Skip to main content
Balsamicomarineret kylling

Balsamicomarineret kylling

med æblecoleslaw, fritter & BBQ-sauce

3.9
(90)

Tag plads ved bordet, og sæt tænderne i saftig, velsmagende marineret kylling, der spreder appetitlig aroma fra grill eller ovn. Fyld gaflen med hjemmelavede fritter, syrlig og cremet æblecoleslaw, og nyd enhver bid. En let tilberedt grillmiddag, der bedst kan nydes på en solrig aften, når fuglene synger fra grønne de træer, og livet føles let.

Allergener:
Sulfitter
Sennep

Produceret på et anlæg, der behandler æg, mælk, fisk, jordnødder, sesam, skaldyr, soja, nødder og hvede.

Samlet tid45 minutter
SværhedsgradMedium

Ingredienser

Antal portioner

2 stk

Hvidløgsfed

15 ml

Balsamico

25 g

Honning

500 g

Kartofler

300 g

Kyllingelårfilet

1 stk

Æble

1 stk

Forårsløg

1 stk

Citrusfrugt

150 g

Fraiche

1 pose

Bredbladet persille

150 g

Kålblanding, skåret

60 g

BBQ-sauce

(Indeholder: Sulfitter, Sennep)

Næringsindhold

Kalorier (kcal)85.7 kcal
Energi (kJ)358.6 kJ
Fedt0.1 g
Kulhydrat19.8 g
Sukker17.6 g
Kostfibre0.2 g
Protein0.3 g
Salt0.7 g

Fremgangsmåde

Lav fritter
1

Forvarm ovnen til 220°C/200°C varmluft. Skær bagekartoffel (uskrællet) til fritter. Fordel fritter på en bageplade med bagepapir. Krydr med salt* og peber*, og dryp med olivenolie*. Vend sammen, og bag øverst i ovnen i 25-30 min.

Lav marinade
2

Hak hvidløg fint. Bland balsamico, hvidløg, honning og en smule olivenolie*.

Tilbered kylling
3

Læg kylling i et ovnfast fad. Hæld marinade over, og vend, så fileterne er helt dækket. Bag i ovnen i 12-15 min. TIPS: Vend kyllingefileterne, og overøs med marinade halvvejs.

Forbered grøntsager
4

Skær eller riv æble i tynde strimler. Snit forårsløg fint. Riv citronskal, og skær citron i både. Hak persille groft. 

Lav æblecoleslaw
5

Bland æble, forårsløg, kålblanding, citronskal, fraiche, 1/2 persille og en smule citronsaft i en skål. Krydr med et nip salt* og peber*, og vend sammen.

Server
6

Anret kylling, fritter og æblecoleslaw på tallerkener. Top med resterende persille. Server med BBQ-sauce og resterende citronbåde.