylling med revet ost. Bag øverst i ovnen i yderligere 3-4 min, indtil kyllingen er gennemstegt, osten er smeltet, broccolien er mør og citronerne har fået farve. VIGTIGT: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.

6

Anret broccoli, kartofler og kylling på tallerkener. Server med citron og aioli.