Skip to main content
Græsk kyllingecouscous
Græsk kyllingecouscous

Græsk kyllingecouscous

with garlic yoghurt dressing and fresh parsley

I aften går den kulinariske rejse til Grækenland, og vi frister med vidunderlig kyllingecouscous. Vi blander ovnbagt rødløg og zucchini med bouillonkogt couscous og hakket persille. Vi topper med sprødstegt kylling, salatost, yoghurt og persilleblade.

Tags:
<650 kcal 2P-baseret
Nem
Proteinrig
Allergener:
Mælk
Gluten
Hvede

Produceret på et anlæg, der behandler æg, mælk, fisk, jordnødder, sesam, skaldyr, soja, nødder og hvede.

Samlet tid25 minutter
15 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

1 stk

Løg

1 stk

Zucchini

1 stk

Peberfrugt

325 g

Kyllingebrystfilet, BBQ-marineret

4 g

Kyllingebouillon

1 pose

Bredbladet persille

1 pakke

Yoghurt

(Indeholder: Mælk)

½ stk

Hvidløgsfed

100 g

Couscous

(Indeholder: Gluten, Hvede)

Ikke inkluderet i din måltidskasse

¼ tsk

Salt (trin 1)

2.5 dl

Vand (trin 3)

1 spsk

Olivenolie (trin 3)

½ tsk

Salt (trin 3)

Næringsindhold

Energi (kJ)2346 kJ
Kalorier (kcal)561 kcal
Fedt15.3 g
Mættet fedt4.5 g
Kulhydrat51.7 g
Sukker13.5 g
Kostfibre6.1 g
Protein47 g
Salt4 g
Calcium0.4 mg

Redskaber

Bageplade
Stegepande
Gryde

Fremgangsmåde

Bag grøntsager
1

Tænd ovnen på 220°C/200°C varmluft. Skær rødløg i både. Skær zucchini [½ stk, 2P] og peberfrugt i 1/2 cm tern. Fordel i den ene side på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie*, krydr med et stort nip salt* og peber*, og vend sammen. Bag i ovnen i 15-20 min, eller indtil bløde.

Steg kylling
2

Smelt en klat smør* i en stor stegepande på middelhøj varme. Steg kylling i 2 min på hver side, eller indtil brunet. Overfør kylling til den anden side af bagepladen, og bag i ovnen i 11-12 min, eller indtil gennemstegt. VIGTIGT: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.

Kog couscous
3

Bring vand* [2,5 dl | 5 dl] og kyllingebouillon i kog i en gryde. Tilsæt couscous og olivenolie* [1 spsk | 2 spsk], og rør godt rundt. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 5 min, eller indtil vandet er absorberet.

Hak persille
4

Hak persille fint. 

Bland grøntsager og couscous
5

Vend rødløg, zucchini, peberfrugt og persille (gem lidt til anretning) i gryden med couscous. Krydr med salt* [¼ tsk | ½ tsk] og et nip peber*. Skær kylling i skiver.

Server
6

Anret couscous på tallerkener. Top med kylling. Drys med smuldret salatost [1/2 pakke, 2P] og resterende persille. Dryp med yoghurt.