Skip to main content
'Pad thai'-inspireret rejewok
'Pad thai'-inspireret rejewok

'Pad thai'-inspireret rejewok

med gyoza og asiatisk dressing

Pad thai er en stegt nudelret fra Thailand, som er yderst populær som street food. Vores variant indeholder udonnudler, rejer, forårsløg gulerod og peberfrugt, som får simre i en pad thai sauce med sød chilisauce, asiatisk fish sauce og citrusfrugt. Vi serverer vores 'Pad thai'-inspirerede rejer med saltede peanuts og en frisk mangosalat med agurk og chili.

Tags:
Hurtig
Spis mig først
Allergener:
Krebsdyr
Gluten
Hvede
Jordnødder
Soja
Sesam

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid25 minutter
25 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

1 stk

Thaibasilikum

500 g

Kongerejer

(Indeholder: Krebsdyr)

½ g

Chiliflager

1 stk

Citrusfrugt

150 g

Udonnudler, tørrede

(Indeholder: Gluten, Hvede)

40 g

Saltede peanuts

(Indeholder: Jordnødder Kan indeholde spor af: Sesam, Nøtter)

25 ml

Sojasauce

(Indeholder: Hvede, Soja, Gluten)

1 stk

Hvidløgsfed

1 stk

Peberfrugt

1 stk

Gulerod

40 g

Sød chilisauce

1 stk

Forårsløg

100 g

Gyoza med grøntsager

(Indeholder: Gluten, Soja, Hvede Kan indeholde spor af: Selleri, Krebsdyr, Æg, Fisk, Bløddyr, Jordnødder, Sesam)

20 g

Asiatisk dressing

(Indeholder: Soja, Gluten, Hvede, Sesam)

Ikke inkluderet i din måltidskasse

1 spsk

Olie til stegning

½ dl

Vand til gyoza

1 spsk

Olie til grøntsager

2 spsk

Ketchup til sauce

½ tsk

Sukker til sauce

Næringsindhold

Energi (kJ)3811 kJ
Kalorier (kcal)911 kcal
Fedt32.7 g
Mættet fedt5 g
Kulhydrat103.8 g
Sukker28.8 g
Protein50.8 g
Salt7.5 g

Fremgangsmåde

Kog nudler
1

Bring en gryde med saltet vand i kog.

Kog nudler i 4-6 min, eller indtil bløde, og hæld vand fra.

Skyl nudler under koldt vand i en si.

TIP: Kogevandet skal være salt som havvand.

Steg peanuts
2

Imens, hak peanuts groft.

Pres eller hak hvidløg fint.

Opvarm olivenolie i en stor stegepande på middel varme.

Rist peanuts i 2-3 min. Tilsæt hvidløg, og steg videre i 30 sek, eller indtil velduftende.

Overfør til en skål, og bland med chiliflager.

TIP: Spring chiliflagerne over, eller brug mindre, hvis du ikke er til stærk mad.

Steg gyoza
3

Opvarm en smule olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.

Steg gyoza med den flade side nedad i 1-2 min, eller indtil bunden er gyldenbrun.

Tilsæt vand, og dæk til med låg. Damp i 2-3 min, eller indtil gennemvarme.

TIP: Har du ikke et låg? Brug sølvpapir til at dække med i stedet! 

Steg rejer
4

Imens, skær peberfrugt og forårsløg i 2 cm stykker.

Skær gulerod (uskrællet) i tynde stave.

Opvarm olivenolie i en stegepande på middelhøj varme.

Steg gulerod og peberfrugt i 3-4 min, eller indtil bløde.

Tilsæt rejer og forårsløg, og steg videre i 3-4 min, eller indtil rejerne er gennemstegte.

Krydr med et stort nip salt og peber.

TIP: Rejerne er færdige, når kødet er hvidt og mat. - Brug to stegepander hvis de er overfyldte.

Lav pad thai-sauce
5

Imens, skær citrusfrugt i både.

Bland sød chilisauce, sojasauce, et skvæt citrusfrugtsaft, ketchup, sukker og et nip peber i en lille skål.

Sænk varmen på stegepanden med rejer til middel, tilsæt nudler og pad thai sauce, og lad simre i 1 min, eller indtil gennemvarmet.

TIP: Tilsæt et skvæt vand, hvis det virker tørt.

Server
6

Anret pad thai nudler i dybe tallerkener.

Top med citrusfrugtsaft, peanuts og koriander.

Server med gyozas dryppet med asiatisk dressing.

Meal right image

Udforsk lignende opskrifter

Meal left image