Skip to main content
Stegt torsk i citrussmørsauce
Stegt torsk i citrussmørsauce

Stegt torsk i citrussmørsauce

med knuste kartofler og syltede skalotteløg

Kombinationen fisk, citrusfrugt, smør og dild er altid en vinder, og derfor tænker vi, at aftenens opskrift kommer til at blive et hit for hele familien. Vi steger torsk gylden, og lader den derefter simre i en skøn citrusfrugtsauce med dild. Skønt tilbehør er ovnbagt broccoli og ovnbagte knuste kartofler med fraiche, syltet skalotteløg og dild.

Tags:
Hvedefri
Børnevenlig
Proteinrig
Max 50g kulhydrater
Under 650 kcal
Allergener:
Mælk
Fisk
Sulfitter
Selleri

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid30 minutter
15 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

1 stk

Citrusfrugt

75 ml

Fraiche

(Indeholder: Mælk)

250 g

Broccoli

400 g

Små kartofler

1 stk

Dild

250 g

Torsk

(Indeholder: Fisk)

12 ml

Hvidvinseddike

(Indeholder: Sulfitter)

4 g

Bouillon

(Indeholder: Selleri)

1 stk

Løg

60 g

Blandet salat

Ikke inkluderet i din måltidskasse

½ tsk

Salt til kartofler

¼ tsk

Salt til grøntsager

½ tsk

Sukker til syltning

1 spsk

Vand til syltning

½ dl

Vand til sauce

1 spsk

Smør til sauce

Næringsindhold

Energi (kJ)1987 kJ
Kalorier (kcal)475 kcal
Fedt14.6 g
Mættet fedt7.1 g
Kulhydrat41.9 g
Sukker8 g
Protein34.5 g
Salt3.4 g

Fremgangsmåde

Lav knuste kartofler
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).

Bring en mellemstor gryde med saltet vand i kog.

Kog kartofler i 12-15 min, eller indtil de nemt kan deles med en kniv, og hæld vand fra.

Fordel kartofler i den ene side af en bageplade med bagepapir, og knus dem let med en gaffel. Dryp med et stort skvæt olivenolie, og krydr med salt.

Bag kartofler og broccoli
2

Skær broccoli (inklusive stokken) i 2 cm tern, og fordel i den anden side af bagepladen. Dryp med en smule olivenolie, krydr med salt og et nip peber, og vend sammen.

Bag kartofler og broccoli i ovnen i 10-12 min, eller indtil møre.

TIP: Benyt flere bageplader, hvis der ikke er plads på en.

Sylt rødløg 
3

Skær skalotteløg i tynde, halve skiver.

Bland hvidvinseddike, sukker, vand og et nip salt i en lille skål.

Vend skalotteløg i skålen, og stil til side.

Hæld lage fra inden servering.

Skyl salat.

Lav citrusfrugtbouillon
4

Halver citrusfrugt.

Hak dild fint.

Bland vand, bouillon, et stort skvæt citrusfrugtsaft og halvdelen af ​​dild i en lille skål.

Steg fisk
5

Opvarm en smule olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.

Dup fisk tør med køkkenrulle, og krydr med et nip salt og peber.

Steg med skindsiden nedad i 2-3 min.

Vend fisk, tilsæt citrusfrugtbouillon og smør, og steg videre i 2-3 min, eller indtil gennemstegt.

TIP: Fisken er færdig, når kødet er mælkehvidt og mat.

Server
6

Anret knuste kartofler, fisk og broccoli på tallerkener.

Top fisk med citrusfrugtsauce og knuste kartofler med fraiche, skalotteløg og resterende dild.