topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kidneybønnebowl

Kidneybønnebowl

med citrongræsris og peanutsalsa

I aften laver vi en vidunderlig bønnebowl, en fantastisk alt i et ret, med masser af spændende ingredienser. Vi starter med at koge ris sammen med citrongræs. Mens risen koger, laver vi en crunchy peanutsalsa med hvidløg og lime, og så steger vi kidneybønner sammen med asiatisk woksauce, sojasauce og honning. Derefter bygger vi bowlen med ris, bønner, kålsalat og avocado, og topper den med asiatisk mayo, peanutsalsa og forårsløg.

Tags:
Vegetarisk
Allergener:
Gluten
Sulfitter
Hvede
Sesam
Soja
Æg
Sennep

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid25 minutter
25 minutter
SværhedsgradMedium

Ingredienser

Antal portioner

1 stk

Citrongræs

150 g

Basmatiris

1 stk

Lime, økologisk

1 stk

Avocado

2 stk

Forårsløg

1 stk

Hvidløgsfed

1 pakke

Kidneybønner

20 g

Peanuts

10 g

Sesamfrø

25 g

Honning

37.5 g

Asiatisk woksauce

(Indeholder Gluten, Sulfitter, Hvede, Sesam, Soja)

25 ml

Sojasauce

(Indeholder Hvede, Soja, Gluten)

50 g

Mayonnaise

(Indeholder Æg, Sennep)

20 g

Asiatisk dressing

(Indeholder Soja, Gluten, Hvede, Sesam)

150 g

Snittet kålsalat

(Kan indeholde Selleri)

Ikke inkluderet i din måltidskasse

efter behov

Smør (trin 1)

¼ tsk

Salt (trin 1)

3 dl

Vand (trin 1)

sideBannerName

Næringsindhold

Kalorier (kcal)819 kcal
Energi (kJ)3425 kJ
Fedt33.48 g
Mættet fedt4.8 g
Kulhydrat95.77 g
Sukker21.8 g
Protein18.11 g
Salt4.3 g

Stegepande
Rivejern
Gryde

Fremgangsmåde

Kog ris
1

Bank citrongræs med en ske. Smelt en klat smør* med en smule olivenolie* i en gryde på middelhøj varme. Svits citrongræs i 1-2 min. Tilsæt vand* [3 dl | 6 dl], og bring i kog. Tilsæt ris og salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk], og kog under låg på lav varme i 10 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min, eller indtil vandet er absorberet. Fjern citrongræs inden servering.

Forbered råvarer
2

Riv limeskal, og skær lime i både. Halver avocado, og fjern sten. Grav indmad ud med en ske, og skær i tynde skiver. Snit forårsløg fint. Pres eller hak hvidløg fint. Skyl kidneybønner under koldt vand* i en si. Hak peanuts groft. 

Lav peanutsalsa
3

Opvarm en smule olivenolie* i en stegepande på middelhøj varme. Rist peanuts i 2-3 min. Tilsæt hvidløg, og steg videre i 1 min. Tag stegepanden af varmen, og tilsæt sesamfrø. Lad køle af, og tilsæt limesaft [1/2 spsk | 1 spsk] og halvdelen af honning. Rør rundt, og smag til med salt* og peber*. Overfør til en lille skål.

Steg kikærter
4

Opvarm en smule olivenolie* i samme stegepande på middelhøj varme. Steg kidneybønner i 1-2 min. Skru ned til lav varme. Tilsæt et nip limeskal, asiatisk woksauce [1/2 pakke, 2P], sojasauce og resterende honning, og steg videre i 1-2 min, eller indtil let tyknet.

Bland kålsalat
5

Bland mayonnaise og asiatisk dressing i en lille skål. Bland snittet salat, et skvæt limesaft, en smule olivenolie* og halvdelen af forårsløg i en stor skål, og krydr med et nip salt* og peber*.

Server
6

Anret ris i skåle. Top med kidneybønner, kålsalat, avocado, asiatisk mayo og peanutsalsa. Drys med resterende forårsløg.