HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconKidneybønnebowl
topBanner
Kidneybønnebowl

Kidneybønnebowl

med citrongræsris og peanutsalsa

I aften laver vi en vidunderlig bønnebowl, en fantastisk alt i et ret, med masser af spændende ingredienser. Vi starter med at koge ris sammen med citrongræs. Mens risen koger, laver vi en crunchy peanutsalsa med hvidløg og lime, og så steger vi kidneybønner sammen med asiatisk woksauce, sojasauce og honning. Derefter bygger vi bowlen med ris, bønner, kålsalat og avocado, og topper den med asiatisk mayo, peanutsalsa og forårsløg.

Tags:Vegetarisk
Allergener:jordnøddersesamglutensojasulfitterægsennep

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Forberedelsestid25 minutter
25 minutter
SværhedsgradMedium
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

1 stk

Citrongræs

150 g

Basmatiris

1 stk

Lime, økologisk

1 stk

Avocado

2 stk

Forårsløg

1 stk

Hvidløgsfed

1 pakke

Kidneybønner

20 g

Peanuts

(IndeholderjordnødderKan indeholdesesam, nødder)

10 g

Sesamfrø

(IndeholdersesamKan indeholdenødder, jordnødder)

25 g

Honning

37.5 g

Asiatisk woksauce

(Indeholdersesam, gluten, soja, sulfitter)

25 ml

Sojasauce

(Indeholdergluten, soja)

50 g

Mayonnaise

(Indeholderæg, sennep)

20 g

Asiatisk dressing

(Indeholdersesam, gluten, soja)

150 g

Snittet salat (kål, endivie, gulerod)

Ikke inkluderet i din måltidskasse

efter behov

Smør* (trin 1)

¼ tsk

Salt* (trin 1)

3 dl

Vand* (trin 1)

Næringsindhold
Næringsindholdarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100g
Kalorier (kcal)818.53 kcal
Energi (kJ)3424.7297 kJ
Fedt33.4785 g
Mættet fedt4.8 g
Kulhydrat95.7711 g
Sukker21.7 g
Protein18.1087 g
Salt4.3 g
arrow down iconarrow down icon
Stegepande
Rivejern
Gryde
Fremgangsmåde
Fremgangsmådearrow up iconarrow up icon
1

Bank citrongræs med en ske. Smelt en klat smør* med en smule olivenolie* i en gryde på middelhøj varme. Svits citrongræs i 1-2 min. Tilsæt vand* [3 dl | 6 dl], og bring i kog. Tilsæt ris og salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk], og kog under låg på lav varme i 10 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min, eller indtil vandet er absorberet. Fjern citrongræs inden servering.

2

Riv limeskal, og skær lime i både. Halver avocado, og fjern sten. Grav indmad ud med en ske, og skær i tynde skiver. Snit forårsløg fint. Pres eller hak hvidløg fint. Skyl kidneybønner under koldt vand* i en si. Hak peanuts groft. 

3

Opvarm en smule olivenolie* i en stegepande på middelhøj varme. Rist peanuts i 2-3 min. Tilsæt hvidløg, og steg videre i 1 min. Tag stegepanden af varmen, og tilsæt sesamfrø. Lad køle af, og tilsæt limesaft [1/2 spsk | 1 spsk] og halvdelen af honning. Rør rundt, og smag til med salt* og peber*. Overfør til en lille skål.

4

Opvarm en smule olivenolie* i samme stegepande på middelhøj varme. Steg kidneybønner i 1-2 min. Skru ned til lav varme. Tilsæt et nip limeskal, asiatisk woksauce [1/2 pakke, 2P], sojasauce og resterende honning, og steg videre i 1-2 min, eller indtil let tyknet.

5

Bland mayonnaise og asiatisk dressing i en lille skål. Bland snittet salat, et skvæt limesaft, en smule olivenolie* og halvdelen af forårsløg i en stor skål, og krydr med et nip salt* og peber*.

6

Anret ris i skåle. Top med kidneybønner, kålsalat, avocado, asiatisk mayo og peanutsalsa. Drys med resterende forårsløg.