
Pad thai er en stegt nudelret fra Thailand, som er yderst populær som street food. Vores variant indeholder udonnudler, rejer, forårsløg gulerod og peberfrugt, som får simre i en pad thai sauce med sød chilisauce, asiatisk fish sauce og citrusfrugt. Vi serverer vores 'Pad thai'-inspirerede rejer med saltede peanuts og en frisk mangosalat med agurk og chili.
Produceret på et anlæg, der behandler æg, mælk, fisk, jordnødder, sesam, skaldyr, soja, nødder og hvede.
1 stk
Thaibasilikum
500 g
Kongerejer
(Indeholder: Krebsdyr)
½ g
Chiliflager
1 stk
Citrusfrugt
150 g
Udonnudler, tørrede
(Indeholder: Gluten, Hvede)
40 g
Saltede peanuts
(Indeholder: Jordnødder Kan indeholde spor af: Sesam, Nøtter)
25 ml
Sojasauce
(Indeholder: Gluten, Hvede, Soja)
1 stk
Hvidløgsfed
1 stk
Peberfrugt
1 stk
Gulerod
40 g
Sød chilisauce
1 stk
Forårsløg
100 g
Gyoza med grøntsager
(Indeholder: Gluten, Hvede, Soja Kan indeholde spor af: Sesam, Selleri, Krebsdyr, Æg, Fisk, Bløddyr, Jordnødder)
20 g
Asiatisk dressing
(Indeholder: Gluten, Hvede, Soja, Sesam)
1 spsk
Olie til stegning
½ dl
Vand til gyoza
1 spsk
Olie til grøntsager
2 spsk
Ketchup til sauce
½ tsk
Sukker til sauce

Bring en gryde med saltet vand i kog.
Kog nudler i 4-6 min, eller indtil bløde, og hæld vand fra.
Skyl nudler under koldt vand i en si.
TIP: Kogevandet skal være salt som havvand.

Imens, hak peanuts groft.
Pres eller hak hvidløg fint.
Opvarm olivenolie i en stor stegepande på middel varme.
Rist peanuts i 2-3 min. Tilsæt hvidløg, og steg videre i 30 sek, eller indtil velduftende.
Overfør til en skål, og bland med chiliflager.
TIP: Spring chiliflagerne over, eller brug mindre, hvis du ikke er til stærk mad.

Opvarm en smule olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.
Steg gyoza med den flade side nedad i 1-2 min, eller indtil bunden er gyldenbrun.
Tilsæt vand, og dæk til med låg. Damp i 2-3 min, eller indtil gennemvarme.
TIP: Har du ikke et låg? Brug sølvpapir til at dække med i stedet!

Imens, skær peberfrugt og forårsløg i 2 cm stykker.
Skær gulerod (uskrællet) i tynde stave.
Opvarm olivenolie i en stegepande på middelhøj varme.
Steg gulerod og peberfrugt i 3-4 min, eller indtil bløde.
Tilsæt rejer og forårsløg, og steg videre i 3-4 min, eller indtil rejerne er gennemstegte.
Krydr med et stort nip salt og peber.
TIP: Rejerne er færdige, når kødet er hvidt og mat. - Brug to stegepander hvis de er overfyldte.

Imens, skær citrusfrugt i både.
Bland sød chilisauce, sojasauce, et skvæt citrusfrugtsaft, ketchup, sukker og et nip peber i en lille skål.
Sænk varmen på stegepanden med rejer til middel, tilsæt nudler og pad thai sauce, og lad simre i 1 min, eller indtil gennemvarmet.
TIP: Tilsæt et skvæt vand, hvis det virker tørt.

Anret pad thai nudler i dybe tallerkener.
Top med citrusfrugtsaft, peanuts og koriander.
Server med gyozas dryppet med asiatisk dressing.