Skip to main content
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Cremet zucchini-'orzotto'

Cremet zucchini-'orzotto'

med miso-braiseret porre og sprød pangrattato

Har du aldrig hørt om orzotto? Det er en italiensk ret, der minder om risotto. Forskellen er, at i orzotto bruges orzo - en pasta, der ligner ris, men smager som pasta. Vi laver vores cremet zucchini-'orzotto' med skalotteløg, zucchini, hvidløg, citron, ost, hvidløg og madlavningsfløde. Vi topper med sprød pangrattato med frisk basilikum.

Tags:
Vegetarisk
Allergener:
Hvede
Gluten
Milk
Egg
Celery
Soja

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid30 minutter
30 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

2 stk

Porre

180 g

Orzo

1 stk

Skalotteløg

½ stk

Citron

½ stk

Zucchini

20 g

Finrevet ost

12.5 g

Panko

2 stk

Hvidløgsfed

4 g

Hvide Løjer & Urter

4 g

Grøntsagsbouillon

½ pakke

Madlavningsfløde

15 g

Misopasta

1 pose

Basilikum

Ikke inkluderet i din måltidskasse

½ spsk

Olivenolie (trin 1)

1 spsk

Olivenolie (trin 2)

½ dl

Vand (trin 2)

1 spsk

Smør (trin 2)

1 spsk

Olivenolie (trin 3)

4.5 dl

Vand (trin 4)

¼ tsk

Salt (trin 4)

sideBannerName

Næringsindhold

Energi (kJ)3171 kJ
Kalorier (kcal)758 kcal
Fedt36.1 g
Mættet fedt13.1 g
Kulhydrat82.9 g
Sukker13.4 g
Kostfibre8.7 g
Protein22.4 g
Salt3.2 g
Calcium0.5 mg
Iron0.9 mg

Redskaber

Stegepande
Rivejern

Fremgangsmåde

Forbered pangrattato
1

Opvarm olivenolie [1/2 spsk I 1 spsk] i en stor stegepande på middelhøj varme.

Steg panko [½ pose, 2P] i 3-4 min, eller indtil gylden og sprød. 

Krydr med et nip salt, og overfør til en skål. 

Steg porre
2

Rens porre, og skær i 2 cm tykke skiver på skrå.  

Opvarm olivenolie [1 spsk I 2 spsk] i samme stegepande på middelhøj varme.

Steg porre i 2-3 min på hver side, eller indtil brunet. 

Imens, bland misopasta [1/2 pakke, 2P] og vand [1/2 dl | 1 dl] i en lille skål.

Tilsæt misopasta og smør [1 spsk | 2 spsk] til stegepanden, når porren er brunet, sænk varmen, og lad simre i 8-10 min, eller indtil saucen er tyknet og porren er mør.

Steg zucchini og skalotteløg
3

Imens, riv zucchini [½ stk, 2P] groft.

Pres eller hak hvidløg fint.

Skær skalotteløg i tynde, halve skiver.

Opvarm olivenolie [1 spsk | 2 spsk] i en anden stor stegepande på middelhøj varme.

Steg zucchini og skalotteløg i 5-6 min, eller indtil vandet er fordampet og grøntsagerne er bløde.

Kog orzo
4

Tilsæt orzo, hvidløg og Hvide Løjer & Urter til stegepanden med zucchini og skalotteløg, og steg i 30 sek, eller indtil velduftende.

Tilsæt grøntsagsbouillon, vand [4,5 dl | 9 dl] og salt [1/4 tsk [ 1/2 tsk], og bring i kog. Sænk til middel varme, og kog under låg i 12-14 min, eller indtil 'al dente'. 

TIP: Tilsæt et skvæt vand, hvis orzoen ser tør ud. - Al dente’ betyder, at orzo er kogt, men stadig har en smule bid.

Lav orzotto
5

Halver citron [½ stk, 2P].

Hak basilikum fint.

Vend basilikum i skålen med panko.

Tilsæt madlavningsfløde [1/2 pakke, 2P], finrevet ost og citronsaft [1 spsk | 2 spsk] til stegepanden med orzo, og vend sammen.

TIP: Tilsæt et skvæt vand, hvis orzoen ser tør ud.

Server
6

Anret orzotto i dybe tallerkener.

Top med porre og pangrattato.