topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Chicken Tikka Masala

Chicken Tikka Masala

med jasminris og forårsløg

I aften går den kulinariske rejse til Indien, og om under en time kan du se frem til at øse en fantastisk Chicken Tikka Masala op. Vi steger kylling, gulerod og peberfrugt, og krydrer med Tikka masala, hvidløg, ingefær og sojasauce. Den lækre cremede konsistens, der kendetegner retten, opnås ved at tilsætte en god omgang fløde. Vi serverer den indiske delikatesse med jasminris og forårsløg.

Tags:
Hurtig
Allergener:
Mælk

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid20 minutter
15 minutter
SværhedsgradMedium

Ingredienser

Antal portioner

150 g

Jasminris

1 stk

Løg

2 stk

Gulerod

1 stk

Peberfrugt

stk

Grøn peberfrugt

½ stk

Ingefær

1 stk

Hvidløgsfed

30 g

Tikka masala

300 g

Kyllingebryststrimler

½ dåse

Tomatpuré

1 pakke

Madlavningsfløde

(Indeholder Mælk)

1 stk

Forårsløg

1 g

Chiliflager

Ikke inkluderet i din måltidskasse

3 dl

Vand (trin 1)

¼ tsk

Salt (trin 1)

1 tsk

Salt (trin 4)

1 dl

Vand (trin 4)

sideBannerName

Næringsindhold

Kalorier (kcal)706 kcal
Energi (kJ)2952 kJ
Fedt18.29 g
Mættet fedt10.4 g
Kulhydrat84.23 g
Sukker21.8 g
Protein48.42 g
Salt5 g

Redskaber

Stegepande
Rivejern
Gryde

Fremgangsmåde

Kog ris
1

Bring vand* [3 dl | 6 dl] i kog i en gryde. Tilsæt ris og salt* [¼ tsk | ½ tsk], sænk til lav varme, og kog under låg i 12 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min, eller indtil vandet er absorberet. TIP: Fjern ikke låget!

Forbered råvarer
2

Skær løg i tynde, halve skiver. Skær gulerod (uskrællet) i halve skiver. Skær peberfrugt i 2 cm tern. Pres eller hak hvidløg fint. Riv ingefær [1/2 stk, 2P] fint. Hak forårsløg fint.

Steg kylling
3

Opvarm en smule olivenolie* i en stor stegepande på middelhøj varme. Krydr kylling med et nip salt* og peber*, og steg i 4-5 min, eller indtil brunet og gennemstegt. Overfør til en tallerken. TIP: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.

Lav tikka masala
4

Opvarm en smule olivenolie* i samme stegepande på middelhøj varme. Steg løg, peberfrugt og gulerod i 3-4 min, eller indtil bløde. Tilsæt tikka masala, hvidløg, ingefær, tomatpuré [1/2 dåse, 2P] og salt [1 tsk | 2 tsk], og steg videre i 1 min. Tilsæt madlavningsfløde og vand* [1 dl | 2 dl], og lad simre i 2-3 min, eller indtil let tyknet.

Tilsæt kylling
5

Tilsæt kylling og kødsaft fra tallerken til panden, og vend sammen. 

Server
6

Anret ris og tikka masala i dybe tallerkener. Top med forårsløg. Drys med et nip chiliflagerTIP: Undlad chiliflagerne, hvis du ikke er til stærk mad.