Kombinationen fisk, citrusfrugt, smør og dild er altid en vinder, og derfor tænker vi, at aftenens opskrift kommer til at blive et hit for hele familien. Vi steger torsk gylden, og lader den derefter simre i en skøn citrusfrugtsauce med dild. Skønt tilbehør er ovnbagt broccoli og ovnbagte knuste kartofler med fraiche, syltet skalotteløg og dild.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
1 stk
Citrusfrugt
75 ml
Fraiche
(Indeholder: Mælk)
250 g
Broccoli
400 g
Små kartofler
1 stk
Dild
250 g
Torsk
(Indeholder: Fisk)
12 ml
Hvidvinseddike
(Indeholder: Sulfitter)
4 g
Bouillon
(Indeholder: Selleri)
1 stk
Løg
60 g
Blandet salat
½ tsk
Salt til kartofler
¼ tsk
Salt til grøntsager
½ tsk
Sukker til syltning
1 spsk
Vand til syltning
½ dl
Vand til sauce
1 spsk
Smør til sauce
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Bring en mellemstor gryde med saltet vand i kog.
Kog kartofler i 12-15 min, eller indtil de nemt kan deles med en kniv, og hæld vand fra.
Fordel kartofler i den ene side af en bageplade med bagepapir, og knus dem let med en gaffel. Dryp med et stort skvæt olivenolie, og krydr med salt.
Skær broccoli (inklusive stokken) i 2 cm tern, og fordel i den anden side af bagepladen. Dryp med en smule olivenolie, krydr med salt og et nip peber, og vend sammen.
Bag kartofler og broccoli i ovnen i 10-12 min, eller indtil møre.
TIP: Benyt flere bageplader, hvis der ikke er plads på en.
Skær skalotteløg i tynde, halve skiver.
Bland hvidvinseddike, sukker, vand og et nip salt i en lille skål.
Vend skalotteløg i skålen, og stil til side.
Hæld lage fra inden servering.
Skyl salat.
Halver citrusfrugt.
Hak dild fint.
Bland vand, bouillon, et stort skvæt citrusfrugtsaft og halvdelen af dild i en lille skål.
Opvarm en smule olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.
Dup fisk tør med køkkenrulle, og krydr med et nip salt og peber.
Steg med skindsiden nedad i 2-3 min.
Vend fisk, tilsæt citrusfrugtbouillon og smør, og steg videre i 2-3 min, eller indtil gennemstegt.
TIP: Fisken er færdig, når kødet er mælkehvidt og mat.
Anret knuste kartofler, fisk og broccoli på tallerkener.
Top fisk med citrusfrugtsauce og knuste kartofler med fraiche, skalotteløg og resterende dild.